Jump to content

Featured Replies

Posted

Dragi moji i drage moje doshlo je i to vreme da se odrzi i ona cuvena izlozba putnickih fotografija koju smo najavljivali davnih dana. Da bi je odrzali potrebna su nam odredjena sredstva koja nam trazi Etnografski muzej u Beogradu. Francuski kulturni centar u Novom Sadu nam pruza prostor besplatno.

Iz tog razloga hteli smo da zamolimo i vas da nam pomognete u realizaciji ovog projekta, ovog puta novcano.

Zato vas pozivamo u subotu 20.10.2007 na dugo najavljivano Middle East okupljanje koje ce nam ujedno posluziti kao mesto za skupljanje dobrovoljnih priloga za izlozbu, mesto gde cemo upoznati nove clanove i gde cemo videti stare drugare.  ;D

Svi vi koji imate nargile, duvan, cajeve, jastuke, marame, haljine, baklave, muziku, fotografije koje bi zeleli da nam pokazete ... tj. sve sto podseca na Bliski Istok ste dobrodoshli da nam se pridruzite a dobrodoshli su i oni koji su voljni da vide kako sve to izgleda pa da kasnije i sami otputuju tamo. Ponesite sta god imate jer ipak, arapski obicaj je da svako donese po nesto.

Okupljanje ce biti u Lazarevom stanu i pocinje negde oko 19:00.

Ako vam treba mesto da prespavate javite se na vreme i sigurno ce se naci mesto i za vas.

Svi ste pozvani...

;D

nadam se da se vidimo... ja imam jos nekog duvana... para jok.. salim se...

a imam i kasicu prasicu pa moze dobro da posluzi...

Evo, da malo detaljnije objasnim čitavu ideju... Ovoga puta smo zamislili da okupljanje ode jedan korak dalje od spontanih skupova u kojima smo se već oprobali i znamo da nam dobro idu  :) Rešili smo da pokušamo da uredimo prostor u kome će se skup održavati tako da bude potpuno u bliskoistočnom duhu, dakle, sa jastučićima, maramama, nargilama, mapama i fotografijama koje ćemo okačiti na zidove... Voleli bismo da se što više ljudi uključi u sam proces pripremanja prostora i celog skupa, pa smo zamislili sledeće - svi koji imaju kojekakve drangulije koje su doneli sa putovanja, a voljni su da ih ustupe u korist uređivanja prostora i pravljenja odgovarajuće atmosfere, da se jave unapred, da se dogovorimo oko organizacije.

Svi priloženi predmeti dostavili bi se meni (Iva) u Beogradu, a Lazaru u Novom Sadu nekoliko dana pre održavanja skupa, kako bismo stigli da lepo opremimo prostorije. Sve stvari biće pažljivo popisane i nakon skupa vraćene svojim vlasnicima, a kako skup nije zamišljen kao terevenka, već kao razmenjivanje priča sa bliskoistočnih putovanja, pružanje informacija o ovim zemljama svim zainteresovanima, uz razgledanje mapa i fotografija, verujemo da nijedan donet predmet neće biti oštećen, o čemu ćemo povesti i dodatno računa. Ovo okupljanje biće pokušaj da se udružimo u pravljenju jedne zanimljive večeri, na kojoj će oni koji su po Bliskom istoku putovali moći da podele svoja iskustva kako sa drugima koji su tuda putovali, tako i sa onima koji o Bliskom istoku pojma nemaju, a voleli bi ponešto zanimljivo da čuju.

Ovo će takođe biti i prilika da svi priložimo novčanih sredstava koliko je u našoj moći, kako bismo pomogli održavanje izložbe putničkih fotografija, i druge aktivnosti Kluba koje zahtevaju izvestan budžet...

