Jump to content

Featured Replies

5 evra daju, a donacije se skupljaju od ljudi. Al eto bar omogucavaju ljudima koji nikad nisu bili da odu.

5 evra za spavanje ili za sta?

• 4 weeks later...

Mitrin komentar obrisan... Nije tvoje da zaključuješ koliko ko ovde ima godina, niti se to može koristiti kao argument

Relja, preteruješ. Preuveličavanje je neefikasan način za poentiranje jer ukazuje da argument sam po sebi nije dovoljno snažan.

Što se tiče seksualne konotacije, ona je samo u tvojoj glavi. "Hajde reci ko te je dirao" je nešto iz osnovne škole, bar se tako govorilo u Novom Sadu. To te drugari pitaju kad dođeš s masnicom na oku i nećeš da priznaš šta je bilo  flowers::

Možemo li sad da nastavimo o Kosovu, a da se ne pobijemo? 

Nema me mesec dana i vidim sve ovo... Želim da se izvinim zbog aktiviranja ove stranice foruma... Bilo je u nameri davanja informacija o mestu i mestima na Kosovu, kao i prevozima... A ono haos... Toliko izmešanih tema... Nekima, bez obzira na važnost i dubinu lične tragedije, zaista nije mesto ovde... Ovo reći ne znači omalovažiti ono što se dešavalo... Lazare, ako planiraš da brišeš sve ovo, briši i moje komentare o prevozu, nakon kojih kreće sve ovo ludilo... Haos...  

Pa da... :spot:  Inače, dugujem fotke najružnijih skalamerija, u narodu poznatih i kao zgrada Prištine... Stiže ovih dana..

• 4 weeks later...

Pozdrav svima

Evo malo drukciji dozivljaj od strane mene hrvatice..

Ja sam bila sasvim neplanirano proslo ljeto na Kosovu, autom (europske registracije) isli preko Kosovske Mitrovice- po noci samo prosli i direkt za Prištinu.

Sićan se samo prije ulaska u Kosovo negdi kroz juznu srbiju na radiju je bila vijest o pucanju na kosovou izmedju albanaca i srba u polju.. :-X  Usrala san se ko niko kad san to cula, a vijest nakon toga: Sutra u Brusselu zasijedaju srpski i kosovski bla bla.. Ja se pripala hhh..

Prvo vecer na moju inicijativu smo kampirali negdi u nekon žitu u Pristini, kao van grada..

Kako ja nisan znala bas previse o situaciji, ja san svugdi upadala ljudima na splitski... Mislin hrvatski.. Ljudi su me pitali odakle san ja: hrvatska.. I svi su pozitivno reagirali, jedan je reka da je imao i druga u vojsi iz hrvatske..

Dosta je jeftino i odlican noćni život.

Mene je fascinirala ona biblioteka nacionalna usred Prištine, dok mi je primjerice gadljiv bio trg Billa Clintona( ne volin bas amere i sve sta me asocira na njih riga mi se)..  Bilo mi je čudno i ooliko vojske, al san se na njih nakon para dana navikla.

Zatim san ja se spanđala s jednim albancem :wub:  I drzali se za ruke dok smo setali tamo, na njegovu inicijativu... Svi su nas blido gledali i buljili, oboje smo to primjetili.. On je ka prokomentira da bulje jer kuze da san strankinja..
I nakon par dana se bija i uzruja oko toga, a ja ono flegma.. summer adventure..jebe se meni heheh ..

