Jump to content

Featured Replies

Posted

Verovatno već svi znate da ove godine pravimo Putničku školu u Portugalu kao i da su prijave za istu juče otvorene.

Znamo da nije jeftino doći do Portugala, ali nije ni nemoguće :wink: Budite kreativni :smile: Ukoliko presedate nekoliko puta imate priliku da vidite još neke evropske gradove. Za Porto RyanAir ima letove iz 45 gradova, vaše je da potražite najjeftiniju kombinaciju.

Ostavljamo vam jednu ideju, a ako nađete nešto povoljnije, zabavnije ili bolje, delite sa ostalim zainteresovanima za dolazak u PŠ.

Screen_Shot_2016_06_05_at_11_11_38.jpg

Ili, recimo puno džentlmeskije,sa malo  manje drndanja,i uz garantovanu konekciju ,i ne manje bitno pet sekundi traganja :

Lufthanza iz Beograda 13.07 poletanje 0615 -preko FRA u Porto  sletanje 1145 povratak 20.07.1235 sletanje u BEG 2340 28000 din

maksimalna korisnost slobodnog vremena za par (ako ) evrića više.

a verujem da bi se moglo naci i jeftinijih dana kako za Porto tako i za Lisabon, ali ovo je bio zadatak na fiksirane datume. :smile:  (da bi se moglo uporediti )

Edited by SINGAPURCANAC

Ima dobrih ponuda iz Budimpeste do Porta (polazak 3.8. povratak 8.8, polazak 4.8. povratak 8.8. i polazak 4.8. povratak 4.9.) sve za po 220 evra povratno.

Ima i samo malo skuplja varijanta iz Ljubljane (polazak 2.8. povratak 7.8.) Isti datum i po istoj ceni ima i Beograd-Lisabon.

• Duya pinned this topic
  • Author

Škola nam se polagano popunjava u avgustu... U julu imamo slobodnih mesta, a evo i jeftine opcije za dolazak iz Temišvara -- za stotinak € 

YrdmFs.png

A za povratak budite kreativni :smile:

Pre dve godine TAP je leteo direktno iz Beograda za Lisabon, da li možda neko zna da li ta linija još uvek postoji? Njihov sajt je malo komplikovan, zabagovan pa imam problem da dodjem do te informacije. :smile:

Ne postoji. Probas ukucas na sajtu let BEG-LIS, pa vidis da nudi samo opcije sa presedanjima, meni radi normalno sajt. Ili u bilo kom pretrazivacu letova i cekiras da ti prikaze samo direktne letove, pa ako ih ne prikaze, znaci, ne postoje :smile:

A ne mogu ni da se setim da li su uopste i zaziveli ti direktni letovi. Znam da su bili najavljeni, pustene karte u prodaju, ja ih kupio, sve super, da bi me posle obavestil da su letovi otkazani(ne secam se da li samo za te dane, ili uopste). Posle me prebacili na let sa presedanjem, naravno, bez ikakvog popusta, pa sam platio cenu direktnog leta, a "uzivao" u letu sa presedanjem. Inace su bili ocajni u komunikaciji sa klijentima i u resavanju problema. Cak sam im otisao u predstavnistvo u Lisabonu i izlozio problem, trazio da mi zbog te neprijatnosti barem ucine neku kontrauslugu, tipa, vise prtljaga ili slicno. Rekose, eno ti telefon, pa zovi neki broj, to je neka sluzba koja to resava. Ja okrecem, nista, rekoh, jesam budala ili sta, pitam je l' dobro to radim, je l' dobar broj, kaze da. I nista. Ja ih opet zamolim, oni se pomere iza pulta i dodju do tog telefona i kazu, a da, ne rade nam telefoni, iskljucili su ih :blink: I eto, tu je bio kraj svim mojim nadanjima i pokusajima, ostao sam zatecen :biggrin:

Izvinjavam se na offtopicu, ponelo me :biggrin:

Edited by Dragance

Ja sam pre dve godine u avgustu putovala sa njima iz Beograda za Lisabon direkt I bili su cool. Ali znam koliko su nepouzdani heheh pa zato proveravam? Jednom smo putovali iz Porta za Budimpeštu i na aerodromu su nam rekli da je let prebukiran I da moramo da čekamo dva dana za sledeći let ? Heheheh tako da razumem da te je ponelo ? Hvala na infu

• Author

Hhaha, isključili telefone :biggrin: 

Inače i ja čekala po 30min kad zovem njihovu korisničku podršku ali meni je makar besplatno jer zovem na fiksni broj u PT.

