Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav, novi sam clan na sajtu, a i u svetu putovanja avionom, smatrajte da ne znam skoro nista, i zelim da otputujem samostalno. Trazim najjeftinije troskove puta. Pronadjena je varijanta iz Beograda-Budimpeste, od Budimpeste wizz air-om do Brisela. (jer iz Bg-a ne ide do Brisela, i ne po low cost cenama) Iz Brisela Jetairtly-om do Punta cane. Do Budimpeste bih kolima ili autobusom, prosecna cena karte iz Budimpeste do Brisela wizzair-om je 35 eur. Prosecna cena karte iz Brisela do Punta cane Jetaifly-om je akcijama i po 300e povratna.

Na primer:
Jetairfly
Outbound flight - TB303Wed 11/05/2016
Brussels - Punta Cana, 13:50 - 17:50
€ 99,99 price per person

Flight back - TB304 Wed 25/05/2016
Punta Cana - Brussels, 18:40 - 09:55
€ 149,99  price per person
+Administration fee 30€
TOTAL€ 279,98 (Incl. airport tax € 117,42 )

Sto bi znacilo.. Najjeftiniji put koji je pronadjen je 40e npr busem do Budimpeste + 35e Wizzair + 280e Jetairfly... =355e Do Punta Cane. (+povratno iz Brisela do Budimpeste 35 i do Beograda jos 40,  jos 100e za prevoze do aerodroma i slicno.. Ukupno kostanje grubo izracunato 530e za troskove puta do Punta Cane i nazad.)
Da li je ovo realno, da li je neko putovao ovim kompanijama, ovim putem? Znate li bolji put? Svaka pomoc je dobrodosla.

Ne zvuči loše, ali imaj u vidu da Wizzair vozi do aerodroma "Brussels Charleroi", koji je nekih 60 km od Brisela i još 10-tak do glavnog aerodroma Zaventem, dakle nekih 2 sata cimanja. Povratna karta od Šarlroa do grada košta još 28€. Koliko vidim Wizzairove letove iz Budimpešte, uklapaš se sa polascima komotno.

• Author

Hvala vam, da li znate za neku jos bolju kombinaciju onda? To 28e dodatnih nije problem koliko je to cimanje ipak, strah me je malo za stvari i sve, jer ipak putujem samostalno pa bih sa sto manje presedanja (iako je ovo vec dosta :biggrin: )

8 hours ago, trav4funall said:

Hvala vam, da li znate za neku jos bolju kombinaciju onda? To 28e dodatnih nije problem koliko je to cimanje ipak, strah me je malo za stvari i sve, jer ipak putujem samostalno pa bih sa sto manje presedanja (iako je ovo vec dosta :biggrin: )

A vidi, ima onaj stari štos da iz skupa {jeftino, dobro, brzo} možeš izabrati samo dve stvari...

Slažem se da ima puno cimanja i skrivenih troškova, ali imaj u vidu da Jetairfly nudi te ultrajeftine karte na drugi kraj sveta sad i verovatno nikad više, i da su sve naredne ponude uglavnom za red veličine skuplje.

Ja sam bacio oko na alternativne načine da se dobaciš do Brisela, ali nisam našao neku pametnu alternativu. Ima varijanta Wizzairom Beograd-Ajndhoven pa busom do Brisela, ali datumi i vremena se ne uklapaju najbolje, možda u jednom pravcu. Preko Pariz-Bovea i Dortmunda još gora priča. Eventualno da se isprsiš za neku kintu pa do Brisela Er Srbijom, ali beše poskupo (nekih 16000 RSD po pravcu čini mi se), pa nisam uzeo u razmatranje. Imaj u vidu da sam gledao površno (ne putujem ja, na kraju krajeva) pa probaj i sam, ali uglavnom to ti je to ako hoćeš za male pare u Punta Canu:yok:

Najpovoljnije letove mozes da nadjes

1) BG Brisel

2) Brisel BG

Postoji i autobus ako odgovara termin mislim da stize cetvrtkom i ponedeljkom ne znam tacno vreme kada stize a cena povratne je 145 EUR + 16 do aerodruma i nazad.

Ta kompanija inace cesto nudi povoljne karte - ne svakog meseca ali video sam i ranije.

Edited by Zoki28

Zavisi koliko vremena imas, ali Megabus ide iz Brisela i za Brisel iz Njemacke, Francuske i Holandije. Ako mozes tu negdje stici jeftino mozes dobro proci :smile:

Upravo sam pogledao, Keln-Brisel ide 4 puta dnevno i manje je od 10€ po pravcu... Do Kelna Germanwings/Eurowings? Ne znam kad lete, odakle lete, ali eto - ideja. Na uk.megabus.com mozes naci mapu destinacija iz Brisela i vidjeti moze li se to spojiti sa nekim letovima. Samo ti treba vremena i zanimanja za to (a toga valjda ima da se ode ovako daleko a jeftino :biggrin: ).

U svakom slucaju, javi sta nadjes :wink:

Nije ni ovo losa opcija  - samo cini mi se da ispadne isto do nemacke je oko 100 EUR povratna pa zajedno ispadne oko 140-150 EUR do bruselskog aerodruma ili vise.

Da li postoji neka dobra konekcija bec brisel npr posto je prilicno lako stici do beca za male pare? Ili neka slicna kompanija kao megabus?

Cini mi se da je bg minhen nekim nasim busom pa onda megabus rekordna jeftina kombinacija sa samo oko 120 EUR ili manje :smile:

Edited by Zoki28

Ima flixbus iz Beca sa transferima za samo 18 sati :biggrin: Cijena zavisi od datuma. Ovdje vec postaje nezgodno i prilicno dugo :smile:

Ispadne oko 40 EUR do beca povratna  - a bus ide svakog dana, pa onda oko 40-50 EUR do minhena (autobusi idu jako cesto) pa 32 eur-a do brisela  ... sve ukupno oko 24h putovanja.  Ukupno oko 112 do 122 EUR do briselskog aerodruma. Od Beca do brisela direktno je skupo :smile:

Nisam siguran samo da li oko 1am ima i dalje buseva do brisela do BRU aerodruma?

Edited by Zoki28

Ryanair leti iz Bratislave i Venecije (Trevizo) za Brisel Zaventem. Cene su povoljne (zavisno od datuma), letovi su večernji (oko 20 h za Brisel, oko 18 h iz Brisela).

Sve u svemu, meni se najviše dopada ova originalna varijanta preko Budimpešte Wizzairom.

Pregledajte sajtove kao sto su goeuro.com i rome2rio.com.Sigurno cete naci neke prihvatljive,da ne kazem jeftine varijante.Ja sam nasao preko GoEuro sajta autobusku kartu za 1 euro za 420 km puta.
Od budimpeste uz pomoc Orange ways-a imate dosta mogucnosti do Brisela.Ja sam za 200eura otisao u PC iz Beca recimo (direktan let Condorom).

"Proguglajte" malo vise o opcijama iz Brisela i onda izracunajte sta se isplati i koliko.

Edited by WorldCitizen

Ja na kraju idem iz temisvara preko venecije u brisel bez dodatnog prljaga za 27 EUR-a + 20 EUR sa gea ili za malo manje voz do vrsca pa voz iz vrsca do temisvara a nakon toga autobus ili taxi do aerodruma.

Edited by Zoki28