Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima!

Teme vezane za Moldaviju su zastarele koliko vidim i uglavnom je bilo pitanja oko viza. Srećom, sada viza nema pa je moguće posetiti ovu zemlju bez nekih problema.

Ovog leta idem u Ukrajinu pa sam odlučila da posetim i Moldaviju, tačnije Kišinjev. 

Da li je neko bio skoro? Zanima me šta videti i probati u Kišinjevu? Šta je ono po čemu je Moldavija prepoznatljiva? I imate li nekih sugestija šta još videti u Moldaviji sem glavnog grada? 

Pozdrav! 

Nisam bio u Moldaviji, ali sam malo istraživao jer sam bio zainteresovan. Moldavija nije neki poseban turistički raj, niti ima bogzna kakvu arhitekturu. Poznata je uglavnom po manastirima, a vidim da se dosta preporučuje i posjeta nekom vinskom podrumu koji je specifičan po tome što se vozite automobilom tunelima sa izloženim flašama vina. 

Jedan moj poznanik planira polovinom jula da ide u Molaviju (eventualno Pridnestrovlje i Odesu), pa ako si zainteresovana da sa nekim ideš zajedno, javi se u inbox da ti pošaljem njegov email.

Bio sam ja u Kisinjevu u Martu ove godine. Izuzetno siv grad nema nista narocito da se vidi :biggrin: preporucujem ti da odes do manastira Orhej, to su kao neki manastiri u steni na 50ak km od Kisinjeva :smile:

• 2 years later...
  • 4 years later...

Ja bih isao u Orhej ali ne znam kakav smestaj ima a da je jeftin. Ostao bih od 14 do 31 dan samo da bih bio sa devojkom koja zivi tamo. Da li neko zna koliki budzet bi mi trebao?

• 1 year later...

Da li je državljanima Srbije zabranjen ulaz u Moldaviju? Svako malo negde vest da je grupi turista, autostperu itd zabranjen ulaz u Moldaviju. Organi države vrate te sa granice uz obrazloženje da ne ispunjavaš uslove za ulazak u zemlju. 

Ja sam usao u decembru satl busom sa aerodroma u Jasiju, niko me nista nije pitao samo je vozac pokupio sve pasose odneo i vratio nam, tako i u povratku. Mozda zato sto vozac poznaje granicare pa nisu ni zagledali pasose, a mozda je prosto bio takav period. Pisali su ovde ljudi o drugacijim iskustvima, secam se da sam imao rezervni plan za obilazak Rumunije ako me ne puste.