Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima.

Ovog leta planiram da obiđem nekoliko evropskih prestonica interrailom. Trenutno imam samo jednog drugara koji nije 100% siguran, pričali smo o tome ali generalno nemamo još nikakav konkretan plan šta obići.

Moja je ideja da se za početak okupimo, i da napravimo neku grupu na fb ili skype, gde ćemo zajednički da planiramo ceo put (šta ćemo obilaziti, koliko ćemo ostajati i sl.). Vreme putovanja je kraj jula/početak avgusta. 

Ako ima zainteresovanih, javite se pa da preko PM razmenimo kontakt :)

• 3 weeks later...

Pozdra svima. Imam dva pitanja. Dali se za prelazak vozom izmedju Nemacke i Danske placa trajekt uz voznu kartu ili je to uracunato u voznu kartu. A drugo pitanje je ako uzmem rezervaciju u budimpesti za voz za Hambur to je rezervacija za ceo tok voznje? Ili samo za odredjeni deo voznje? Hvala vam unapred. I molim vas samo sigurne odgovore a ne nagadjanja, jer i ja nagadjam da je cena u voznoj karti i za trajekt ali volim biti siguran zbog proracuna troskova. Hvala jos jednom.

Ne znam za trajekt, ali cisto sumnjam da je on uracunat u interrail, pretpostavljam da uz interrail mozes samo ostvariti neki popust...sto se tice rezervacije, da, ako rezervises budapest hamburg to je za cijelu relaciju ali ne smijes prekidati put (pretpostavljam da je to direktan voz tako da rezervacija vazi za specifican datum i polazak)

Hvala ti mnogo na brzom odgovoru. Ja bih od Hamburga isao obicnom kartom do Kopenhagena. Pa sam video da su neki ljudi isli za Dansku preko trajekta vozom... Pa sam na njih mislio, oni koji vec imaju to iskustvo. Nije problem i ako se placa samo da znam. HVALA TI i na ovome.

Mislis na Interrail sajtu? I naravno hvala ti :-)

Edited by Zeljko_K

Ja kad sam prelazio iz Hamburga u Copenhagen nisam placal, al provjeri na rail.cc odlicna stranica. Za rezervaciju neznam al ja ju nisam imal. Jedan kratak dio sam provel na podu od Hamburga do trajekta, a kad smo presli u Dansku su spojili dodatne vagone pa je bilo mjesta.interrail je predivno iskustvo i nekaj najbolje kaj sam isprobal-kad sam bil mladi :D

Hvala ti mnogo. Malo sam i ja guglao i jedan čovjek je sve lepo opisao. Napuštanje voza tokom vožnje trajektom i sve detaljno ali nije pominjao ni u kakvom kontekstu plaćanja trajekta. Ja imam besplatnu kartu zato jer sam zeljeznicar :) I večno smo mladi ako tako želimo ;)

Edited by Zeljko_K

Oh ti mozes da uzivas :) iskreno po meni interrail je neisplativ sa financijske strane uz sve jeftine letove i buseve u europi. Isto uz sve rezervacije koje su nabacali vise i ne daje onu slobodu koju imas osjecaj da ces imati. Ja sam ga koristil dva puta,zadnji prije 5god kad sam prosao skandinaviju skroz u arkticki krug na sjeveru norveske. Uzeo trajekt i isao na lofoten. Po meni interrail je dobar za skandinaviju jer je prijevoz tamo jako skup. I smjestaj pa nocni vlak odlicno posluzi. Al ak si zeljeznicar onda nemas brige. Uzivaj :)

Hvala ti, hoću uzivacemo. Odem i ja malo Danska, Švedska, Norveška... bar glavne gradove. U Kopenhagenu imam rodbinu. A bavim se trcanjem. Ima u svakom glavnom gradu da napravim po 30 km :-)

• 2 weeks later...

Jel se skupila ekipa za ovaj put?

Koja je računica za jedno ovakvo putovanje, odnosno okvirni troškovi za karte i smeštaj +  džeparac. Pitam čisto informativno.

Zavisi da li bi išao na 15 ili 30 dana. I u koje zemlje. Ja planiram put od 30ak dana, koji pokriva veći deo Evrope i računica je 1000e + 250e za kartu. Ali ako uspem da nađem veći deo smeštaja preko Couchsurfinga, to će biti velika ušteda. Tako da može i sa manje od 1000e, pretpostavljam.

• 1 month later...

Drugovi sa foruma imam veliku zelju da na leto idem interrailom po evropi ali nazalost niko od mojih drugova nije raspolozen za moju avanturu. Moja ruta za leto je Budimpesta Berlin Amsterdam Brisel Pariz Nica Monaco Milano Ljubljana. Planiram preko neta da stupim u kontakt sa nasim ljudima koji zive u ovim gradovima da bi ustedili na smestaju ( mislim da je vecina vas cula za sofu) isao bi pocetkom Avgusta ako je neko zainteresovan mozemo se cuti i ovu avanturu zajedno proci. Slabo dolazim ovde na forum pa mi mozete pisati na email. [email protected] 

• 3 weeks later...
On 4/28/2016 at 1:35 PM, Jovetic17 said:

Drugovi sa foruma imam veliku zelju da na leto idem interrailom po evropi ali nazalost niko od mojih drugova nije raspolozen za moju avanturu. Moja ruta za leto je Budimpesta Berlin Amsterdam Brisel Pariz Nica Monaco Milano Ljubljana. Planiram preko neta da stupim u kontakt sa nasim ljudima koji zive u ovim gradovima da bi ustedili na smestaju . isao bi pocetkom Avgusta ako je neko zainteresovan mozemo se cuti i ovu avanturu zajedno proci. Slabo dolazim ovde na forum pa mi mozete pisati na email. [email protected] 

• 2 weeks later...
  • 3 years later...
On 3/9/2016 at 8:00 PM, Zeljko_K said:

Hvala ti, hoću uzivacemo. Odem i ja malo Danska, Švedska, Norveška... bar glavne gradove. U Kopenhagenu imam rodbinu. A bavim se trcanjem. Ima u svakom glavnom gradu da napravim po 30 km :-)

Željko,
Kako si putovao, tj. nakon Kopenhagena, gde si dalje išao vozom kroz Skandinaviju?