Još san imala smišnu scenu kada smo ja i golubčić ( goLjubčić :biggrin:  ) ulazili u disko, zastitarka- e tu san ostala pafff.. pretresla mi torbu, a meni unutra noz :ph34r:  Jebiga, nosin noz zlu ne trebalo. I sad ona ga uzela, ja se mislin jebemu mater :sad:  A on mi govori da mu je rekla da ce ga vratiti na izlazu.. I njemu je bija bas var ta situacija, ka da jos to nije dozivija ( a ubiti kad pogledas- te njihove zene ne smiju niti izac iz kuce, bez da ih muski ne prate u stopu)

To mi je isto bilo neobicno, jebate samo čopori muskih, jos san prvu večer bila paranoična i šetala glavnom ulicom u grupi ljudi- a kako su ti likovi buljili u mene- ja san bila cila pripadnuta ( a buljili jer san strankinja jel, brbrljali smo svi na engleski medjusobno)
 Na izlasku zastitarka vratila i ja sad ispricavan se lalal.. I ona govori meni: Bravo, svaka cast sta nosis, sve bi zene trebale!

Ja ostala paff.. Ocekivala ja da ce mi ona srati medjutim zena mi dala podrsku sta setan sa nozon u borsici..

A

Zatim san ja se spanđala s jednim albancem :tt:  Mogu slobodno reći da san dozivila kosovo u svim oblicima :laugh:

+ ev nes negativno: ovog mog albanca, tokon mog boravka u prishtini, njemu je u drugom gradu (njegovom rodnom)  opljačkalo mu je kucu(nakit od matere) - ja ka ostala  :blink:  ja ga pitala ka ko , sta jesu njegovi svi zivi jel sve ok .. on reka da jesu.. i prokomentira: organizirani kriminal ..

Sad neznan kako to doli ide..

Jel bas tek tako njemu opljačkalo ili je i on u nes upetljan... ?????????

Bas bi tila u Prizren i Skopje otici... I razgledati te manastire.

• 2 weeks later...

@Mala Dalmatinka

E jesi se provela draga sa goljupčićem iliti plumbićem :)

Skroz mi se sviđa sve ovo... Samo da se nasmešim. Znaš kako Crnogorci i Crnogorke kažu: "Kraljice!!" :king: 

Mislim ne ide baš Cesarice na celi taj deeep into the mountains trip :)

volio bih otići u prizren, čuo sam kako je to najljepši grad na kosovu. bi li netko mogao reći nešto više o prizrenu? :)

Edited by iiiv

Potvrđujem, kao polu-Prizrenac, idi obavezno.

Nemam bog zna šta da ti napišem što nećeš naći i u bilo kom turističkom vodiču, znači Šadrvan, Bogorodica Ljeviška, Sinan-pašina džamija, Maraš, Kaljaja, filigrani, buregdžinice, kafei uz Bistricu, tursko kupatilo...

• 2 months later...

Da li je neko od vas putovao na relaciji Niš-Merdare? Da li znate gde staje autobus kada stigne u Merdare? Koliko daleko od administrativnog prelaza?

Išao 2010, ali moram biti iskren da mi je malo memorija zakazala. Bio sam jako umoran i bilo je vruće, znam da sam pješačio i smorio se. Ali, ništa previše - neka bude maksimum pola sata, mada mislim da je manje.

Imaš sada i voz iz Niša do Merdara preko Kuršumlije.Više info možeš naći na stranici Željeznica Srbije.

@Inna.Iva

već mnogo godina želim da posetim neka od jedinstvenih mesta na Kosovu i Meohiji. Ja mnogo više volim prirodne lepote od onih rukom oblikovanih, (mada, da ne grešim dušu i čovekovih ruku delo po nekad je vredno divljenja) pa te zato molim da nam napšeš da li postoji mogućnost posete kanjonu Miruše koji si u jednom od ranijih postova pomenula.

I naravno ako je neko bio na vodopadima ove reke molim vas da to iskustvo da podeli sa nama.

• Author

Bio sam tamo, jednostavno je stići. Uzmeš bus iz Prištine ka Đakovici i izađeš na raskrsnici za Mirušu. Posle samo pratiš stazu, nije daleko, mada se ne sećam tačno koliko. Lep kraj :) Za povratak ne znam, pretpostavljam da možeš mahnuti autobusu da se zaustavi, ja sam se vratio stopom

Hvala chivitli, vec dugo razmisljam o odlasku na taj put. Ako ga ostvarim sledi i izvestaj. :)

• 3 weeks later...

