Jump to content

Featured Replies

Posted

Ima li neko razradjen plan za odmor na Maldivima?Ukoliko imate saznanja vezana za ovu destinaciju,oglasite se sa predlozima.

• 3 years later...

Bio sam pre 2 godine, koncept je jedno ostrvo - jedan resort. Mimo toga ima ostrva koja su veća, gde se nalaze klasični hoteli koji su jeftiniji ali vrve od Azijata. Ja sam konkretno bio na Royal Island-u i oduševljen sam, i dalje se rado prisećam. 

Izdvojio bih par stvari:
- muslimanska su zemlja i veoma su religiozni, tako da su nudizam i topless kažnjivi, na to više puta skreću pažnju ljudima
- imaju veoma zanimljivu ponudu aktivnosti i izleta (shark feeding, scuba diving, sunset fishing, večera na obali mora, spa & wellness programi...), išao sam sam i nije mi bilo dosadno ni u jednom trenutku odmora
- hrana im je fenomenalna, ponuda švedskog stola sadrži preko 40 jela 
- put je jedina stvar koja može biti problematična; let Beograd-Doha, Doha-Male, onda od Malea do najbližeg ostrva resortu koje ima aerodorom lokalnim avionom, pa od tog ostrva do konačne destinacije brodom

Sve u svemu, bolje nego što se može zamisliti :)

• 2 months later...

Maldivi - prevoz od aerodroma do Male grada je 1 $. Tu ima smestaj i za 25$ pa navise.

Prevoz od Male do ostrva koja nisu resorti i gde ima guesthousa za 40-50$ je 2-3,5 $ ako se ide lokalnim ferijem. A speed boat je 10-25$, zavisi koje ostrvo. Na ostrvima imaju prodavnice i restorani, kafeshop... izleti sa tih ostrva su isto dostupni tipa ronjenje 20-30$, poseta resortu sa ruckom ceo dan 80-100$, surfovanje, plivanje sa delfinima itd. ( i jeftiniji su izleti nego iz resorta gde kosta 4,5 puta visr isti izleti)

Plaze su obelezene koje su za kupanje u kupacem i ima ih na ostrvima.

Ljudi su prepredivniiii!!!! Pomazu sa koferima da ih i ne pitas. Objasne sve lepo.

A ostrva kako koje neka su bas kao selo nerazvijena i priroda nista posebno A neka su prelepa. Ali zato je more predivne boje i bas cisto.

• 2 weeks later...
  • 5 months later...

Da li je bio tko u skorije vrijeme na Maldivima?
Preporuka neka za smještaj van razvikanih rezorta, na lokalnim otocima..
I kakvo je vrijeme sad sredinom 3.mj.

Hvala

Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk

• 1 year later...

Maafushi, između plaže kod Arena Beach hotela i lokalne plaže. Bravo Marija!! ? 

.. 

P1500333.jpg

• 3 years later...

Koje ostrvce bi preporucili za 7-8 dana na Maldivima? Razmisljam se u privatnoj reziji, wizzom da zapalim na 7-8 dana sa kevom, da i ona vidi malo sveta :) Maldivi me nikad nisu nesto posebno zanimali, ne bih nesto previse istrazivao ostrva, cisto da je plaza kao ono sto se na slikama moze videti, da ima po koja prodavnica, restoran i to je to.

• 4 months later...

Aj da napisem kratki izvestaj dok je jos sveze, nije se nesto mnogo pisalo o Maldivima. Na kraju izbor je pao na najjednostavnije ostrvo za posetiti, Maafushi. To je najpopularnije ostrvo za budget putnike. Gulhi koji je isto opcija ne bih preporucio (osim za jednodnevnu posetu, za duzi boravak ipak ne). Ko ide, treba da ima na umu da osim na bikini plazama, svuda je obavezno nositi majicu + sorc za kupanje sta vec. U bikiniju, iliti bez majice je dozvoljeno biti samo na oznacenoj bikini plazi. Ovo naravno ne vazi za rezort ostrva, gde nema tih ogranicenja. Preporuka uzeti jednu majicu za kupanje, najobicnija iz dekatlona, dosta je korisna za ovu destinaciju. Svi su gostopromljivi, rekao bih kao nigde do sad gde sam bio. Svaki hotel (cak i oni najjeftiniji) daje svako jutro ciste peskire za plazu, tako da Vam to nije potrebno u prtljagu. Ko ide wizzom i hoce da ustedi na koferu, korisna je informacija. 

Cene tamo, otprlilike beogradske, cak i nize. Na toj bikini plazi se lezaljke ne naplacuju ako uzmete neko pice. Koka kola 2-3$, cedjeni sokovi 4-6$, rucak 8-15$ prosek.

Alkohola nema, al postoji usidreni camac na nekih 100m od obale, koji doduse radi posle podne, tipa 17h, pa do 1h. Malo pivo im je 6$, sotovi zestine 8$. Mada nijednom nije bila neka atmosfera tamo, sporadicno po par ljudi i to je to.

Za alkoholisanje, tu su rezortovi ? ja sam nekako razmisljao bolje biti lociran na budget ostrvu i uplacivati dnevne izlete po rezortovima, i na taj nacin obici sto vise mesta. Za ronjenje mislim da je pun pogodak taj deo Maldiva. Ajkule, delfini, raze, korali.. meni je ovo najbolja destinacija u tom smislu do sada (pre ovoga je bio Moalboal, Filipini). I na kraju da pohvalim wizz, nikakvih kasnjenja nije bilo. U pitanju su bila 4 leta (Abu Dhabi je veza), sad da l je to cista sreca ili mozda obracaju vise paznje obzirom da su duzi letovi ne bih znao.