Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li imate predlog kako najjeftinije stici iz bga do varne? a da ne bude stop, to mi nesto ne ide :)....

i koliko bi kostalo to zadovoljstvo otprilike?

hvala

Vjerovatno Balkan flexipass-om, ako ti  vrijeme  nije problem, Beograd-Sofija-Varna. Karta je 55e ili 88e (to je opcija 5dana, mozes se i vratiti ako ne bi bio/bila duze od mjesec dana)

jel ne bi izašlo manje da se kupi standardno povratna karta do Dimitrovgrada, standardni potkup konduktera do Sofije i onda redovna povratna karta do Varne?

Ne znam koliko je karta do Sofije kad se potkupi kodukter, ali cini mi se da je povratna redovna 4000-5000, ali to nisam sigurna. A ima dosta putovati od Sofije do Varne, tako da je najbolje provjeriti na zeljeznickoj...

.... ili jednostavno poseti sajt bugarskih železnica http://www.bdz.bg/en/ gde možeš da vidiš da postoje 4 direktna voza dnevno na toj relaciji, da vožnja traje oko sedam i po sati i da je osnovna cena 23,60 leva :biggrin:

• Author

2600 din. je povratna sofia varna, 43 leva....znaci sveukupno malo jace od 5000, plus trosak za klopu 2 dana puta 20 evra min, ispadne bre to dosta.....jel ima neki low cost ili direkt bus?

nesto nista nisam mogao da nadjem.....

• Author
1 hour ago, mveruovic said:

E jbg ako pojedes 20 evra za dan u putu onda mozes i 100ak evra da das za avion :smile:

20 evra 2 dana...pa jel vidis koliko se putuje do bga do tamo :)....ceo dan....

nego nisam nasao avion nikakav do tamo.....sem airserbia...200 evrita....

da dodam jos 70-80 pa da odem ponovo na thai hahha

Edited by bam-bam

Vezano za hranu,ako se odlucis da ides vozom Sofija-Varna.

Imaj na umu da se putuje oko 8 sati.I da ces da crknes od gladi za to vreme,ako nisi predhodno spremio nesto da jedes (sendvic,peceno prase ili bilo sta).

Pre...hm,10-ak godina smo tako isli i ja totalno smetnuo sa uma da se toliko putuje.A za divno cudo nije bilo vagona gde da se kupi hrana.Doslo mi je da grizem ona sedista od gladi :smile:

P.S. - Na pola puta,u Gornjoj Orahovici,imas 15 minuta pauze,mozes da trknes napolje i kupis nesto,ako imas leve.Na ostalim stanicama je pauza klasicno 2-3 minuta.

P.S. 2 - Alternativa vozu je bus.

Ima neki Ivkoni transport,oni su ja mislim najbrojniji sto se tice polazaka.A i busevi su im OK.

• Author

hvala lazo.....dobri su, i cene su ok, jedino je problem sto ne idu iz bga....mogu da ih vatam u sofiji jedino....

• 1 month later...

Upravo dodjoh iz Varne neki dan, sve preporuke sjajan grad leti, bio sam i prosle godine :biggrin: A ako pojedes 20 evra za dva dana svaka ti cast, ja jeftiniju zemlju od Bugarske(mozda samo Ukrajina) sto se tice klope po restoranima, a i generalno ostalim cenama, nisam posetio... max ti treba 10-12e.

Za sve koji planiraju put za Sofiju i daljena more nema promena sto se tice granice. Sve je isto kao prethodnih godina standardna rutina.

Bg-Dmitrovgrad povatna  1740 i kondukteru 4 leva.