Ali za vas koji ne zovete iz Portugala možete da probate preko Skajpa. http://www.tapportugal.com/PressRelease/en/tap-contact-center-also-available-on-skype

Što se direktne linije tiče uspela sam samo jednom da iskoristim direktan let, nije živeo ni godinu dana koliko se sećam. Malo dok su bili oni silni srpski fudbaleri u Benfiki, kad su raprodali fudbalere ukinuli i let.

3 hours ago, *vanja* said:

Jednom smo putovali iz Porta za Budimpeštu i na aerodromu su nam rekli da je let prebukiran I da moramo da čekamo dva dana za sledeći let ? 

Nadam se da ste trazili i dobili pare za to? Ili placen smestaj ili sta vec. Ako i niste, neko je skoro pominjao neke sajtove koji to rade za vas, uz neku proviziju. U navedenom slucaju ste defitnivino imali pravo na to.

3 hours ago, golosina said:

Inače i ja čekala po 30min kad zovem njihovu korisničku podršku ali meni je makar besplatno jer zovem na fiksni broj u PT.

Ali za vas koji ne zovete iz Portugala možete da probate preko Skajpa. http://www.tapportugal.com/PressRelease/en/tap-contact-center-also-available-on-skype

Da, zvao sam ih i preko skajpa i bila su to cekanja od po pola sata i vise dok se neko ne javi, ali sam na kraju ipak uspeo da se izborim prvo za letove koje sam hteo, jer su me automatski prebacili na neke nebulozne kombinacije za Budimpestu ili sta vec bese. Leteo sam, inace LIS-BEG-LIS. A da bih izbegao i dalje cekanje na vezi i trosenje skajp kredita na slusanje muzike njihovog call centra, resio sam da kad stignem u Lisabon odem u njihovo predstavnistvo i resim na licu mesta. I zavrsilo se kako se zavrsilo... :biggrin:

• Author

Ček, što Skype kredita? Zar to nije Skype to Skype?

Oni su jako bezobrazni jer im to često i prođe. Ima ljudi koji su kupili karte za Beograd a oni im bez pardona preusmere let na Bukurešt (!!!!!) i ne ponude ni prevoz iz Bukurešta do Beograda, a o nekoj nadoknadi da ne pričamo. I među tim ljudima ima i onih koji ne znaju da imaju pravo da se žale ili znaju ali jednostavno beže od konfliktnih situacija i ne urade ništa. Tako da, to im često upali. 

Drugi primer - moje dve drugarice su putovale za HR iz Lisabona TAPom (kupile kartu 9 meseci unapred) i pred ulazak u avion im rekli da je overbooked, da baš njih dve ispadaju i da ništa ne brinu "jer će putovati na sledećem letu". Kao da je vrteška, a ne avion, pobogu. Pritom, ništa ti ne ponude, ni smeštaj ni nadoknadu dok se ne pobuniš pošteno.

Edited by golosina

3 hours ago, golosina said:

Ček, što Skype kredita? Zar to nije Skype to Skype?

Pobrkao sam loncice, tacno je da kod njih je skype to skype i ne kosta nista, osim vremena. Sa Nemcima iz fluege.de me je kostalo i skype kredita, a i vremena, jer sam zvao fiksni broj. Izvinjavam se na dezinformaciji!

