Jump to content

Featured Replies

Posted

Prvi put planiram da predjem duze staze biciklom i naostrio sam se za Eurovelo6 od BG-a ka Bugarskoj (ne ulazeci u Bugarsku). Posto mi je prvi put, ne znam sta mi je neophodno za taj put na biciklu. Takodje ne znam mnogo o stazi pa bi neke informacije i utisci o njoj dobro dosli. Dobrodosli su saveti vezani za apsolutno bilo koji aspekt ovog putovanja, sve ce mi koristiti! Hvala drugari! :biggrin:

pozdrav i dobrodosao u carobni svet bicikliranja na duze staze.
Kao i u mnogim drugim kategorijama interesovanja, gugl zna sve sto se moze znati :biggrin:
Za pocetak neki sajtovi- http://www.crazyguyonabike.com/ dnevnici cikloputnika
bike24.de- za opremu ako ima neko da ti donese, samo kvalitet.
Igor Ralic- covek donosi opremu najbolju i po odlicnim svetskim cenama.

Bicikli- moze i jeftiniji , bitno je da je pouzdan, da mu kocnice i menjaci rade koliko-toliko pouzdano. valja imati sator, radi nezavisnosti, a bisage- crosso ako se ima para. 
Prica je dosta siroka, ako su potrebne dalje informacije, zovite na privatnoj poruci.

• 5 months later...

Malo kasnim sa postingom, ali predjosmo u NG, a ubrzo ce toplo vreme :biggrin:   

Ovako just - my 5 cents :

Igor Ralic, imao sam 1x deal sa njim, covek je korektan, naruceno posalje nakon uplate u banci i to je to. Ja sam kupovao Crosso bisage kod njega, sve u najboljem redu, Ne znam da li je prosirio posao na nesto drugo :smile: Bicikl, nema potrebe da kupujes nesto skupo da ti ga ukradu ili preko malog oglasa, gde je ogroman broj bajkova (Jace marke) na prodaji ukraden na Zapadu. Meni posao resava Apache Polar koji nov kosta 18.000 dinara. najvaznije da ti ga je pogledao dobar majstor, utegao zategao i to. Sta ce ti neki tipa Scott sa malog oglasa pa da te u recimo ne daj boze zaustavi policija u Danskoj gde imaju obicaj da proveravaju bicikle i uhapsi jer je ukraden? Sator, tu moras investirati vise para. Dusek vazdusni preporucujem Inteks ima ga na kupujemprodajem.com za 1700 dinara, radi posao samo tako, pogotovo ako si gabaritniji kao ja, vise od 100 kg :biggrin: Ja se upecah pa po savetu sa bloga svetske putnice Snezane Radojicic kupih podmetac Mamut za velike pare, pa prve noci kad sam ga testirao u sobi, morao sam ga 3x da naduvavam, jer ocito sto valja za mrsavu Snezanu, nije i za Likotu od 120 kg :smile: