Jump to content

Featured Replies

Posted

Zanima me neke stvari kao da li taj vlak jos putuje,kad ide,koja je cijena,dali kasni to.Svaka pomoc bi bila savrsena,hvala.:D

nema tog voza. bilo je u najavi 2014. u oktobru da se uvodi, cak se secam da se na sajtu zeleznica srbije to pojavilo i onda - nista... 

• Author

Znas mozda jel ima iz budimpeste il tako nesto,zapravo od bilo kud me zanima dali ima vlak za bukurest

14 evra Bgd-Temisvar-Bgd, za dalje moras da gledas sam na netu negde. Ako si mladji od 26 onda pogledaj balkan flexi spec kartu

Retko kad ima kasnjenja, a i ako se slucajno zadesi neka nepredvidjena okolnost pa bude kasnio samo kazes kondukteru da ides do Temisvara da javi u Vrscu da te saceka voz za Temisvar. Mozes ici ujutro il uvece (Beograd Dunav - Vrsac - Temisvar - Bukurest):  07:25-09:03 - 10:18-12:22 - 13:49-22:56  ili    16:15-17:53 - 18:40-20:34 - 22:20-08:20

E sad pazi na ovo vreme Vrsac Temisvar dodajes sat posto se pomera vreme na rumunsko.

PS. Pazi ne krece voz sa glavne zeleznicke nego Beograd Dunav.

Edited by ozzy80

Nenodox, ak ideš od Zagreba (ili zapadnije/južnije), možda ti je bolje ić preko Budimpešte jer Ugri imaju neke specijal karte. Ako si istočnije od Zagreba, pogotovo Slavonija, bolje bi bilo preko Beograda. Napiši koja ti je početna stanica pa da ti mogu izračunat. Svakako treba provjerit jel uopće ponovno uspostavljen željeznički promet s Madžarskom zbog ovih sranja s izbjeglicama jer bus ne vozi svaki dan.

Ja sam išo iz Zagreba via Budimpešta: 31,8 + 2 x 29 = 90 eura tamo i natrag.

• Author

Znaci ja bi iz zagreba iso,bi mi mogo izracunat onda cijenu ili nesto i neki plan puta bio bi zahvalan jako :rolleyes:

Koštalo bi te približno isto, oko tih 700kn,ali vlak ne vozi zbog izbjeglica, a autobus dođe kasno tako da ne moš uvatit vlak za Bukurešt, pa ak planiraš uskoro, morat ćeš presjedat u BG, Vršcu i Temišvaru. Sad ću pogledat za plan puta pa ti napišem uskoro...

• Author

Moze hvala puno,ja bi isao negdje oko 20.3 neznam jel se to racuna kao uskoro,napisi kad mozes plan za put onda.

Moze put da ti izgleda ovako ako hoces da izbegnes spavanja po hostelima.

23:48-05:54                Zagreb - Beograd                19e

16:15-17:53                   Beograd Dunav - Vrsac          

18:40-20:34(21:34)      Vrsac - Temisvar                  14e

22:20-08:20               Temisvar - Bukurest             23e

Povratna te izidje oko 98e, jedan smer upola manje (sa tim sto onda kupujes kartu BG-VS i VS-TM posebno). Ako neces toliko da provedes u BG-u vremena pogledaj gore sam ti napisao i kako mozes ujutro odma u 7:25 da krenes iz BG-a al tad imas samo 25min pauze u Temisvaru do sledeceg voza (cena je ista).

• Author

Ovo zagreb-beograd karta je za vlak ili autobus,jel sam gledo kartu za autobus ona je oko 55€,ako je za vlak samo 20€ neznam kak to nisam ranije naso.

Tek sam se vratila iz Rumunije, otišla sam preko Beograda-Vršca-Tm-Bukarest, a vratila se Bukarest-Severin-Kladovo-Beograd. 
Beograd-Vršac je 520 din
Vršac-Tm je 320 din

Tm-Bukarest 101 lei

Samo da napomenem da imate malo vremena u Tm pa trk da kupite kartu, isto nisam primetila menjačnicu, što je problem zato što u Srbiji ne možete da kupite leje, preporučujem da ponese visa karticu. 
Mada, tada je u Vršcu na šalteru radio kondukter iz voza, menjao je šalterskog radnika, ali kaže da se i tu može kupiti karta do Bukureste.

Drugu varijantu, tj. moju povratnu ne preporučujem. Nikolić prevoz na internetu reklamira liniju iz Severina do Kladova, medjutim ista ne postoji, ili bar niko za nju ne zna u Severinu. Pešačila sam nekoliko kilometara od železniče do autobuske u Severinu jer nije bilo taksista sa sve prtljagom, da bi mi na kraju rekli da taj autobus ne postoji. Morala sam da idem gradskim autobusom do blizu granice, pa da pešačim do graničnog prelaza, da bi mi na istom rekli da ne mogu pešice da pređem(wtf?). Morala sam da platim 15 e graničaru da me preveze do Kladova, gde sam čekala nekoliko sati i uhvatila autobus za BG koji me je koštao sa studentskim popustom 1400 din(again wtf?). Znači ukupno 73 leja za voz, 15 e graničaru i 1400 za autobus. Jedina prednost je što je put od Kladova do Bg-a uz Dunav, pa je stvarno bila prelepa vožnja. 

kartu TM-Bukurešt možeš kupiti on-line na sajtu rumunskih železnica. 

Edited by du-ki

Zašto baš VISA kartica?! Ja sam uredno platio masterom, a i maestro bi moro prolazit...

ne znam, navela sam karticu za koju sam sigurna da prolazi, za maestro ne znam i ne govorim...mene je banka naterala da zamenim maestro visa karticom(intesa)...tako da stvarno ne znam gde i da li maestro sad bilo gde prolazi. :)

Naravno da prolazi, inteza je presla na visa kartice za sve dinarske racune, imaju neki interes a ne zato sto maestro ne radi...