Jump to content

Featured Replies

Pokusao sam da preko bookinga rezervisem hostele zbog vize, i uspeo sam, medjutim sad mi stize e-mail od jednog hostela u kojem kaze da nije mogao da preautorizuje moju karticu i trazi mi novu?!?  :x Koristio sam Virtuon Vizu, debitnu, sa praznim racunom, upravo da ne bi mogao da mi skida bilo sta.

Neki predlog?

pa sa praznim racunom ti nece prihvatiti..

moras da stavis neke pare na racun...

oni moraju da budu sigurni da si ti platezno sposoban...

ja sam koristio PRAZNU debitnu karticu samo u te svrhe za booking.com i te sajtove, gde samo treba da se garantuje karicom i nikad nije bilo problema.

Konkretno za booking.com, zavisi od duzine boravka.

Ja sam rezervisao manje od 4 dana, i nisu pravili nikakve provere. Drugarica je rezervisala preko 4 dana (Visa Virtuon Raiffeisen), i oni su valjda posle toga pokusali da naprave MOTO autorizaciju, koju Virtuonka ne podrzava, ili nije bilo para ... ne znam - ali su isto poslali mail i trazili novu karticu.

U svakom slucaju, ti tvoju potvrdu o rezervaciji imas :) Ukoliko sumnjas da ce Ambasada da proverava da li je rezervacija zaista vazeca, onda ili stavi pare na racun pa pokusaj, ili daj neku drugu karticu ...

• 2 weeks later...

poz,

planiram da idem na put po EU, procicu kroz Madjarsku, vadim njihovu vizu i rezervisacu hotel ili hostel na 17 dana :)

to ce biti nesto mnogo para pa cu i ja probati sa praznom karticom, za svaki slucaj.

ja u sustini treba da im dam i svoj pin kod sa kartice?

u tom slucaju, ako ih bilo sta 'iznervira' mogli bi da mi skinu kesh kako pozele...

najvise me interesuje da li postoji mogucnost falsifikovanja hostel rezervacije  gent

u sustini, vi dobijete neki mail, textualni, bez ikakve garancije da je bas taj hostel poslao garanciju ili kako?

mislim, to i nije onda neka garancija, mogli bi onda svi lepo da uzimaju jednu rezervaciju i samo prepravljaju imena, zato me zanima kako tacno izgleda ta rezervacija i imate li ideju za neku prevaru?  :ang:

odes lepo na www.booking.com

rezervises hotele (samo pazis na cancellation terms) i nemas nikakvih problema.... kada dobijes vizu, otkazes i to je to ;)

Nemas potrebe da falsifikujes bilo sta, ako placas preko jedne kartice za vise ljudi, imas guest names gde upisujes imena svih ljudi....

Ja sutra idem u madjarsku ambasadu po pasos, pa cemo videti kak osam prosao :)

da, al meni treba oko 1000 eura za tih 17 dana, ja toliko ne mogu da skupim i da stavim na karticu, a neko je rekao da nece da prihvate rezervaciju ako nemas pare na kartici.

PIN kod se nikad nikome ne daje. Nije potreban pri placanju na internetu! Ukoliko ga traze, znajte da se radi o prevari.

Prvo skoci pa onda reci hop!

Pokusaj da rezervises pa ako nece onda zakukaj ovde pa cemo da smislimo nesto.

Ne treba ti da imas nista na kartici da bi rezervisao preko booking.com. Ako sam dobro skontao vasmilosa, njegovoj drugarici su poslali rezervaciju na mail pa su tek naknadno proveravali i trazili drugu karticu. Tako da ti to sto ti treba za vizu vec imas, a ako su se bas nameracili na tebe onda ti ne bi pomoglo ni da imas unapred placen racun u hotelu.

Pre 3-4 nedelje sam sam i ja rezervisao hostel u budimpesti iz istih razloga i na isti nacin, ali najjeftiniji (9e noc ako se ne varam)... i odradilo mi poso.

ja sasm imao 50€ na kartici i rezervisao 4 hotela preko booking.com, i predao u ambasadi sa potvrdama koje su stigle na mail

Nisu mi nista rezervisali na racunu niti skinuli, tako da, relax

A da mi zakljucamo ovu temu! Mislim, svako iole normalan je do sada shvatio kako to funkcionise sa bookingom i ambasadama. Mnogo smo se raspricali pa me brine da ce stici glas i do onih koje cheetujemo, prekopace po forumima, videce da bas ne mali broj ljudi dobija vize na taj nacin.... Ne bih zeleo da ovih poslednjih meseci do belog sengena ostanemo bez planiranih putovanja.

da da nije to losa, ideja Vlado. Evo za sve one neverne Tome, kakav sam i ja bio do pre par trenutaka. Rezervisao sam hotel karticom koja je istekla, i odjavio ga, posle par minuta. Cela prica gotova.

• 1 month later...

Pozdrav svima na forumu!

