Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav putnici :biggrin: , ovako,do kraja godine odlazim u Svedsku da imam papire EU i pokusacu da ih zamenim za Svedske (koliko sam upucen sve to ide bez problema naravno ako nemate problem sa zakonom), e sad imao bi jedno pitanje,pa ko ima odgovor molim bih da razresi nedoumice.

Naime rec je vozackoj dozvoli,imam Srpsku vozacku NOVOG formata,inace polozio sam jos 2007 (a ne bude zabune)...

Neki ljudi mi rekose da bez obzira sto je dokument nov na teritoriji Svedske vazi samo godinu dana a posle mora polaganje tamo... A pak internet tj zvanicni sajt Rep. Srbije kaze sledece:

Citiram:  Švedska – s obzirom da vozačke dozvole R.Srbije na novom obrascu nisu izdate na nemačkom, engleskom ili francuskom jeziku, važeće su u Švedskoj, samo ukoliko se priloži verifikovani prevod na jednom od navedenih stranih jezika, ili na švedski, danski ili norveški, kao i međunarodna vozačka dozvola;

Ako sam lepo razumeo ovo na sajtu,ja mogu svoju dozvolu koristiti samo ako uz nju imam i medjunarodnu kao i prevedeni ocitni list iz iste???

Unapred hvala svima.

Yes, provided you have your driving licence with you when driving. Either your driving licence must have a photograph of yourself on it or you must, when driving, also have a valid ID document with you containing a photo. If your driving licence has not been issued in English, German or French, the police may also require you to have with you a certified translation of your driving licence. An international driving licence is a certified translation that can be used for this purpose.

http://transportstyrelsen.se/en/road/Driving-licences/frequently-asked-questions-faq-about-foreign-driving-licences/

Sve dok ne napravis neko sranje u saobracaju svedsku policiju na putevima neces videti. Imaju oni pametnija posla sada (migranti   i sve sto ima veze sa njima). 

Iz ovoga sto pise na sajtu njhove agencije za transport pise da policija moze da ti trazi prevod ( u prevodu ako bas naletis na nekog baksuza)ali je medjunarodna sasvim dovoljna.

Znam ljude koji ovde voze godinama sa nasom dozvolom ada nisu polagali za svedsku dozvolu i samo su pokazivali ovu nasu. Ali ako mislis da vozis profi ovde moraces toda uradis kad tad. Ako imas neku dozvolu iz eu samo je zamenis za svedsku.