Jump to content

Featured Replies

Posted

Koji postoje low cost busevi, poput Polski bus, ili Lux, na koje sam do sad naisao.

Po mogucnosti da saobraca od St.Peterzburga do Rige ili jos bolje Viljnusa. I takodje neki po Njemackoj.

Potrebno m je jos samo pristupacan prevoz od St. P do Viljnusa, jer odatle hvatam wizzair za Memmingem, I sjutra dan wizzair direktno leti za Podgorica sto mi je kraj putovanja.

St. Petesburg - ide Lux Express (ako se motas bilo gde po baltickim zemljama, uvek prvo njih gledaj). 

• 4 months later...

Koristio usluge Flix busa i sve pohvale za kompaniju. Put od Firence do Barija (703 km) platio sam 9evra. Ali sam zato od Trsta do Beograda (619km) platio 40 evra Fudeksom. Radujem se što će sledeće godine doći i u Srbiju.

Kad smo vec kod Flixbus-a, pronasao sam zanimljivu ponudu na njihovom sajtu a tice se putovanja do pet gradova za 99 evra. https://interflix.flixbus.com/ Generalno moze biti jako isplativo za Zapadnu Evropu, ukoliko niste kupili avionske karte na vreme po povoljnim cenama  a uz to biste da obidjete vise gradova. U odnosu na interrail dosta je jeftiniji, pogotovo za odrasle. Imaju odlicnu razgranatu mrezu pa se moze stici do razlicitih mesta po Nemackoj, Italiji, Francuskoj, Holandiji...

Inace, koristio sam njihove usluge po Nemackoj i sve pohvale.

Vauu, ova ponuda za Flixbus zvuci odlicno. Da li se zna koliko traje ponuda?

Ne znam koliko traje ponuda, koliko sam upucen relativno skoro je na njihovom sajtu vest o tome ali samo putovanje se mora realizovati u roku od tri meseca od kupovine karte. Jedini problem moze da bude taj sto se kupovina iskljucivo vrsi placanjem preko PayPal-a.

Ihh, to nisam video. Video sam znak paypala, ali nisam znao da samo to moze. 

Koristio usluge Flix busa i sve pohvale za kompaniju. Put od Firence do Barija (703 km) platio sam 9evra. Ali sam zato od Trsta do Beograda (619km) platio 40 evra Fudeksom. Radujem se što će sledeće godine doći i u Srbiju.

Otkud ti to da ce doci u Srbiju?

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Propustio sam tu vest nekako...

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

• 3 months later...

Polskibus uveo nove linije iz Beca, imaju akciju do 31. Maja - jedan zmer 1 zlot, povratna 3 zlota (0.23 i 0.7 eur) - linije ka Slovackoj, Poljskoj, Ceskoj.

• 2 weeks later...

Druže, ubih se tražeći, ali ne nađoh karte iz Beča po promo ceni :bang: Ne snalazim se na njihovom sajtu ili su planule:smile:

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 6 months later...

Da li je za Flix bus potrebno da se kupi karta on line, ili može kod majstora?

Sad za vikend idem u Italiju, pa ću Flix busom od Torina do Bolonje.. i sad se dvoumim, da li uzeti kartu on line, ili nema potrebe..

i još nešto - koliko su tačni ovi busevi? da li kasne ili ipak poštuju red vožnje?

hvala unapred na pomoći

Mislim da je sigurnije i jeftinije da kupiš online, ne znam čak da li flixbus majstori prodaju karte. Kartu ne moraš da štampaš, dovoljno je da pokažeš bar-kod na telefonu.

Moze sa se kupi i kod vozaca, bar je ranije moglo (vec je to neko pitao na forumu, pa sam negde cititala terms and conditions), ali online je verovatno jeftinije. Stici ce ti karta na mail, samo je pokazi na telefonu i to je to. Imaju i aplikaciju koja je jednostavna za koriscenje.

Nekoliko puta sam koristila Flixbus i Megabus (i njih je kupio Flixbus u medjuvremenu) u Italiji, uvek su bilo poprilicno tacni. Mozda sam jednom u Bolonji malo cekala, ali nista strasno.