O tačnoj adresi skupa bićete obavešteni kada za to dođe vreme, hajde prvo da se prebrojimo, i da vidimo koliko je vas voljno da učestvuje u pripremi samog događaja :)

ja imam neke gelebije, zapravo jednu i jednu zensku koja se ono komplikovano zove na D, imam kamencic iz petre, imam... jos par stvarcica... rado cu ih dostaviti kome treba i kad treba, kako bi tog  20. sve bilo spremno.

posto je suma koja nam je potrebna poprilicna, a znate onu narodnu:"dinar po dinar..."   ;) nadam se da ce se sto vise nas odazvati i da cemo uspeti da prikupimo novac i postavimo izlozbu u jednom  tako cenjenom prostoru kao sto je etno- muzej i promovisemo amatersku putnicku fotografiju na pravi nacin. steta je propustiti takvu priliku kad nam se vec ukazala.   smartass

da ne bude zabune, okupljanje nije osmisljeno kao zurka, ali nam niko ne brani da istu napravimo kasnije negde u gradu.  :)

I ja sam tamo !!!

Doduse, posto nisam bio na Blistoku, nemam nikakve shishe i slicne dzidzamidze da donesem, pa cu improvizovati nesto :)

:mrgreen:

Zdravo svima, dugo se nisam javljala. Navijam za ovaj Klub od sveg srca i dacu dobrovoljni prilog za izlozbu, a ne znam da li cu doci.

Ako ne dodjem dacu Marini lovu.

Noni i ja smo za :)

ni mi nismo bili po Bliskom al nace se neke stvarcice ;)

jel moze s Dalekog??  :hihi:

potvrdjuemo te nedelje! caoo

imam knjigu na, cini mi se, arapskom  :-\

verovatno necu moci da dodjem pa se nadam da ce iva obavestiti kad i kako da je nadjem u bgu da joj to predam.

Valjda cu i ja doci,. mislim - planiram,. ali 100 stvari me ophrvilo, pa da me samo tada ne potope!  No,.ja nesam bila po istoku,. al mogu se premaskiram! Ponesem tarabukche sa sobom,.pa da Lazar i ja pokazemo sta znamo,kakvu mjuzu da proizvodimo,..jos nam samo fale neke trbusne plesachice!,.ako imadne ko da se treska - bice prava atmosfera!

:fool:

ja ću takođe da se pojavim, mada sam "nadležnima" već i rekla, al' ajde i ovde da prijavim  :)

Ako ne odputujem tokom nedelje voleo bih da se prikljuchim tom veselom skupu - kasicu cu naravno uredno razlupati pre polaska i sa sobom poneti dobre volje na pretek.

Eh da, neko jeftino prenocishte za preporuku?;)

Tematsko veče kluba putnika - Bliski istok

Pozivnica za organizaciju i učešće

Subota 20. oktobar 2007. u 19h

Novi Sad, Takovska 2A

Tokom poslednjih nekoliko godina, svedoci smo ekspanzije interesovanja putničke populacije za zemlje Bliskog istoka: Tursku, Siriju, Jordan, Liban i Egipat. Veliki broj članova Kluba posetio je ove zemlje, dok se među ostalima budi radoznalost da saznaju u čemu je, zapravo, stvar, i da li i zbog čega putovati baš u ovaj kutak sveta.  Klub putnika organizuje tematsko veče, sa ciljem razmene putničkih iskustava između članova koji su proputovali Bliski istok, kao i predstavljanje ovih zemalja i mogućnosti putovanja po njima svima zainteresovanima da saznaju više, i to iz prve ruke.

Pozivamo sve članove da uzmu učešća u organizaciji ovog događaja, na jedan od sledećih načina:

- Ustupanjem predmeta donetih sa putovanja po Bliskom istoku, u svrhe postavljanja izložbe i dekorisanja prostora. U obzir dolaze mape, odeća, suveniri, muzika i filmovi, jednom rečju, sve što bi moglo doprineti stvaranju specifičnog bliskoistočnog ambijenta. Svi predmeti biće brižljivo popisani i nakon skupa vraćeni vlasniku.

- Izrađivanjem nekoliko fotografija proizvoljnog formata (min. 13x18) koje dočaravaju prizore iz bliskoistočnih zemalja. Razvijene fotografije biće takođe vraćene autorima.

- Konstruktivnim prisustvom skupu - postavljanjem pitanja i duhom radoznalim da sazna nešto novo, podelom znanja, informacija i iskustava o zemljama Bliskog istoka, zajedničkim planiranjem budućih putovanja, dobrim raspoloženjem.

- Učestovanjem u obezbeđivanju zakuske i osvežavajućih napitaka. U zemljama Bliskog istoka ne konzumira se alkohol, tako da prednost dajemo voćnim sokovima, čaju, i kafi. 

Svi zainteresovani da ustupe svoje predmete, mape i fotografije za potrebe izložbe-okupljanja, treba to da učine najkasnije do srede, 17. oktobra, kako bismo imali dovoljno vremena da adekvatno uredimo prostor. Kontakt osobe za postavljanje izložbe:

(u Beogradu) Iva -  na forumu rayuela

(u Novom Sadu) Lazar -  na forumu Lazar

Hranu i piće nema potrebe dostavljati ranije, donesite ih direktno na skup.

Program večeri će, u zavisnosti od entuzijazma i odziva, sadržati: razgovor i razmenu znanja o Bliskom istoku, izložbu suvenira, fotografija i mapa, projekciju filmova, preslušavanje muzike, degustaciju bliskoistočnih specijaliteta... Ukoliko imate još neku ideju - podelite je sa nama!

Tematsko veče će ujedno biti i prilika svim ljudima dobre volje da doprinesu razvoju Kluba putnika davanjem dobrovoljnog novčanog priloga. Sav novac prikupljen na ovaj način koristiće se isključivo za aktuelne finansijske izdatke Kluba - plaćanje troškova održavanja izložbe dokumentarnih putničkih fotografija u galerijama širom Srbije (izrada fotografija, zakup prostora), štampanje letaka i propagandnog materijala Kluba, kao i održavanje sajta. 

Svim posetiocima bliskoistočnog skupa iz drugih gradova biće obezbeđen besplatan smeštaj u Novom Sadu u subotu uveče, potrebno je samo poneti sopstvenu vreću za spavanje i, po mogućstvu, podlogu.

Nadamo se da ćemo svi zajedno napraviti nešto novo i zanimljivo... Vidimo se sledeće subote!

Okupljanje će se održati u Novom Sadu, u Lazarevom stanu (ulica Takovska 2A, stan broj 7) – ako neko ne ume da pronađe ulicu, neka se obrati Lazaru. Početak je u 19h, a fajront najkasnije u 2 iza ponoći.

PS. izuvanje obavezno (Bliski Istok) dakle – preporučuju se čiste čarape :)

Eh da, neko jeftino prenocishte za preporuku?

Mislim da ti gornji post odgovara na pitanje... no, nije zgoreg ponoviti - kod mene na podu ima mesta za sve koji požele da prespavaju u NS... na podu je itison, centralno grejanje-radi, pa vi izvol'te... :)

Eh da, neko jeftino prenocishte za preporuku?

Mislim da ti gornji post odgovara na pitanje... no, nije zgoreg ponoviti - kod mene na podu ima mesta za sve koji požele da prespavaju u NS... na podu je itison, centralno grejanje-radi, pa vi izvol'te... :)

A ako neko hoće da se luksuzira, kod Danijele i mene ima tri mesta za spavanje - dva na kauču na izvlačenje (sa posteljinom) i jedan na turbo maximusu (bez posteljine).

Vidimo se!

Imam dva dana jos da odlucim sta da vam pravim,ali nikako mi ne ide. Ili mi hvali namernica,para ili dovoljno velika tepsija. Nesto cu vec smisliti, ali praznih ruku se ne pojavljujem.  :eat:

Vid. se.  :party: