Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

nisam bas siguran da li sam bas pogodio podforum, ali ucinjelo mi se komplementarnim, tim prije sto nisam naisao na ista slicnije.

Planiram sam da putujem po Evropi u avgustu, voz, bus, low cost wizzair i slicno. Moje prvo putovanje - sam! :smile:
Ali problem mi je za ishranu.

Relacija mi je 
Podgorica - Beograd - Budimpesta - Varsava - Malme (Svedska) - Varsava - Minsk - Smolensk - Moskva - St.Peterzburg - Riga - Dortmund - Beograd - Podgorica

Put ce trajati otprilike 13 dana. Ne znam uopste koliko budzet za ishranu i vodu da isplaniram. Jedem dosta, jer treniram aktivno Crosfit, i takav nacin zivota mi zahtijeva redovniju i nadasve kvalitetniju ishranu (mada bih istrpio tih 13ak dana, ali eto samo da ne smrsam :biggrin: ).

Ko, od vas iskusnih je prosao kroz ovako slicno putovanje (putujem sam sve) i kakav moze savjet da udijeli. 

Pozdrav svima,
Miso iz Podgorice

4 hours ago, LazioMiso said:

Pozdrav svima,

nisam bas siguran da li sam bas pogodio podforum, ali ucinjelo mi se komplementarnim, tim prije sto nisam naisao na ista slicnije.

Planiram sam da putujem po Evropi u avgustu, voz, bus, low cost wizzair i slicno. Moje prvo putovanje - sam! :smile:
Ali problem mi je za ishranu.

Relacija mi je 
Podgorica - Beograd - Budimpesta - Varsava - Malme (Svedska) - Varsava - Minsk - Smolensk - Moskva - St.Peterzburg - Riga - Dortmund - Beograd - Podgorica

Put ce trajati otprilike 13 dana. Ne znam uopste koliko budzet za ishranu i vodu da isplaniram. Jedem dosta, jer treniram aktivno Crosfit, i takav nacin zivota mi zahtijeva redovniju i nadasve kvalitetniju ishranu (mada bih istrpio tih 13ak dana, ali eto samo da ne smrsam :biggrin: ).

Ko, od vas iskusnih je prosao kroz ovako slicno putovanje (putujem sam sve) i kakav moze savjet da udijeli. 

Pozdrav svima,
Miso iz Podgorice

na proputovanjima se trudim da jedem i pijem sto manje, zbog objektivnih razloga ( wc i smaranje oko toga)....a drugo, stomak tokom varenja trosi dobar deo energije, koja je potrebnija u tim situacijama za neke druge stvari...jesti toliko da se ne gladuje, al nikako se ne nazderavati, pa cak ni ulaziti u onaj osecaj " sitosti"....jednostavno, varenje nije dobro kad se turckas u vozovima/busevima

ne brini neces smrsati za 13 dana toliko da to ne moze da se povrati treningom za par nedelja...takodje, ukoliko budes stalno u pokretu, kao sto i hoces, nece mnogo misici nadomescavati potencijalni kalorijski deficit..

btw, mozda si mladji, pa ne razumes sad, ali mnogo je lepse biti laksi nego tezi.....em sto nije vise moda nagruvanih misica, nego definisanih, em sto se mnogo lepse osecas, mozes da skocis, da se izvijes lakse, ma ceo zivot ti deluje lakse....trust me....

2 minutes ago, bam-bam said:

Edited by bam-bam

• Author
11 minutes ago, bam-bam said:

na proputovanjima se trudim da jedem i pijem sto manje, zbog objektivnih razloga ( wc i smaranje oko toga)....a drugo, stomak tokom varenja trosi dobar deo energije, koja je potrebnija u tim situacijama za neke druge stvari...jesti toliko da se ne gladuje, al nikako se ne nazderavati, pa cak ni ulaziti u onaj osecaj " sitosti"....jednostavno, varenje nije dobro kad se turckas u vozovima/busevima

ne brini neces smrsati za 13 dana toliko da to ne moze da se povrati treningom za par nedelja...takodje, ukoliko budes stalno u pokretu, kao sto i hoces, nece mnogo misici nadomescavati potencijalni kalorijski deficit..

btw, mozda si mladji, pa ne razumes sad, ali mnogo je lepse biti laksi nego tezi.....em sto nije vise moda nagruvanih misica, nego definisanih, em sto se mnogo lepse osecas, mozes da skocis, da se izvijes lakse, ma ceo zivot ti deluje lakse....trust me....

22god, 192cm, 86kg. :smile:

moj ti je savet ponesi od kuce sve sto mislis da je skuplje negde vani, tipa ja nosim uvek par tunjevina sa sobom, gotovih jela ako mi nije tesko itd. i da smrsas nije ni to lose :tongue:

• Author

Zar ce mi dozvoliti konzerve po Aerodromima da prenosim. :biggrin: i to u rucnom prtljagu.  
P.s. one svajcarske nozeve ne mogu da ponesem sa sobom dok putujem avionom ne?

• 5 months later...

Samo marketi veliki marketi su cesto uz put stoperima...

Piknik na parkingu,parku,setalistu...bilo gde bilo kada...

Stopiranje+piknik=sloboda

Nikada nemoj praviti zalihe(nisi van civilizacije)

ali da flasicu vode moras uvek imati,i nije strasno koristiti je dva-tri dana(naravno ako je voda u zemljama kuda stopas ispravna za pice,npr ako se ikada zadesis u Zrenjaninu probaj vodu cisto da znas kakvu vodu nikad ne piti,hehe)...

Mozda ti deluje jeftinije da pojedes parce pizzu usput ali nije..Samo malo logicno razmisli zasto mora biti skuplje..

Kada stopirate u paru a i sam...uvek mozete da kreiras-te fine sendvice,sa sto vise salate i sira a sto manje mesnih preradjevina...Da bi se hranio zdravo nije neophodna kuvana hrana..

Moj omiljeni sendvic pola francuskog hleba,pola avokada,pola krastavca,paradajz,troglic-dva sira ili 2-3 lista sira....

I neka vockica u gornjem delu ranca uvek dobro dodje kada dokoličariš na stopu.

Bon appetite

Edited by paris-texas

14 hours ago, paris-texas said:

(...npr ako se ikada zadesis u Zrenjaninu probaj vodu cisto da znas kakvu vodu nikad ne piti,hehe)...

To,to.

Definicja vode: "To je tecnost bez boje,mirisa i ukusa".

Nasa (zrenjaninska) voda ima I boju I miris I ukus.Cudo prirode:smile: