Jump to content

Featured Replies

Sjajno...ovo je direktan odgovor na moje pitanje koje sam htela da postavim  ;D

Kakva je situacija na Turskoj granici kada se putuje busom, da li cimaju mnogo ili se ne tangiraju preterano da sve proveravaju i traze? Ovde posebno mislim na novchana sredstva koje se nose, alkohol itd

I josh jedno vazno podpitanje: da li prave problem na Turskoj granici ukoliko je u pitanju karta u jednom pravcu?

Alkohol može biti velik problem. Lično sam video kako turski carinik prilikom pregleda besno baca flaše rakije u kontejner. Švercovana je u flašama od vode.

Što se tiče karata i novca, to ih apsolutno ne tangira, potpuno je opušteno.

Sreća te alkohol ne koristim već više od 12 godina, tako da mi tu nikako neće praviti problem.  pijjj

Nego, zvao sam Ozlem Turs. Povratna karta košta 80 evra, kreće se ponedeljkom 13:15 ili 13:30 (tri puta pitam i zaboravim), u Istanbul se stiže u 9:00 sutradan.

Bosfor Travel iz Novog Sada kreće nedeljom, povratna karta je 100 eura, može u jednom pravcu - 50.

Za mene je to najlakši način, u ovom momentu. A od Istanbula dalje - još nisam siguran.  ;D

Edit - ovi iz Bosfora mi rekli da od prošle sedmice više nisu potrebne vize za Tursku. Ne znam koliko je to tačno, jer izgleda ni oni nisu najsigurniji (to jest, cura koja se javila nije najsigurnija, tako je ona čula).

Goranvu i Marco Polo, hvala vam najlepshe za odgovore, e sad da i ja vama probam da pomognem.

Do sada sam 5 puta ishla avionom za IST, a sada cu prvi put autobusom, pa sam se raspitala.

Ozlem krece sa glavne autobuske stanice, imam i broj perona negde, iskopacu ga ako vas zanima, ALI meni je lik iz Ozlema rekao da je cena 100 eur i da nece voziti za vreme Novogodishnjih praznika, znachi poslednji polazak ove godine je 20. Decembar i poslednji povratak 22. Decembar, sledece datume kada vozi su mi rekli da ce josh dogovoriti, ali sigurno ne pre polovine Januara.

Dalje, shto se Bosfor travela tiche, za njih znam da postoje, ali nisam sigurna da voze za vreme Novogodishnjih praznika, eto ako vas dvojica proverite to pre mene - pishite, jer bih ja ishla u tom nekom periodu.

Shto se viza tiche...heh...ja sam se vratila 22.og Novembra iz IST, na moje iznenadjenje kad sam doshla u IST na Ataturku sam obaveshtena da moram kupiti vizu, al ovaj put ta viza traje 90 dana, a ne 30 kao ranije. Kaze mi drugarica da su i to ukinuli od 1. Decembra, sad kao ni to vishe ne kupujemo, al' za svaki sluchaj ja bih vam preporuchila da imate tih 10 eur vishka za ne daj Boze.

A jel' to neko od vas mozda planira da ide krajem Decembra ili pochetkom Januara? Mozda bi smo mogli da napravimo neku akciju zajednichki...ako ne, onda barem keep me informed  :spot:

Moje iskustvo sa Ozlemom, od prosle godine:

Odlucimo, zena i ja, da idemo u Istanbul autobusom. Proverim na sajtu beogradske autobuske stanice, vozi Ozlem, polazak u 13:30, peron 12, ako se dobro secam. Dolazak u Istanbul u 09:00 sledeceg jutra. Kupim unapred karte na stanici, sve lepo pise, izgleda regularno, kao putovanje do Novog Sada, na primer.

Dolazimo na stanicu pola sata ranije, na peron broj 12 staje Ozlemov bus za IGALO. Zezam zenu, ovi zaboravili da promene tablu. Posle 10 minuta prilazi covek iz tog busa i pita da li mi idemo u Istanbul. Onda nas ubacuje u neki bus za Leskovac. Mi u cudu. Kad smo krenuli, pitam konduktera da li je to uobicajena sema i gde cemo preci u bus za Istanbul. Kaze da ne brinemo cekaju nas u Pojatama, na auto putu. Nemam pojma gde su Pojate. Ostavljaju nas tamo i kazu da brinemo, stize Ozlem. Zena i ja, stojimo i cekamo. Ona vec polako panici, ja glumim smirenost.

