Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo,  

da li neko od vas ima iskustva sa promenom datuma leta nakon kupljene karte low cost kompanija? Konkretno me zanima WizzAir, kupila sam kartu Budimpešta-Brisel za 10.8, a zbog promene leta kojeg sam trebala da hvatam iz Brisela, morala bih da menjam za 7.8. Na sajtu piše da to košta 50% od originalne cene, e sad pretpostavljam da se to odnosi na cenu koju sam ja platila (ako je to bila 30 jevriča, sad bi platila 15 jevrića promenu)?

Imam još jedno pitanje, Vueling mi je promenio let sa 10/8 na 8/8, dobila sam mejl u kojem me pitaju da li to prihvatam. E sad ako to prihvatam pretpostavljam da ništa ne doplaćujem? A ako mi taj datum ne odgovara, već neki drugi šta onda?

Hvala na odgovoru.:biggrin:

Kod Wizza, a i ostalih lowcostera se obicno vise isplati da kupis novu kartu za novi datum i zaboravis na ovu prvu. 

Sto se promene leta kod Vuelinga tice, nisi duzna da prihvatis ono sto ti nude. Ako ti ne odgovara, zovi ih(ili agenciju gde si kupila kartu) i insistiraj da te prebace na let od neke druge kompanije na dan kada zelis. Prostudiraj kojih letova ima, odaberi neki i predlozi im. Ukoliko ne prihvate, duzni su da ti vrate citav iznos novca(sto moze da potraje i 30dana), pa ti kupi kartu za novi let, kad tebi odgovara. Svakako, promena koju ti oni nude ne bi smela da te kosta nista.

• Author
On 7/16/2016 at 1:06 AM, Dragance said:

Kod Wizza, a i ostalih lowcostera se obicno vise isplati da kupis novu kartu za novi datum i zaboravis na ovu prvu. 

Sto se promene leta kod Vuelinga tice, nisi duzna da prihvatis ono sto ti nude. Ako ti ne odgovara, zovi ih(ili agenciju gde si kupila kartu) i insistiraj da te prebace na let od neke druge kompanije na dan kada zelis. Prostudiraj kojih letova ima, odaberi neki i predlozi im. Ukoliko ne prihvate, duzni su da ti vrate citav iznos novca(sto moze da potraje i 30dana), pa ti kupi kartu za novi let, kad tebi odgovara. Svakako, promena koju ti oni nude ne bi smela da te kosta nista.

hvala na odgovoru! za sad sam prihvatila tu njihovu promenu, jer su skocile cene karata uzasno i mislim da bi me previse kostalo da menjam za neku drugu.. a taj let koji mi propada jer je prethodio tom koji se promenio, mozda cu ga na kraju zameniti za neki drugi do kraja godine, tako da se i to može iskoristiti.:biggrin: