Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

Sredinom Avgusta krecem na proputovanje, prvo svoje samostalno.
Krecem iz Podgorice, pa Beograd, Budimpesta, Varsava, onda uzimam low cost do Malmea, ostajem par dana, i vracem se u Varsavu, tu ostajem koji dan, pa Minsk, pa Smolensk, pa Moskva, zatim bih skoknuo do St.Peterzburga. 

I upravo, razlog mog javljanja je sledeci. Ne uspijevam da zatvorim rutu posle St.Peterzburga da bude povoljna. 
Pada mi na pamet da idem busom ili vozom iz St.P do Viljnusa ili Rige, i zatim nekim low cost letom preko Malmea/Osla ili nekog treceg grada da dodjem do Nisa ili Tuzle. Da li neko ima jos predloga koji bi mogli biti korisni i povoljni. 
Da dodam, da bih bio spremam da iskljucim St.P ukoliko bi neka bolja opcija bila. Povratak kuci racunam oko 24-27.avgusta.

Pozdrav svima!

Wizz iz Moskve do Pešte ako kupiš što pre.

Iz Petera noćni voz a ujutro na avion za Peštu. Ne treba da brineš vozovi u Rusiji idu tačno u minut.

Koliko bi kostao voz iz Pitera za Moskvu po pravcu, da li znate? Meni se cini da je oko 60 evra povratna ili vise.

• Author

Sta mislis, koliko dugo ce cijena stojati na 40e Moskva-Pesta   avion u jednom smjeru? Jos ima skoro dva mjeseca do tog datuma.

Razmisljam da onda do St.P odem na dvodnevni izlet, povratnom voznom ako bi bila povoljna. I onda iz Moskve za Pestu, pa preko Beograda do Podgorice.

Pogledaj Pobeda Airlines ruski low cost, vidim karte o oko 60 evra do Bratislave za period tvog povratka. Koliko se to isplati, ne znam, uporedi i sa Wizz Air Moskva-Budimpešta.

Alternativno, možeš iz Petersburga do Helsinkija brzim vozom Allegro (rezerviši unaprijed kartu, možeš i na sajtu finskih željeznica). Iz Helsinkija leti Norwegian direktno za: Budimpeštu(23.8. 50 evra), Dubrovnik (24.8. 65 evra), Split (23.8. 65 evra), Beograd (27.08, 120 evra), Sarajevo (23.08, 100 evra)...Istraži sajt Norwegian-a.

Ako se odlučiš za rutu preko Helsinkija, mislim da saobraćaju i busevi sa Petersburgom.

Još jedna opcija je isto preko Finske. Vozom Allegro iz Petersburga do Helsinkija a onda busom do Tampere (bus karta Helsinki Tampere zna biti samo 1 evro ako rezervišeš preko neta). Iz Tampere-a leti Ryan Air za Budimpeštu, trenutno vidim cijene (21.8. 43 evra, 24.8. 68 evra, 28.8. 44 evra, itd...)

Ako se vraćaš u Crnu Goru, možda ti ova opcija nije loša:

Sankt Peterburg Finlandski - Helsinki Airport:24.08. (10:31 - 13:44) 40 evra

Helsinki - Dubrovnik: 24.08. (16:40 -18:45) 65 evra

Transfer u Dubrovnik 5 evra

Dubrovnik Bar 24.08, 20:30 - 00.15, 18 evra (vidim da posljednji bus iz dubrovnika za podgoricu polazi u 19h ne vjerujem da možeš stići na njega)

sve ovo total je oko 130 evra (ako ideš bez čekiranog prtljaga sa Norwegian)

Možeš sebi udesiti i da vidiš Helsinki, imaš i voz ranije ujutro po istoj cijeni.

Edited by stevancelinac

Još jedna opcija: S7 Airlines, vezani let iz Petersburga za Tivat preko Moskve je u periodu tvog povratka 135 evra (bez prtljaga).Više polazaka, više datuma, nema predugog čekanja u Moskvi.

Hmm, a sta mislis direktno Piter-Tivat? Povratna je bila 226 evra, ne znam koliko bi bilo u jednom smeru, mislim da je oko 130 evra. Leti se sa Montenegro Airlines. 

Edited by severac

• Author

Hvala vam!

Za sad se cini najisplativije uhvatiti sa aerodroma Vnukovo iz Moskve 40e do Budimpeste, a u medjuvremenu da kupim povratnu voznu Beograd - Pesta. U jednom smjeru je BPesta specijal 15,a povratna 26, uz doplatu 3e po sjedistu. Sto mi dodje 53e do Beograda i jos 10-15e do Podgorice.

Alternativa je trazim letove iz Dubrovnika, cini se zanimljivom i ta opcija da posjetim i Helsinki.

Inace, da li ste vec letjeli sa Wizzom skorije? Kakva im je politika sto se tice prtljaga, ne znam da li da uzimam opciju Large cabin bag, doplata je za povratno putovanje 20e, a na licu mjesta bi bila 80e, bolje da se ne kockam. ako mi na primer small cabin bag prevazilazi velicinu dozvoljene za koji cm.

