Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

Procitao sam nekoliko saveta u nekoliko postova da je moguce pri prekoracenju 90 dana izvaditi putni list u ambasadi i vratiti se bez posledica, te potom izvaditi novi pasos.

Da li preko putnog lista se moze proveriti prethodni / poslednji ulazak?

Koji podaci se nalaze na putnom listu?

Kakva je reakcija granicara kada vide putni list?

Da li je dobro priloziti jos neku dokumentaciju uz putni list koja moze da "dokaze" ulazak od pre mesecak dana?

Molio bih one koji imaju iskustva da mi potvrde i podele korisne savete, jer bih rado prekoracio 90 dana u Grckoj i iskulirao citavo leto.

Hvala unapred.

@Wallahy - Tvoje pitanje je je na granici legalnog. Ako zelis da ostanes preko 90 dana, u ambasadi mozes izvaditi vizu koja ti to dopusta. Tacka.

Molim Admine da zaustavljaju ovakve ili bilo koje slicne diskusije koje imaju za cilj kakvo promovisanje nelegalnog ponasanja. Upravo zbog ovakvih kao sto je @Wallahy, svi ostali stalno imamo nekih problema na granicama. Hvala

@Wallahy- Pa ne verujem bas da to tako moze iako sam cuo iz prve ruke za "slicnu" opciju.Jedan od najboljih vidova kako mozes pokusati da ostanes duze je pomocu "mita".Ti probaj da iskoristis koliko toliko losu ekonomsku situaciju u grckoj i probaj da "castis", mada te NE OHRABRUJEM da to radis ako nisi svestan odgovornosti koja ide uz sve to.
Iz licnog iskustva ti kazem da ako neces imati dobre materijalne koristi,vec to radis iz nekog gusta kako bi se provodio to ne pokusavas!!
Ja sam dosta davno madjare castio jednom euro-cokoladom od 100 grama ali sam imao dobre koristi iz tog prekoracenja i bio samsvestan sta moguci neuspeh sa sobom nosi.

@bpmilano - druze\drugarice iako razumem o cemu pises i na sta mislis,opet pravo je svakog clana foruma da postavi pitanje i da obezbedi odgovor,pritom postujuci smernice i pravila koja su propisana.
Moras znati i razumeti da ce uvek biti onih koji ce koristiti,ili bar traziti "rupe" u zakonu i ostala sredstva kako bi ostvarili svoje ciljeve (u ovom slucaju ostanak duze od 90 dana) ,pritom ne mareci mnogo na kasnije posledice koje mogu da uslede.Neke (koji to rade iz razloga loseg materijalnog stanja,potrage za srecom na nekom drugom mestu ) razumem,ali tu su i drugi koji nemaju neki poseban razlog zbog cega to rade.
Ti kao i do sada budi savestan\na putnik\ca i siguran sam da neces imati nikakvih problema.

Ja bih samo zeleo da Wallahy ukoliko se odluci na boravak duzi od 90 dana ( PONAVLJAM  - NE OHRABRUJEM) u Grckoj i to na kraju i uradi,napise ovde,ili u vidu PM-a ili nam dostavi link gde ce objasniti nam metod i smernice kako bi imali potrbne informacije za jos jednu za "nikad' se ne zna" situaciju.

Pozdrav

• Duya locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.