Jump to content

Featured Replies

Kada će se znati o čemu su radionice? Oni koji bi išli bi morali već da obezbede nekakav prevoz do tamo, a nije baš lako iz naših krajeva doći do tog dela sveta.

Objavićemo okvirne informacije i otvoriti prijave već sledeće nedelje. U prvoj fazi prijava biće na poverenje :smile: jer nećemo tačno znati koje će radionice biti u pitanju. U svakom slučaju, svakog dana će biti druga, pa će gosti moći da biraju. U drugoj fazi prijava koju ćemo otvoriti prvih nedelja juna znaćemo već raspored radionica :smile: 

• 2 weeks later...

Kao prvo pohvalio bih ideju, sa putničkom školom, a naročito odabir zemlje i grada. Za razliku od nekih prethodnih ovaj put stvarno iskorak ka boljem. Naći ću načina da dam svoj doprinos. 

ali,

14.08 ( i slovima četrnaestog osmog ) biće održano predavanje o jeftinom putovanju???? Skoro se nisam bolje nasmejao ranim jutrom. 

Otprilike kao da osmog marta na skupu feministkinja pričate priču kako su kod naših starih radili samo muževi i jedna plata bila dovoljna, a od kada su žene postale ravnopravne i rade, dve plate nisu dovoljne. 

:wink:

2 hours ago, SINGAPURCANAC said:

Kao prvo pohvalio bih ideju, sa putničkom školom, a naročito odabir zemlje i grada. Za razliku od nekih prethodnih ovaj put stvarno iskorak ka boljem. Naći ću načina da dam svoj doprinos. 

ali,

14.08 ( i slovima četrnaestog osmog ) biće održano predavanje o jeftinom putovanju???? Skoro se nisam bolje nasmejao ranim jutrom. 

Otprilike kao da osmog marta na skupu feministkinja pričate priču kako su kod naših starih radili samo muževi i jedna plata bila dovoljna, a od kada su žene postale ravnopravne i rade, dve plate nisu dovoljne. 

:wink:

Možda si i neki ultra giga mega svjetski putnik koji poznaje sve varijante pa ti smiješna tema predavanja. Pri tome gubiš iz vida da mnogo nas, posebno ljudi sa Balkana, nije svjesno osnovnih informacija o transportu npr i mogućnostima koje im se nude.

Kada bi pola žena koje poznajem znale zbog čega se obilježava 8.mart, ja bih bio presretan, bez obzira podržavali ga ili ne, jer je taj datum svakako tekovina istrorije.

Drago mi je da ti se dopada izbor mesta i novi koncept, Singapurcanac. 

S druge strane ne vidim čemu bold, underline i slovima 14.8. :smile: I sam si putnik pa znaš da jeftino putovati najčešće znači biti fleksibilan, provesti dan-dva između letova u nekom desetom gradu pa ga usput i posetiti, biti spreman na spavanje na aerodromima, ili drugim ne tako udobnim mestima. Tako da, ukoliko je neko spreman na takvo putovanje tog 14.8. može da leti u Porto (iz Budimpešte) i usput poseti Brisel za -- 70 evra. 

Screen_Shot_2016_06_05_at_22_26_40.jpg

• 2 weeks later...

Здраво свима. Први пут пишем на форуму, надам се да је ово само почетак лепо дружења и дискусија. 

Наиме, другар и ја идемо на волонтерски камп у Вила Нова де Фамаликао (исправите ме ако лоше изговарам) од 19. до 30. јула (не знам да ли то обухвата цео последњи дан).
Авионска карта је Београд-Порто, повратна. Долазак у Порто 18.7. 00:10, одлазак 5.8. 16:40. Пошто нам је уговорено место наласка са домаћинима аеродром у Порту 19.7. до 14:00, намерно смо узели дан и по за обилазак града (плус ћемо један дан имати са домаћинима). Неки необавезан план је био да се након кампа упутимо на југ и посетимо Коимбру и Лисабон, а онда назад до Браге и правац Порто аеродром. Наравно, ем што смо новајлије у свету путовања, ем што боравак након кампа нисмо дубље анализирали (ко зна какве ће планове имати остали кампери), ово делује као кнап прича да се види од свега по мало.

Међутим, онда као кец на десет (или ипак не), на КП налећем на целу причу о Алвеиру и школици. Понављам, као новајлије у путничком свету смо баш одушевљени идејом Путничке школе (ПШ) и на неки начин бисмо волели да проведемо дан, два у њој јер сматрамо да би то било вредније за нас него слепо лутање по Португалу.

Ту долази проблемчић. Моје питање, након овако дугачког увода, није баш ни дефинисано. Више бих молио за предлог. Колико је доступна релација Порто-Алвеиро, видех да превоз није скуп? Мало времена, а и долазак у раним јутарњим часовима значи да отпада опција ПШ пре кампа. После кампа звучи одлично, шта више 30. и 31. су "предавања" везана за сам град. Каква је тренутно заинтересованост за ПШ, да ли постоји могућност пријаве пар дана раније? 

Иако ово није тема, шта бисте нам ви препоручили у нашој ситуацији, да ли је боље бити три дана у Лисабону него два + Коимбра? Да ли Брагу прескочити?

Како се ових дана интезивно учи, чим нађем времена, још ћу пречешљати теме обиласка и вероватно поставити по неко додатно питање?
Хвала унапред. :wink:

Ćao Hektore Salamanka,

nije što je naš, ali Aveiro ti je lepši za obilazak, posebno leti, i od Brage i od Koimbre gde sve upari i prži, a vode skoro pa nigde :smile: Ako malo izguglaš videćeš da smo na 10km od okeana i da je grad pun kanala koji su deo Lagune zvane Ria de Aveiro.

Lisabon i Porto su druga priča, definitivno ih vredi obići.

PŠ se polako popunjava, makar kad je avgust u pitanju. Krajem jula još i nije tako strašno. Možete naravno uvek rizikovati i pokušati u poslednji čas. Nekad se desi i da neko odustane pa se oslobodi mesto.. Tako da.. Sve je moguće.

Pitaj slobodno ako te još nešto zanima :smile:

Evo mene ponovo. Hvala vam na brzom odgovoru, pročitao sam ga na vreme, ali kasno odgovaram. Još bih se ispravio u pisanju imena grada, pošto sam u gorenavedenom stavljao slovo L :biggrin:

Verujem na tome što ste rekli, naletao sam na taj savet o Portugalu leti više puta. 

Upravo smo drugar i ja (inicijali M.J. i B.J) popunili formular. Imam samo jednu napomenu. Pošto još ne znamo da li kamp koji traje do 30. jula uključuje taj dan i do koliko časova, popunili smo svakako i trideseti i trideset prvi. Moja pretpostavka da ćemo biti slobodni već od jutarnjih časova, svakako da stignemo u normalno vreme u Aveiro. Ja ću ovih dana probati da saznam to, pa javljam u slučaju da 30.7. ne stižemo u kuću na vreme ili na radionicu na vreme. (svakako neću "ispaljivati" u minut do dvanaest).

Zaključak je da nam ta dva dana idealno pašu, i uključujući savet da možda preskočimo Koimbru ili Bragu, ostavlja vremena za sve. :smile: