Jump to content

Featured Replies

Posted

Dobar dan dobri ljudi!  Hitno mi je potrebna pomoc! Nalazim se sa suprugom u Barseloni  i 26 maja imamo let za Peru.... Medjutim presedamo u Bogoti  u Kolumbiji  i tek sam juce saznao da je mozda zbog toga potrebno da imamo tranzitnu vizu.Madaa u Kolumbiji cemo provesti svega sat vremena da iz jednog aviona predjemo u drugi.... Posto su nas naravno sve institucije izneverile sa nedostatkom informacija i (ne) zeljom da nam pomognu setio sam se da mogu ovde da se obratim za informacije ako ih neko ima... Dakle da li je potrebno da izvadimo tranzitnu vizu za kolimbiju u gore navedenoj situaciji? Ako iko ima tu informaciju molim vas da mi odgovorite sto pre jer imamo svega dva dana... Unapred hvala 

Savet je da se obratite konzulatu Kolumbije u Barseloni kako ne bi lutali i gubili vreme sa dezinformacijama. Cak i da vam je potrebna tranzitna viza, mozete je izvaditi u bilo kom konzulatu ili ambasadi Kolumbije

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo sajta konzulata Kolumbije u Barseloni:

http://barcelona.consulado.gov.co/

MINISTERIO DE RELACIONES EXTERIORES

Consulado General de Colombia en Barcelona, España

Pau Claris, Nº102, 1º 1ª 08009, Barcelona, España

Atención al público: lunes a viernes de 8:30 a.m. a 13:30 p.m. Entrega de documentos hasta las 14:30 p.m.

Teléfono local: (34) 900 995 721 Fax: (34) 93 412 75 40

ATENCIÓN AL CIUDADANO

Línea Gratuita en España: 0900995721

• Author

Hvala na brzom odgovoru! :wink: Vec smo zvali ambasadu Kolumbije ovde ali su nas oduvali sa odgovorom da nemaju informacije... xD  Rekli su da se obratimo migracijonom centru u Kolumbiji koji se naravno ne javlja... zato sam i napisao da  su nas izneverili sa nedostatkom informacija i (ne) zeljom da pomognu... Naravno ni svi sajtovi koje sam pretrazio nemaju adekvatan odgovor... tako da i dalje cekamo... :smile: pozz

Probaj sa Konzulatom Kolumbije u Beču. Oni znaju zato sto su zaduzeni za izdavanje viza gradjanima Srbije i vrlo su ljubazni. Evo maila na koji provereno odgovaraju: [email protected]

Vi nemate puno vremena za vizu ali bar cete opusteno putovati kada znate i to direktno od konzulata da vam viza ne treba. Lepo odstampas mail kada ti odgovore, pa ako i budu pitali nesto za vizu kada sletite u Kolumbiji, imas mail kao dokaz o komunikaciji gde pise da vam tranzitna viza nije potrebna .

• 9 months later...

Tranzitne viza za Kolumbiju ne treba ukoliko ne planirate da provedete vise od 24h na aerodromu i ukoliko ne nameravate da izadjete sa aerodroma. Provereno, posto sam sa devojkom proveo 22h na aerodromu u Bogoti prilikom presedanja.