Jos jedan sveziji primer, drugari iz Brazila su kupili karte preko njih za Budimpestu(kakav danak neiskustvu :biggrin: ), iako sam im ja naveo drugu kompaniju gde da kupe karte. Imali su svega nedelju dana slobodno i odgovarala im je i cena i kratka konekcija u Lisabonu. Ali, avaj. Samo odjednom, prebaceni na let za Bec, za presedanjem od 20ak sati u Lisabonu, kako u odlasku, tako i u dolasku. Dakle, od tih mrsavih 6-7 dana, gube jos 2 u putu i zavrsavaju u Becu, a cilj im je Srbija :biggrin: I tako, pokusavali su da ih dobiju, bezuspesno i vreme prolazilo. Kad su konacno nekako uspeli, prebacise ih ipak na pocetni let za Budimpestu, ali sa jos jednim presedanjem u Minhenu, Lufthansom, naravno. Rekoh ja drugarici, zovi ih i insistiraj da te prebace na let za Beograd, kad su sve vec izbrljali i dodali vam jos jednu konekciju. Ona, neiskusna, zvala i rekla im da hoce za Beograd, kazu, nemaju letova za BG, ova rece dobro i kraj. Letova, naravno, ima, sa istim tim presedanjem, preko Lufthanse, ali, posto ona nije bila upucena, samo je rekla ok i zavrsila razgovor. Ja stvarno nisam imao zivaca da ih zovem i macujem se ponovo sa njima, pa su na kraju leteli za Budimpestu i ipak je sve lepo proslo :smile:

4 hours ago, Dragance said:

Nadam se da ste trazili i dobili pare za to? Ili placen smestaj ili sta vec. Ako i niste, neko je skoro pominjao neke sajtove koji to rade za vas, uz neku proviziju. U navedenom slucaju ste defitnivino imali pravo na to.

Da, zvao sam ih i preko skajpa i bila su to cekanja od po pola sata i vise dok se neko ne javi, ali sam na kraju ipak uspeo da se izborim prvo za letove koje sam hteo, jer su me automatski prebacili na neke nebulozne kombinacije za Budimpestu ili sta vec bese. Leteo sam, inace LIS-BEG-LIS. A da bih izbegao i dalje cekanje na vezi i trosenje skajp kredita na slusanje muzike njihovog call centra, resio sam da kad stignem u Lisabon odem u njihovo predstavnistvo i resim na licu mesta. I zavrsilo se kako se zavrsilo... :biggrin:

a jel znas mozda koji su to sajtovi? ili bar gde je ovde pisano o tome?

• 2 weeks later...

Iz Sofije wizz leti do Valensije i odatle imate ryanair vezu za Porto karta sa rucnim prtljagom 19.07.npr iznosi ~90€

• 3 weeks later...

:smile:

azair.eu    

Odlicna stranica, naglasak:

Ako trazite let u jednom smjeru, bit ce vam prilazana 2kalendara, na lijevi datum polaska na desni datum dolaska stavite. 

Jer taj kalendar nije za povratnu kartu.

Vec kao da prikaze u rasponu tih datuma kombinaciju letova.

Nasla san 3tjedna pred polazak. u srcu sezone 20.7

Knock (irska) - faro (portugal) za 34eur.

doduse u knocku san morala platizi 10eur pristojbu.

al svejedno 44eur.

direkt let ryain air.

• Author
18 hours ago, MalaDalmatinka said:

:smile:

azair.eu    

Odlicna stranica, naglasak:

Ako trazite let u jednom smjeru, bit ce vam prilazana 2kalendara, na lijevi datum polaska na desni datum dolaska stavite. 

Jer taj kalendar nije za povratnu kartu.

Vec kao da prikaze u rasponu tih datuma kombinaciju letova.

Nasla san 3tjedna pred polazak. u srcu sezone 20.7

Knock (irska) - faro (portugal) za 34eur.

doduse u knocku san morala platizi 10eur pristojbu.

al svejedno 44eur.

direkt let ryain air.

Odlična cena i odlična stranica. Jedino šteta što pretražuje samo low cost kompanije.. Nekad bude dobrih cena i kod onih drugih.