Posle 20 minuta pojavljuje se Ozlemov bus. Unutra samo nekoliko putnika, dobijamo kafu, sme da se pusi, sve super. Eto, kazem zeni,  stizemo oko 9 u Stambol, na Buyuk otogar (autobusku stanicu), zapamtio sam broj metro i tramvajskih stanica do hotela i nazive stanica, sve je OK.

Oko 1 ujutro ulazimo Tursku. Ubrzo vidim tablu, Istanbul 250 km. Auto put prazan, racunam nema sanse da putujemo jos 8 sati. Pitam vozaca kad stizemo, kaze za 2 sata. Da li idu na autobusku, ne idu, ali ce nas ostaviti blizu, ako zelimo. Sta da radimo blizu stanice u 3 ujutro, kad prevoz ne ide tako rano, pitam. Nema problema, mozemo s njima u njihov hotel na Bejazitu. Ok, Bejazit zvuci poznato. Ali, sta bi bilo da je njihov hotel bio na azijskoj strani?

Da ne duzim vise, sedeli smo u predvorju hotela do pola 7, pa se peske, prateci tramvajske sine, dovukli do naseg hotela.

Samo da napomenem da je prosle godine polazak za Istanbul bio na sajtu Bg stanice, a sad ga vec odavno nema.

Da Dejo, Ozlem mi i deluje kao divljak varijanta...ne sumnjam da se sa njima moze stici, eto ti si preziveo sa zenom, ali iskreno, na -20, snegu, vetru itd ne znam bash da li bih bila sada hrabra da se igram, ali hvala im shto su mi olakshali dilemu, jer ne idu za vreme Novogodishnjih praznika. Ako bude slobodnih mesta i polazaka biram Bosfor Travel samo da se raspitam kod njih da li imaju polaske oko Nove. To mi nekako deluje kao sigurnija varijanta, a i prostija. Udjem u BG, izadjem u IST i cao

Nemoj da se raspituješ - Bosfor Travel (mislim, ova agencija ima zvučno ime, pomisliš da su u prvih 5 u svetu) ne ide oko novogodišnjih praznika. Zaboravio sam kada mi rekoše da je poslednji polazak, ako ne sad u neđelju. Zato sam ja mislio da idem sa Ozlem, ali nisam se setio da ih pitam do kog vremena oni idu. 20 decembar je meni rano. To je sada u ponedeljak.  Meni bi najviše odgovaralo da idem 27 (to je dakle sledeći ponedeljak) ili eventualno 28, pošto putujem dalje, pa da stignem još uvek godine tamo gde sam namerio.  ;D

Bosfor mi ne odgovara zbog datuma. Oni polaze samo nedeljom. 26 decembar, to je nedelja, mi ne odgovara. Ponedeljak eventualno utorak. Ako budem krenuo za Istanbul - onda moram Bg-Ni-Sofija-Istanbul, ali mi se tako nešto uopšte ne sviđa...

Bezveze je sto ne postoji normalan autobuski prevoz cak ni do Sofije, nego se u Nisu preseda u minibus bugarskog prevoznika. I vremena dolazaka u Sofiju su nebulozna, bar za nekog ko zeli u Istanbul da stigne u neko normalno vreme.

E dakle, evo mene sa info...koga zanima, dobro dodje...

Zvala jutros Bosfor travel...elem, preljubazna devojka tamo mi je sve objasnila. Poslednji polazak ove godine imaju 19.og decembra. Prvi sledeci polazak im je 9. Januar, za taj sam se ja prijavila. Povratna karta je 100 eur, jedan pravac 50 eur. Placa se u autobusu ako ste iz BGa. Putnike iz BGa skupljaju kod Sava Centra. U IST "izbacuju" putnike na Laleli-ju, shto je vishe nego extra, jer je to distrikt koji je savrsheno povezan metroom sa ostalim delovima. To znam iz iskustva, jer sam metroom obishla ceo IST.

Moze se kupiti karta i samo za jedan pravac, uopshte nije frka.

Za one koji kao ja ne planiraju da se vracaju odmah taj isti prvi utorak (u mom slucaju 11. Januar), nego neki sledeci (u mom sluchaju 18. Januar) potrebno je samo to naglasiti agenciji pre puta i vozachu pre izlaska iz busa u IST. Chisto da on to negde pribelezi da se ne istraumira da je krenuo bez vas.

Preljubazni su i potpuno raspolozeni da daju sve vrste infomacija i zaista se sa njima moze lepo sve dogovoriti.

