Jump to content

Featured Replies

Posted

Obzirom da veoma uskoro putujem u Kirgistan, po pozivu jedne njihove ustanove kulture, zamolio bih upućene da mi proslede informaciju kakva je vizna procedura na aerodromu Manas - i da li je moguće negde downloadovati potrebni formular, i šta je sve potrebno prethodno pripremiti  - da bih se blagovremeno pripremio i obezbedio od bilo kakve nepredvidjene eventualnosti.

Unapred zahvalan za informacije.

• Author

Hvala putniku dugoprugasu i na dobrodoslici i na upucivanju na topik :smile: .

I pre registracije na klubputnika procitao sam postove o kirgistanu, ali preciznije odgovore na moje pitanje/nedoumice nisam pronasao.. zato sam i objavio post. 

Srpski pasos je u pitanju.. a posle iscitavanja postova jos jedna nedoumica mi se javila, odnosno, pitanje kako da otklonim eventualne komplikacije jer je neko vec u postu napisao da su pojedini putnici imali problema na aerodromu u Istambulu, jer turski carinski sluzbenici nisu bili upuceni u to da drzavljani Republike Srbije spadaju u grupu zemalja sa uproscenim viznim rezimom, odnosno, da ulaznu vizu u Kyrgyzstan mogu pribaviti in arrival, na aerodromu Manas.. pa te putnike nisu pustali u avion za Bishkek bez konzularne vize.

Ja kada sam isao (iz Kazahstana) sam odstampao informacije sa sajta MIP Kirgizstana, na engleskom i ruskom (mada meni nisu pravili probleme).

Sent from my iPad using Tapatalk

• 2 weeks later...

Ja sam leteo sa istanbulskog aerodroma Ataturk, AtlasGlobal - om do Manasa u Biskeku. Turci mi nisu pravili problema pri ukrcavanju, nisu me nista ni pitali.

Ako bas zelis da se osecas sigurnije, idi u konzulat Kirgistana u ulicu Lamartin (blizu Taksima) dovoljno rano, i dobices vizu istog dana, cini mi se da su mi rekli da moze tako kad sam bio prosle godine. Mozes i telefonom da ih zoves da pitas, znaju ruski.

Ukoliko je vadis na aerodromu Manas samo ponesi novac a formular ce ti dati tamo. Ja vadio tranzitnu i nikakva dodatna dokumenta mi nisu trazili, pretpostavljam da ne traze ni za turisticku. Mnogo su ljubazni svi na aerodromu Manas.