Jump to content

Featured Replies

Posted

...E, cisto ukratko, ovo je prva godina u mom zivotu kako ja ne odoh na more sto zbog obaveza a najvise zbog lose organizacije ekipe za jedrenje...ustvari, zajebase me ljudi sa kojima je trebalo da jedrim ovog leta pa niko od nas nije otisao nigde...a s obzirom da MORAM videti more, resih da idem sad u novembru...e, sad, to je lako, uplatis 300 evra i odes u egipat ili tunis i to cu da uradim u krajnjem slucaju ali to po meni nije bas nesto zanimljivo, hotel, bazen, neke ekskurzije...nema tu avanture...nema nekog adrenalina (sem kad te arapin prevari u prodavnici suvenira)...

i dodjoh ovde da pitam kolege IMA LI NEKO NEKI IDEJU?...naravno u granicama normalnih finansijskih mogucnosti i da je more i da je toplo, sve ostalo je nebitno....

Hvala unapred

Pa lepo kupi avionsku kartu pa sam idi u Tunis ili Egipat, bez turistickih agencija i sam se snalazi kad stignesh tamo... Predlazem Maroko ali ne znam koliko je Atlanski okean topao u ovo doba godine ali verujem da je u zalivu u Essaouiri dosta toplo... Afrika ti negine! ili Bliski Istok...

lepo se provedi

:)

Sirijsko more je bezveze, ali kažu da u Jordanu nije loše, ima i koralne grebene i sve to... a ako ti nije dovoljno veliko, uhvatiš trajekt za Sinaj. Čini mi se da mora koja su topla u novembru nisu baš blizu :)

Nedavno smo ovde na forumu došli do zaključka kako JAT više ne leti za Egipat, tako da dolazi u obzir samo agencija. No, postoji još nešto što bi moglo da upali - pošto agencije zakupe čarter, a avioni u novembru nisu sasvim puni, mislim da ih ništa ne košta da te puste da odeš i vratiš se njihovim avionom - platiš avionsku kartu - ali da tamo zujiš sam.

Pre par godina sam u agenciji "Putnik" u BG pitao da li bi tako nešto bilo moguće, i rekli su da bi možda i moglo, al samo zimi, kada u avionima ima praznih mesta. Na kraju krajeva, ako te ne povezu, mesto im zvrji prazno, a ako te povezu to im je čista zarada.

Eto, možda da pokušaš tako, pa u Egipat.

E da, još nešto. Kada je redovna povratna karta za Kairo bila 300 evra, karta za čarter let bila je 200, ali si morao da uplatiš i aranžman. Dakle, ako bi uspeo da ih nagovoriš da te prime u avion, još bi te izašlo i značajno jeftinije...

Hm, hocu i ja na more, ali ne znam koliko bih novca imala da odvojim.. U slicnoj sam situaciji, neki planovi su mi potpuno propali ove godine..

Jel ide neko negde? Meni ne treba toplo vreme, samo da vidim more ispred sebe.

nedostaje nam jos tri podatka - koliko imas novca, koliko vremena i da li zelis more da vidis ili i da se kupas

ako ti je do kupanja moraces u Jordan ili juznije.

Da li si razmisljao o Libanu? Postoji redovni let iz Beograda, a moze fino da se stigne i kopnom. Proveo sam jednog februara nekoliko dana u Bejrutu i obzirom da nisi klasican turista mozda bi ti to bilo interesantno.

Ja cu se mozda ovog januara zaputiti u Egipat, moram da proverim, ali postoje indicije da se tamo moze otici avionom iz Beograda, ali ne Jatom nego Alitalijom, moram samo jos to da ispitam.

• 2 weeks later...
  • Author

....e ovako, resih da banem, ne ovog vec onog sl. vikenda kolima do cg na par dana jedrenja...Idem sa drugarom kome je noga nazalost u gipsu pa ce moci samo da srce nes sa terase svoje kuce gledajuci me kako mu cepam jedra...za Oh, my: ima mesta u kolima, more je hladno i nema kupanja...prateci pomorsku prognozu i poznajuci zimske prilike dole, nije ni malo najvno, udari vetra su do 35 cvorova i ume da bude gadno...takodje je jako hladno jer sem obicnog vetra moras da dodas i prividan vetar (to je ono kad po danu bez daska vetra vozis bajs i nesto ti oduva kacket)...sem toga, more je divno i ako nemas nekog straha i zelje za komforom, dobro si dosla...e svima da se zahvalim na odgovorima i resih da pocetkom Januara palim za Bahrein...mislim da ce ispuniti moja ocekivanja.,.. Jordan moram da posetim samo ne znam kad, verovatno sledeca jesen...sto se cartera tice, odlicna ideja...s obzirom da sam radio 5 god u turistickoj agn i da znam neke ljude, ne bi trebalo da bude problema...takodje nesto sto smo radili (doduse na kolegijalnoj osnovi ali moze i ovako)...kada hocete negde avionom, u sred sezone i kad je carter avion bukiran do kraja, pitajte ljude iz avio kompanije (ovo sigurno vazi za JAt i AVIOGENEX) da vam dozvole da letite na jump seat-u(po srpski - dzamp situ)...to je pomocno sediste u pilotskoj kabini...najbolje kad biste mogli direno posadi da se obratite, castite ih nesto i prihvatice...mozda...ne kosta da probate...ako uspete, jos jedna avanturica, mnogo zanimljivije od sedenja u prvoj klasi...mi smo tako slali prijateljhe do egipta i turske, naravno imali smo veze i sve je bilo za dzabe...jos jednom hvala za odgovore...