Da li je neko od vas putovao na relaciji Niš-Merdare? Da li znate gde staje autobus kada stigne u Merdare? Koliko daleko od administrativnog prelaza?

Evo pošto sam se vratila sa putovanja, da i odgovorim ako nekom možda zatreba. Autobus staje ispred neke prodavnice u Merdaru, nedođija prava, nigde nikog.Kao što je stevancelinac napisao  ne pešači se puno, ima oko 1,5 km do prelaza,ali taj deo nije predviđen baš za pešačenje.

Upravo sam se vratila sa tronedeljnog putovanja na Kosovu. Bila sam u Prištini,Prizrenu ,ali najviše u Uroševcu. Ako nekog nešto interesuje,neka pita.

• 1 month later...

Vidim ovde na sekciji travel tips in Serbia nema nijedna informacija o destinacijama na Kosovu, pa evo par stvar koje bi mogli da ubacite. 

Pre svega manastiri, ipak su oni umetnički i arhitektonski najzanimljivi i kao takvi deo su uneskove baštine. Gračanica, Dečani, Patrijaršija, Ljeviška i Zočište koje je čudotvoran manastir i postoje dokumentovani primeri egzorcizma koji se tamo izvode, mislim da imaju i snimci na jutjubu samo treba da se iskopa. 

Tvrđave Zvečan, Novo Brdo, Dušanov Grad kraj Prizrena. 

Što se tiče gradova Prizren je arhitektonski lep, Priština je dobra kao simbol estetike ružnoće, a i to je nekakva estetika i bolja je od prosečnosti, Kosovska Mitrovica je etnički podeljena i kao takva je atraktivna u smislu političkog turizma.

Od prirode to je Brezovica, tamošnji ski centar, i rugovska klisura koju ste ovde pominjali. 

Takođe zaboravio sam selo Veliku Hoču, u kojoj je čak više meseci boravio i Peter Handke, sa 17 crkava i očuvanom seoskom arhitekturom balkanskog tipa, poznata po vinogradima i vinu koje je stvarno vrhunskog kvaliteta. 

Mokra Gora na severu je zanimljiva za planinarenje, zadnjih godina dosta planinarskih grupa iz centralne Srbije ide tamo, tu u blizini je jezero Gazivode. 

Eto to već dovoljno mesta za posetiti, informacije možete izguglati. 

Takođe jedna prednost Kosova je što je sve dosta jeftino, čak i za naše pojmove, posebno u delovima gde žive Albanci, gde nap primer može da se kupi dosta jeftina i kvalitetna garderoba, ja sam pre 4 godine uzeo jednu jaknu, nije vijetnamka već tip jakne što nemačka je nemačka vojska nosila, dosta sličnog dizajna kao vijetnamka. Dao sam 15 evra, jakna je vrhunska, prala se sto puta evo je kao nova. Jedino što nije baš za jaku zimu, ali takve jakne i nisu predviđene za to. 

Hvala na savetima! U planu je da i Kosovo dodamo u Odredišta, svašta je u planu za tu sekciju, al trenutno jednostavno nemamo vremena. :/

• 2 months later...

Уз благослов Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, поново ће се одржати дводневно путовање током којег ће се обићи наше највеће светиње и енклаве по Космету, којима ће Независнa асоцијацијa студената лично однети хуманитарну помоћ.

ПЛАН ПУТА:

Петак(5.јун)
- Полазак у вечерњим сатима из Београда од Храма Светог Саве.

Субота(6.јун)
- Ујутру стижемо у Соколицу. Даље посећујемо Газиместан, Грачаницу,  Драганац, Призрен(манастир Светих Архангела, црква Богородица Љевишка) и на бденије идемо у Зочиште. На вечеру, ноћење и дружење са мештанима иде се у Велику Хочу и  Ораховац, где можемо посетити Дечанску виницу и цркву Светог Стефана.