:dance:

Paaaaaaaaaaa jel ide Bosfor onda u Nedelju 2.og januara???

Ne ide, tek kasnije. Već znaš kada jer si zvala pnovo.  :) Zvao sam sinoć i Ozlem Turs - rekoše mi da probam u petak da vidim da li će oni ići 27 decembra.

U svakom slučaju - meni odgovara jedino 27 ili 28 decemebar, ništa pre toga i ništa nakon toga. Ako nema direktnog busa iz Bg-a, onda ću da se klackam do Niš, a od Niš do Sofiju. I onda(k) do Stanbola. Mislim, ima li neka gora kombinacija?  :?

Ima...da ne odesh uopshte  ;D Pu pu daleko bilo  :)

Aaaaaa pazi sad ovu varijantu...zashto ne bi ishao do Novog Pazara, a onda odatle direktnim busom za IST?

Znam da je tema autobusom u Ist...ali moram da glasam za kombinaciju voz-avion. Fly Pegasus leti svakog dana Sofija-Istanbul, cena je 33 E po smeru (i za taj 27.dec je 33 E), do Sofije isprobana varijanta voza (karta do Dimitrovgrada, posle se da Bugarinu 200 din/2 E/4 l do Sofije). Meni je ova varijanta iako finansijski ne izadje mnogo manje od autobusa, ipak komfornija...

Ima...da ne odesh uopshte  ;D Pu pu daleko bilo  :)

Aaaaaa pazi sad ovu varijantu...zashto ne bi ishao do Novog Pazara, a onda odatle direktnim busom za IST?

Ako se raspitaš gde u Novom Pazaru da čekam bus, koji bus, kada - možda i odem tako.  ;D Imam još desetak dana da lupam glavu, ako se desi da odem.  ;D

Piiiiiiiiiiii bre Marco moram i umesto tebe domaci da radim  ;D...dakle: Sportturist je prevoznik...

Relacija koja je odabrana i podaci vezani za tu relaciju:

Linija polaska: Novi Pazar - Istanbul - Pendik

Datum:

29.12.2010

Polazak: Novi Pazar ( 14:00 h), autobuska stanica Novi Pazar,

Dolazak: Istanbul ( 06:00 h), Besyuzevler-Yildirim Mahala

Za taj datum sam nashla, a ti vidi da nema josh neki...s' time shto vidim da mozesh da se ukrcash i u Nishu

Zar je tako tesko pitati cika Gugla?

BOSFOR TRAVEL

Novi Sad

Vojvode Bojovića 8

Tel/fax: +381(0)21/67-39-066, 66-11-001

Da Dejo, Ozlem mi i deluje kao divljak varijanta...ne sumnjam da se sa njima moze stici, eto ti si preziveo sa zenom, ali iskreno, na -20, snegu, vetru itd ne znam bash da li bih bila sada hrabra da se igram, ali hvala im shto su mi olakshali dilemu, jer ne idu za vreme Novogodishnjih praznika. Ako bude slobodnih mesta i polazaka biram Bosfor Travel samo da se raspitam kod njih da li imaju polaske oko Nove. To mi nekako deluje kao sigurnija varijanta, a i prostija. Udjem u BG, izadjem u IST i cao

реци да ли тај Босфор Травел има директну линију из Београда и какав је ред вожње??Цена карте??Ја сам мислио да идем са Фудексом,незнам јеи они возе исто као што пише недељом у 11ч??

Bosfor Travel ne ide sad u nedelju, valjda tek negde posle nove godine kreću polasci.

Ja idem u nedelju za Istanbul (a onda malo dalje), eventualno u ponedeljak. Ako neko ima informaciju o nekom prevozniku, dobro bi bilo to podeli. :)

Bosfor Travel ne ide sad u nedelju, valjda tek negde posle nove godine kreću polasci.

Ja idem u nedelju za Istanbul (a onda malo dalje), eventualno u ponedeljak. Ako neko ima informaciju o nekom prevozniku, dobro bi bilo to podeli. :)

Nazovi BAS Turist,autobuska stanica u beogradu,imas i sajt,pa vidi!

Mislim da BAS nema nikakvih linija do Istanbula, raspitao sam se o tome. Dva prevoznika kreću u nedelju za Istanbul. Jedan ispred Interkontinentala, 12h. Drugi iz N. Pazara 13:30.

imas i varijantu iz Nisa do Sofije,pa iz Sofije bus do Istanbula