Uskoro planiram neko krace putovanje do Italije, ali cu se najverovatnije opredeliti za Slovenacku vizu jer cini mi se da se lakse dobija, i krace se ceka na razgovor. (ispravite me ako gresim) Pa me interesuju dve stvari:

1. Vizu cu vaditi preko booking.com , ali posto nas ide vise, da li je dovoljno samo uneti imena ili su potrebni i brojevi pasosa, ili neki drugi indetifikacioni broj ?

2. Verovatno cemo dobiti vizu sa jednim ulazom, sa obzirom da idemo na 4-5 dana, pa samo da proverim, da li se taj jedan ulaz odnosi na ulaz u Sengen zonu ili samo u Sloveniju. (Naravno icicemo preko Slovenije u  Italiju?

p.s. Izvinjivam se ako je neko pitanje offtopic, ali nov sam ovde, pa mi bi puno znacilo da odgovorite. pozzz

Ne znam za slovenacku ambasadu, ali u italijanskoj nemas nikakvog razgovora. Mozes da zakazes telefonom, a mozes i da dodjes pa da cekas u redu. Dobices vizu sa jednim ulazom, a pod tim se podrazumeva ulaz na teritoriju sengena, bila to Slovenija, Italija, Poljska, Francuska... Kad jednom krocis na tu teritoriju, mozes sa tom vizom da ides kuda hoces za tih 4-5 dana, ali da ne izadjes van nje (jer se u protivnom ne mozes vratiti u sengen zonu ako imas samo jedan ulaz), tj. odes u zemlju kao sto su BiH, Hrvatska, Ukrajina... A kad rezervises ho(s)tel, trazice ti barem imena gostiju da ukucas i takvu potvrdu sa imenima ce ti poslati i na mejl, sto ce ti biti dovoljno kao garancija smestaja u ambasadi.

Dragance puno hvala na brzom odgovoru. Jos me samo ovo interesuje: Da li je odjava rezervacije hotela jednostavan proces ili je potrebno sastaviti i neko propratno pismo izvinjenja, bla bla .... Da li se samo klikom na link za odjavu koji nam stigne na mail ceo proces zavrsi. Nadam se da ovo nije problem, jer u suprotnom rizikuju se pare na kartici. Jest da je u pitanju Visa Virtuon, ali...... Hvala i pozdrav.....

Dragance puno hvala na brzom odgovoru. Jos me samo ovo interesuje: Da li je odjava rezervacije hotela jednostavan proces ili je potrebno sastaviti i neko propratno pismo izvinjenja, bla bla .... Da li se samo klikom na link za odjavu koji nam stigne na mail ceo proces zavrsi. Nadam se da ovo nije problem, jer u suprotnom rizikuju se pare na kartici. Jest da je u pitanju Visa Virtuon, ali...... Hvala i pozdrav.....

Odjava ide bez problema, samo jedan klik bez ikakvih objašnjenja. Meni se dešavalo da pravim 5-6  rezervacija a potom i otkazivanja za jednu destinaciju i nisu mi zamerili javascript:replaceText(' :D', document.forms.postmodify.message);

Obecavam, samo jos ovo pitanje....

Konacno smo se dogovorili oko putovanja u Italiju, i nameravamo da ovih dana zovemo slovenacku ambasadu za razgovor da zakazemo. Kako cemo hotele rezervisati preko booking.com i pomocu Visa Virtuon kartice, da li je zaista dovoljno samo odstampati mail sa nasim imenima, i to priloziti u ambasadu, ili je potrebno traziti od hotela da nam na fax posalju jos neku potvrdu rezervacije. Napominjem da vizu trazimo na samo 4-5 dana, pa ne vidim problema, da kao redovni studenti uz jos potrebne papire dobijemo vizu.

I jos samo ovo, posto je smestaj preko booking.com -a naravno samo za vizu, da li otkazivanje izvrsiti neposredno po dobijanju potvrde na mail, ili to uraditi  nakon dobijanja vize.

Jos jednom, hvala i pozdrav svim iskusnim putnicima..... :D

Ja sam upravo odradio rezervaciju hotela u Budimpešti na booking.com, naravno fiktivnu, pa sa tim ću u ambasadu. Nego, jedna stvar me buni kod te rezervacije. Pošto idem sa devojkom, rezervisao sam dvokrevetnu sobu, i kad sam upisivao podatke, upisao sam svoje, a u polju Guest name njeno. Zar ne bi trebalo da postoje dva polja, za oba gosta? Ovako je rezervacija na moje ime, a u guestname stoji njeno. Upisao sam tako da bi oboje imali potvrdu sa svojim imenom na njoj. Hoće to proći u ambasadi?

Ja sam upravo odradio rezervaciju hotela u Budimpešti na booking.com, naravno fiktivnu, pa sa tim ću u ambasadu. Nego, jedna stvar me buni kod te rezervacije. Pošto idem sa devojkom, rezervisao sam dvokrevetnu sobu, i kad sam upisivao podatke, upisao sam svoje, a u polju Guest name njeno. Zar ne bi trebalo da postoje dva polja, za oba gosta? Ovako je rezervacija na moje ime, a u guestname stoji njeno. Upisao sam tako da bi oboje imali potvrdu sa svojim imenom na njoj. Hoće to proći u ambasadi?

ja kad sam bio rezervisao u guestname sam napisao svoje ime,ime osobe koja putuje samnom i nije bilo problema

• 2 months later...

U skripcu sam sa vremenom i izvinite sto cu postovati isto pitanje na vise topica, naravno svi su vezani za Maroko, ali sve u nadi da ce neko videti sto pre i odgovoriti... :)

U beogradskoj ambasadi traze rezervaciju hotela da bih aplicirao za vizu...

Trebaju mi provereni saveti u vezi rezervacije hotela preko interneta, tj. koji sajt, koji hotel, valjalo bi da bude u Tangiru jer tu slecemo i takvu avionsku kartu prilazem, i naravno da mogu da otkazem tu rezervaciju posle dobijanja vize a da mi ne skinu lovu sa kartice. :)

Valjda sam bio jasan :)

Fala vi unapred! :)

www.hostelworld.com - to su ti hosteli, uzece ti 10% za rezervaciju, koje ce bespovratno da zadrze, ali ako ostajes na par dana, to i nije neka velika cifra, 10-15evra. Zapravo, taj novac ostaje na nekom tvom virtualnom racunu, pa mozes kasnije sa njim da bukiras na istom sajtu iz jednog pokusaja u narednih, valjda, 6 meseci. Naravno, ne zaboravi da otkazes hostel, vrlo je jednostavno, samo jedan klik na tvom profilu na tom sajtu.

www.hihostels.com - ista fora, hosteli su u pitanju, isto ces platiti neki deo bespovratno, ali ovoga puta samo 5% od ukupne sume. Samo, cini mi se da ovde ima manji izbor hostela nego na prethodnom sajtu.

www.booking.com - ovde su ti hoteli, uglavnom su skuplji, ali rezervacija je za dz, samo trebalo bi da imas dovoljan iznos na kartici koju ti oni autorizuju kad bukiras. Kasnije u predvidjenom roku otkazes, bez ikakvog skidanja para. Ovaj sajt nisam licno probao, tako da se ogradjujem. Ali, znam da ga je dosta ljudi koristilo, bez vecih problema, ako ispostujes proceduru.

www.booking.com - ovde su ti hoteli, uglavnom su skuplji, ali rezervacija je za dz, samo trebalo bi da imas dovoljan iznos na kartici koju ti oni autorizuju kad bukiras. Kasnije u predvidjenom roku otkazes, bez ikakvog skidanja para. Ovaj sajt nisam licno probao, tako da se ogradjujem. Ali, znam da ga je dosta ljudi koristilo, bez vecih problema, ako ispostujes proceduru.

S pravom si se ogradio  ;D. Ne moraš da imaš ništa na kartici, samo izabereš hotel koji dopušta otkaz rezervacije u neko razumno vreme (imaš u "booking conditions" za svaki hotel posebno) i nemaš problema. Ja sam tako odradio za mađarsku ambasadu. Jedino što može da se desi ukoliko nemaš para na računu je da ti naknadno hotel odbije rezervaciju, nakon što ti je sajt potvrdio, ali ćeš do tada već dobiti od sajta konfirmacioni email, a to je sve što je potrebno za ambasadu. Posle dobijanja vize otkažeš rezervaciju i mirna Bačka  :D.

• 3 weeks later...

Treba mi pomoc, nikako ne uspijevam da otkazem rezervaciju preko booking.com. Dobila sam konfirmacioni mail od njih, otisla na link "cancel your booking" i zatekla ovo:

"This is a non refundable booking and cannot be canceled".

Dalje u mailu stoji

" Cancellation policy

* Please note, if cancelled or modified, the total price of the reservation will be charged.

* In case of no-show, the total price of the reservation will be charged."

Ili ja ne umijem da otkazem rezervaciju ili su oni izmjenili pravilnik :? Nadam se da je ovo prvo...

Treba mi pomoc, nikako ne uspijevam da otkazem rezervaciju preko booking.com. Dobila sam konfirmacioni mail od njih, otisla na link "cancel your booking" i zatekla ovo:

"This is a non refundable booking and cannot be canceled".

Dalje u mailu stoji

" Cancellation policy

* Please note, if cancelled or modified, the total price of the reservation will be charged.

* In case of no-show, the total price of the reservation will be charged."

Ili ja ne umijem da otkazem rezervaciju ili su oni izmjenili pravilnik :? Nadam se da je ovo prvo...

nije ni prvo ni drugo....izgleda da si bila neoprezna prilikom rezervacije i nisi videla da je konktretno taj hotel non refundable......uslovi variraju od slucaja obicno je da mora da se otkaze par dana unapred ali ima onih kod kojih to nije moguce tj svakako ce ti naplatiti otisla ti tamo ili ne.....jedino da im posaljes mail i da ih zamolis da ti otkazu mada sumnjam da ce pristati......

Hvala na ovako brzom odgovoru.... Sad cu da im napisem mail, nadam se da cu ga uspjeti otkazati :(