Jump to content

Featured Replies

Posted

Ima li neko ko zeli da pokusa zivot na Malti,sa ciljem da sto pre nadjr posao ,da se udruzimo i nadjemo neki smestaj???I da trazimo posao ,ja sam za ugostiteljstvo.Neko spreman da promeni svoj zivot sa prihvatanjem rizika .Nije bitno godiste,musko,zensko,bitna je volja i malo para

Interesantno,na slicnu temu sam i sam razmisljao. Ne bi bilo lose pokusati. U svakom slucaju mozemo se cuti i popricati detaljnije na tu temu :smile:

• Duya changed the title to Posao na Malti

Realno receno,ugostiteljstvo je i jedina oblast gde se relativno brzo i mozda najlakse moze naci posao tamo.Jedan od starih drugara je tamo vec evo drugu godinu i mogu ti reci da se ne zali,mada nije nesto ni odusevljen.Decko je dosta objektivan i ima realna ocekivanja.

On je sa svojom devojkom uz pomoc njenih roditelja,a koji su vec radili tamo u ugostiteljstvu otisao i uz njihovu pomoc poceo da radi kao izbacivacu nocnom klubu,iako je ovde imao vrlo pristojan posao i dobru zaradu za ovdasnje uslove (55.000RSD) kada bi uporedili koliko je morao da radi i kada sagledamo koje su njegove obaveze bile na toj poziciji,uz odlicne medjuljudske odnose u toj firmi jer poznajem jos troje ljudi koji tu rade i njihovog sefa.
Mada,zelja za promenom,zasnivanjem porodice,novim izazovima i odlaskom iz ove drzave gde se ne zna ko pije,a ko placa povela ga je tamo i nadam se da su napravili pravi izbor.

Iz njegove price sam mogao zakljuciti da cena rada mozda nije na visokom nivou (naravno,ako znas nekog uvek je lakse),ali da se moze pristojno ziveti i da posla ima relativno dovoljno da ne moras strepeti da li ces pronaci nesto ako izgubis trenutni.

Realno receno,dok ne vidite i probate ne mozete znati u potpunosti o cemu se radi,jer ipak nosim se misljenjem da se ne moze puno nauciti iz tudjih primera jer smo svi razliciti i imamo drugacije potrebe,zelje,ciljeve..
A kada odredite svoje ciljeve,potrebno je samo ostati fokusiran na iste i zapeti iz petnih zila kako bi iste i ostvarili.

• 2 weeks later...

Imam poznanike koji već neko vreme žive i rade na Malti, ali do sada nisam razmišljao o tome. Dala si mi dobru ideju, ionako planiram da brišem odavde, pa zašto ne i na Maltu. U svakom slučaju, možemo pokušati. Ako želiš, javi se...pozzzz