Wizz je najnepovoljni od svih prevoznika kada je u pitanju prtljag. Ono sto oni zovu Larce Cabin Bag i traze doplatu je besplatno kod vecine drugih low cost (Mislim da je Large Cabin Bag ukljucen u cijenu Norwegian/a). Sve sto prelazi dimenzije nosi rizik, ako planiras nositi neki veci prtljag, moja preporuka je da platis na netu da te ne bi odrali na aerodromu, nije vrijedno stresa. Treba vidjeti taj Wizz Air Moskva/Budapest koliko je on povoljniji u odnosu na Norwegian iz Helsinkija ili S7 za Tivat. Vidim da Wizz odlazak iz Budimpeste za Moskvu nije povoljan za vozove iz BG , mora se prespavati u gradu jer je avion rano ili ici busom/kombijem i dodatno placati.(dodatni trosak).Pa voz Petersburg / Moskva isto dodatni trosak. Plus prtljag. I vracas se istom rutom. Ljudi cesto polete za jeftinom kartom kontajuci to je to a onda kad krenu dodatni torskovi skapiras da je sve moglo jednostavnije. 

1 hour ago, severac said:

Hmm, a sta mislis direktno Piter-Tivat? Povratna je bila 226 evra, ne znam koliko bi bilo u jednom smeru, mislim da je oko 130 evra. Leti se sa Montenegro Airlines. 

Ne znam, meni prikazuje pomenutu cijenu sa S7 u jednom pravcu iz SP za TIV preko Moskve, mozda imaju codeshare sa Montenegro Airlines.

Edited by stevancelinac

• Author
10 minutes ago, stevancelinac said:

Wizz je najnepovoljni od svih prevoznika kada je u pitanju prtljag. Ono sto oni zovu Larce Cabin Bag i traze doplatu je besplatno kod vecine drugih low cost (Mislim da je Large Cabin Bag ukljucen u cijenu Norwegian/a). Sve sto prelazi dimenzije nosi rizik, ako planiras nositi neki veci prtljag, moja preporuka je da platis na netu da te ne bi odrali na aerodromu, nije vrijedno stresa. Treba vidjeti taj Wizz Air Moskva/Budapest koliko je on povoljniji u odnosu na Norwegian iz Helsinkija ili S7 za Tivat. Vidim da Wizz odlazak iz Budimpeste za Moskvu nije povoljan za vozove iz BG , mora se prespavati u gradu jer je avion rano ili ici busom/kombijem i dodatno placati.(dodatni trosak).Pa voz Petersburg / Moskva isto dodatni trosak. Plus prtljag. I vracas se istom rutom. Ljudi cesto polete za jeftinom kartom kontajuci to je to a onda kad krenu dodatni torskovi skapiras da je sve moglo jednostavnije. 

Ne znam, meni prikazuje pomenutu cijenu sa S7 u jednom pravcu iz SP za TIV preko Moskve, mozda imaju codeshare sa Montenegro Airlines.

Jasno, da. 
Cilj mi je izmedju ostalog da posjetim sto veci broj gradova, a da naravno sto povoljnije prodjem. Sto bi u narodu rekli, i jare i pare. Trazim sad razne konekcije, i sa Oslom, jer ima nevjerovatno jeftnih letova iz Osla, ali nikako ne mogu do njega prije Rige ili Viljnusa. E sad, isto tako i posle Osla, nemam nista sto je da kazem povoljno a blizu Beogradu ili ne daj Boze Podgorici. :smile: 

Ako nosis prtljag veci od Small Cabin Bag (Wizz Air) bilo kakve konekcije sa Wizz Airom su vjerovatno losa varijanta.

Kad kazes Oslo, vodi racuna koji aerodrom. Transferi do udaljenih aerodroma kao sto je Moss nisu bas jeftini. Napravi excel tabelu, ukalkulisi apsolutno sve troskove i tako ces rijesiti dilemu sta je skuplje. Kad rijesis tu dilemu, onda predji na odabir rute koja ti se svidja a uklapa se u troskove. Ako ti je cilj da posjetis sto vise gradova, onda nema smisla da ides 2x preko Budimpeste. 

• Author

Jasno i to. A aerodrom je Sandjeford Torp, tako nekako. 

Neki prvi planovi su bili Podgorica- BG- Pesta- Warshava - Malme (wizz za 60ak eura povratna) - Warshawa 2 dana, pa Bjelorusija dan dva, pa Smolensk - Moskva - St. P - Riga/Viljnus juzno ii Helsinki, pa poveznica sa nekim gradom jos tipa Oslo, koji daje jeftine avio karte, i na kraju do sto blize grada Srbiji ili Crnoj Gori. Tipa Temisvar sam primjetio da je povezan letovima dobro, a nije skup do Beograda.

• Author

Hvala!
Evo sad naidjoh i Tuzlin aerodrom, i ako sam skeptican obzirom kad ga vidjeh kakav je na slikama. :smile::smile:

Tuzla povezana sa Frankfurtom a on sa Viljnusom, sto nije lose. :smile: 
Na kraju ce mi najskuplje biti od Tuzle do Podgorice. :biggrin: 

• Author

Naisao sam na to da iz Minhena (Memmingem) leti Wizzair direktno za Podgoricu. 

E sad, trazim konekcije Memmingema sa istokom. Najblize sto sam do sad naisao je VIljnus, a do Viljnusa biih morao vozom ili busom. Ako ko jos ima ideju, blizu sam da zatvorim put. :smile: