Jump to content

Featured Replies

Evo i ja baš htedoh da postavim isto pitanje jer letim sa Sabihe... Mada opet kontam ako imaš dovoljno vremena kreni vozom, pošto stižeš ujutro u Istanbul, pa i da kasni (što se meni prošli put nije desilo) imaš vremena. A Taksim nije daleko od Sirkeci terminala.  "Cimanje" će ti biti u svakom slučaju, obrni, okreni :P

Teleportacija je ipak najbolja opcija xaxaxa

U pitanju je Sabiha aerodrom a ne voza mi se po Turskoj jer kao sto rekoh u pitanju je samo tranzit do Rusije;)

Za svi koji ne zele cimanje.

Aeroflot Beograd-Moskva=195eur. redovna cena povratni bilet. (Stavio sam dva datuma u fevruar sa flexible dates, to je bila krajna cena)

Dali je jeftinije iz Sabhia? Mozda karta je jeftinija, ali gde je prevoz do Sabhia. A plus i cimanje?

Sigurno je bolje iz Beograda nego iz Sabhia  :102:

@globe trekker

Nisam ovde da se svadjam tako da nema potrebe za takvim komentarima

@ogledalo

Necu druze u Moskvu,vec do crnog mora,mada bi ovo prvo bilo lakse izvesti:D

Ovde niko ne zeli da se svadja. Moj komentar je samo posledica toga da se "polomismo" da ti nadjemo najpovoljniju varijantu, a ti na to gledas kao na gubljenje vremena, cimanje, dosadu... Zato i rekoh da ti je onda najjednostavnije da odes do Stambola avionom.

Mada, mislim i da ti voznja turskim autobusima ne bi bila cimanje. Procunjaj jos malo po forumu pa ces videti iskustva drugih ljudi o njima. 

Ja ne znam na osnovu cega dajes sebi za pravo da tvrdis kako sam sve savete uzeo sa nekim omalovazavanjem,mozda je to neko tvoje misljenje,licno meni su svi bili korisni ali sam rekao da ako treba da biram varijantu koja je 30-40 eura skuplja u odnosu na nekih 15 presedanja da bi mi to vise odgovaralo,to je sve

• 3 weeks later...

Pozdrav svima!

Ja sam nova na fourmu i sve sam jako dobro pročitala i proučila. Čak nekoliko puta sam čitala temu, da mi šta ne promakne.

Ja i dragi stalno putujemo na relaciji Rijeka - Istanbul. Do sada smo putovali vlakom, ali malo nas smeta kvaliteta vlaka od Beograda do Sofije. Ne tražimo luksuz, ali posljednja dva puta je bilo  :potty: :potty: da slikovito objasnim.

Lijepo bih vas molila za informacije, koje molim vas provjerite, jer je jako skupo zvati autobusni kolodvor iz Hrvatske za autobusne karte Beograd - Sofija ili Beograd - Istanbul.

Poslala sam mailove: Lasti, Niš ekspresu i Fudeksu.

Fudeks je odgovorio kako ne vozi prema Sofiji i/ili Istanbulu, bez obzira šta pisalo na web stranici.

Lijepo vas molim za informacije, ako možete provjeriti na autobusnom kolodvoru Beograd, kada - dan, sat, ima bus za Sofiju ili Istanbul.

Hvala puno!!!!

Hvala puno!

Još istražujem mogućnosti, pa kad konačno sve nađem, kontaktiram vas i napišem vam podatke. Možda će nekome zatrebat. Za sada je sve još samo u planu. :gossip:

Lejdi ja zaista ne znam zašto putujete rijeka zagreb vlakom nono putuje se neopisivo puno (mislim oko 5h) dok se autobusom stiže za 2 ipo sata cca. Razlika u cijeni je par kuna u korist vlaka ali to se nikako ne isplati.

Znači preporučam vam bus do zagreba a zatim vlak do beograda.

Za beograd si dobila vozni red do sofije, a koliko znam u sofiji bi bilo poželjno presjedati. Sav taj put sigurno nećeš moći napraviti u jednom dahu tako da će ti dobro doći malo baciti oko po sofiji a od tamo do istambula imaš više prijevoznika i cijene su oko 40 evra povratna. sajt autobusne u sofiji je http://www.centralnaavtogara.bg/ a ako želiš često ti ide čika vojislav na relaciji zagreb niš zagreb (naplačuje samo autoput) http://katalog.gradiste.com/ispis2.asp?SID=1228XHWKD0FYGWH703QNM1HHQWHJT287C9EN&po=1

sretno

Pozdrav svima!

Ja sam nova na fourmu i sve sam jako dobro pročitala i proučila. Čak nekoliko puta sam čitala temu, da mi šta ne promakne.

Ja i dragi stalno putujemo na relaciji Rijeka - Istanbul. Do sada smo putovali vlakom, ali malo nas smeta kvaliteta vlaka od Beograda do Sofije. Ne tražimo luksuz, ali posljednja dva puta je bilo  :potty: :potty: da slikovito objasnim.

Lijepo bih vas molila za informacije, koje molim vas provjerite, jer je jako skupo zvati autobusni kolodvor iz Hrvatske za autobusne karte Beograd - Sofija ili Beograd - Istanbul.

Poslala sam mailove: Lasti, Niš ekspresu i Fudeksu.

Fudeks je odgovorio kako ne vozi prema Sofiji i/ili Istanbulu, bez obzira šta pisalo na web stranici.

Lijepo vas molim za informacije, ako možete provjeriti na autobusnom kolodvoru Beograd, kada - dan, sat, ima bus za Sofiju ili Istanbul.

Hvala puno!!!!

Ja znam da svaki ponedeljak ima Beograd-Istanbul bus,polazi u 11h.

Hvala svima na odgovorima!

Krećem za cirka 10 dana. Ali još na kraju nije sve odlučeno, postoji mogućnost i vlaka na kraju (na žalost).

Samo bih vas molila, da mi kažete, jeli glavna autobusna stanica u Beogradu preko puta željezničkog kolodvora ili ima još koja?

Hvala! klanj::

Nije baš preko puta, nego je pored. Kad izađete iz voza idete na izlaz pravo (ne desno), i onda levo prošetate pedesetak metara do glavne autobuske.

• 4 months later...

zelim da se zahvalim na informacijama u vezi prevoza do istanbula.istina je da iz sofije do istanbula ima desetine polazaka dnevno,bukvalno na svaka 2 sata.sluzbenici su ljubazni i spremni da pomognu.hvala drugari :)

• 3 weeks later...

Drago mo je da ima neko da se vratio skoro sa puta.. 

Planiram put za Istanbul,preko Sofije,busem iz Beograda.  Po redu voznje sam u Sofiji u 22h. U nadi da stizem na vreme, u 23h polazi bus za Istanbul-metro. Da li postoje neke nocne linije,ukoliko bude kasnjenja? Da li mogu bez problema da kupim kartu za taj bus koji je vec za sat vremena, tj kolike su guzve? Plasim se da ne izvisim u sred noci..

Hvala unapred!!

Nado i ostali, ako neko ide za Istanbul oko 17og, javite se, nas 5 se upravo organizuje...

@Nada83:

Nema noćnih polazaka, prvi je možda tek u 5 ili 6 ujutro. Ja sam jednom uzimao kartu oko 20.30h, i nije bilo nikoga na šalteru. Što se tiče tvog vremena dolaska u Sofiju, imaj na umu da je kod njih vreme pomereno za jedan sat unapred u odnosu na nas, tako da se nadam da je tih 22h koje spominješ njihovo vreme (to je naših 21h).

Hvala..za ponudu da se okupimo zajedno..ali ja sam ogranicena sa vremenom,posto idem na krstarenje. Tako da ja moram ici 31.avg kako bih bila u Istanbulu 01-og..17-i mi je suuuvise rano.. ;)

Za soluciju basem iz Sofije znam..a ima li neki voz Sofija-Istanbul? ..i koliko su bezbedni?

Hvala!!

vrlo su bezbedni.karta iz sofije u jednom pravcu staje 20 eura + 10 za lezaj u kuset kolima ako zelis.iz beograda krece u 07:50h nisa u 12:35 a iz sofije u 19:15 po lokalnom sto znaci 18:15 po nasem.

Proverena i odlicna varijanta je agencija Bosfor travel iz Novog Sada. Covek ima svoj autobus i vozi svake nedelje u 08.00 iz Novog Sada, a mislim u 10.00 iz Bgd. Ranije su kupili putnike na parkiralistu za autobuse iza Bg sajma. Povratna karta je 100 eura, mada moze i u jednom pravcu.

To je neka tura za butikase,pa se vraca za Srbiju utorkom u 19.00h po Turskom vremenu. Naravno, u dogovoru sa njima, moze se vratiti bilo kog utorka koji vam odgovara.

Najbitnije, nema presedanja, vrlo udoban autobus, kafa i slatkisi i sto je najbitnije, u ponoc ste u Istanbulu. Oni odsedaju u "Montenegro" hotelu, koji se nalazi u trgovackoj cetvrti Laleli i cena nocenja je 15 eura. Nije neki luksuz, ali je vrlo pristojan i na dobroj lokaciji,pa dosta moze i peske da se obavi.

Ostale detalji se mogu naci na njihovom sajtu. Vec smo putovali sa njima i ljudi su jako profesionalni i spremni na dogovore.

Iz Beograda ima dva polaska za Sofiju : 00.45 stize u 10.00 i 12.30-22.00

Iz Sofije za Istanbul polasci (METRO bus agencija): 09.00, 12.00, 17.00, 20.30, 23.00 .Cena je 50 leva.

• 4 months later...

Proverena i odlicna varijanta je agencija Bosfor travel iz Novog Sada. Covek ima svoj autobus i vozi svake nedelje u 08.00 iz Novog Sada, a mislim u 10.00 iz Bgd. Ranije su kupili putnike na parkiralistu za autobuse iza Bg sajma. Povratna karta je 100 eura, mada moze i u jednom pravcu.

To je neka tura za butikase,pa se vraca za Srbiju utorkom u 19.00h po Turskom vremenu. Naravno, u dogovoru sa njima, moze se vratiti bilo kog utorka koji vam odgovara.

Najbitnije, nema presedanja, vrlo udoban autobus, kafa i slatkisi i sto je najbitnije, u ponoc ste u Istanbulu. Oni odsedaju u "Montenegro" hotelu, koji se nalazi u trgovackoj cetvrti Laleli i cena nocenja je 15 eura. Nije neki luksuz, ali je vrlo pristojan i na dobroj lokaciji,pa dosta moze i peske da se obavi.

Ostale detalji se mogu naci na njihovom sajtu. Vec smo putovali sa njima i ljudi su jako profesionalni i spremni na dogovore.

Da li je ovo još uvek tačna informacija ili postoje još neki prevoznici koji voze do Istanbula?

Mislim da smo sa njima išli prošlog decembra. Usluga je bila okej, zaista su brzi; krenuli iz BG-a pre podne, stigli u Istanbul negde oko ponoći. Ostavili su nas u samom centru grada, na Aksaraju. Možda je skuplje nego varijanta sa vozom i flexipassom, ali je milion puta manje cimanje. Sedneš lepo ovde, izađeš tamo, k'o gospodin čovek. Ako se dobro sećam, vozači su bili Turci iz Srbije.