Недеља(7.јун)
- Обилазак Кујунџића куле у Великој Хочи. Одлазак у Високе Дечане на Свету Литургију. Обилазак Пећке Патријаршије, манастира Будисавци, села Бање и манастира Сочаница.
У вечерњим сатима повратак у Београд.

Путује се аутобусом.
Аутобус ће бити под полицијским надзором.
Број места је ограничен.

Цена пута је 45е(може и у динарској против-вредности).
Преноћиште је у приватним кућама а вечера у црквеној трпезарији.
Могућност плаћања на рате чековима.

Пријаве до 29.маја 2015.
Информације и пријављивање на број 064 40 40 579.

ЗАМОЛИЛИ БИСМО ДА СЕ НЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЉУДИ КОЈИ ЋЕ  ПРАВИТИ ПРОБЛЕМЕ. ИДЕМО ДА НА ЈЕДАН МИРАН И КУЛТУРАН НАЧИН ОБИЂЕМО НАШ  НАРОД И ПРУЖИМО ИМ ПОДРШКУ.

Од хуманитарне помоћи, поред новчане, потребна је и друга у виду:
-Хране: брашно, шећер, со, уље, поврће, воће, конзерве...
-Хигијена: прашак за веш, шампони, сапуни...

Sto ne volim

ovog prevaranta sto vodi na Kosovo... Prvo nikakvi studenti nisu u pitanju, a drugo na divlje vodi putovanja, kad god sam ih prozivao za cenu vade se kako se placa mestanima za prenociste. 500 dinara daju za to, ne znam koliko plate bus al su bar pola para dobri od svakog. Volim biznis patriotizam, patike za Kosovo.

Sto ne volim

ovog prevaranta sto vodi na Kosovo... Prvo nikakvi studenti nisu u pitanju, a drugo na divlje vodi putovanja, kad god sam ih prozivao za cenu vade se kako se placa mestanima za prenociste. 500 dinara daju za to, ne znam koliko plate bus al su bar pola para dobri od svakog. Volim biznis patriotizam, patike za Kosovo.

Ех тај чувени грех кад неко нешто заради :)

Већ сам помињао чини ми се, био сам с њима доле, лика не сматрам ни нешто посебно финим ни љубазним, али нисам ни ишао да њега гледам. Све што је обећано је испоштовано, спавање код обичних људи у Великој Хочи којима то очигледно нешто значи јер маса њих има само оних 11000 од државе, колико ли, полицијска пратња, а у аутобусу скроз ок екипа, пријатна и културна, ни нека србочетничка ни искључиво верничка (мада имаш и таквих), места на која сам хтео да идем и ствари које сам хтео да видим, пристао сам да платим цену коју су тражили.

Ко је лик шта је лик какви су му мотиви, колико је добар или лош, да ли заради или је на губитку... нешто не видим да се отимају да организују такве туре рецимо неке агенције па да узму силну зараду која ту лежи.

Ја сам им захвалан што су ми омогућили да одем на места која сам хтео да видим а на која се вероватно не бих усудио да одем сам. И на која, ако ћемо право, нико други не води, осим којекаквих странака и покоја црквена општина или шта већ.

• 2 months later...

Šta mislite o korišćenju kaučsurfinga u Prištini i Prizrenu?

Nameravam da budem nedelju dana u ta dva grada. U Prizrenu nikad nisam bio, u Prištini sam bio nekoliko puta ali samo preko dana, nikad nisam prenoćio tamo ali eto sad idem tako da verujem da će biti zanimljivo. 

Samo ne znam koliko je bezbedno da koristim kaučsurfing tamo. Ljudi ovde na forumu nisu šovinisti, verovatno nisu ni oni ljudi na kaučsurfingu izta dva grada, ali ipak je činjenica da se naša dva ne vole.

Planiram put u Prizren na par dana a odatle do Sarajeva... Nemam bas puno vremena za premestanje pa bih bila jako zahvalna ako neko zna da mi preporuci najlaksi nacin - da li imate neka iskustva napr. sa iznajmljivanjem kombija i sl.? Mozda ce nas biti vise ali niko nije vozac:)