Jump to content

Featured Replies

On 12/19/2010 at 10:30 AM, babareebu said:

Da Dejo, Ozlem mi i deluje kao divljak varijanta...ne sumnjam da se sa njima moze stici, eto ti si preziveo sa zenom, ali iskreno, na -20, snegu, vetru itd ne znam bash da li bih bila sada hrabra da se igram, ali hvala im shto su mi olakshali dilemu, jer ne idu za vreme Novogodishnjih praznika. Ako bude slobodnih mesta i polazaka biram Bosfor Travel samo da se raspitam kod njih da li imaju polaske oko Nove. To mi nekako deluje kao sigurnija varijanta, a i prostija. Udjem u BG, izadjem u IST i cao

реци да ли тај Босфор Травел има директну линију из Београда и какав је ред вожње??Цена карте??Ја сам мислио да идем са Фудексом,незнам јеи они возе исто као што пише недељом у 11ч??

Iako sam vec napisala milion puta, ajde da ponovim...da Bosfor Travel IMA direktnu liniju...red voznje: krecu svake nedelje, povratak svakog utorka...prvi polazak posle Nove Godine: 9. Januar..tad ja putujem...100 eur povratna, moze i jedan pravac 50 eur...za Fudeks ne znam

On 12/22/2010 at 1:33 PM, Marco Polo said:

Mislim da BAS nema nikakvih linija do Istanbula, raspitao sam se o tome. Dva prevoznika kreću u nedelju za Istanbul. Jedan ispred Interkontinentala, 12h. Drugi iz N. Pazara 13:30.

Marco, koji ti to staje ispred Kontija?

Izvesni Pejić Tours vozi Bg - Istanbul, bus kreće ispred Interkontinentala, ali mislim da sutra ne idu (čak mi nisu to ni javili, bar da znam) zbog praznika i novogodišnje gungule (koju ću ja da izbegnem ili dočekam negde drugde). U nedelju ide samo jedan prevoznik za Istanbul (zvao sam desetak prevoznika, i niko ne ide do posle nove godine). Kreće iz Novog Pazara.

Gadjam da si zvao Sportturist  ;D Tebi se bash ne da...al' ajde mozda taj Novopazarac bude dobitna kombinacija  :pivoooo:

Nije da mi se ne da, nego jednostavno prevoznici ne idu pred Novu godinu, osim jednog, a da se mučim do niš-sofije-istanbul, nešto baš i nisam raspoložen ako ne mora.  :D Polako se pakujem, pa valjda će sve da bidne ok (ja inače idem mnogo dalje od Istanbula).  ;)

SportTurist, kao i mnogi drugi prevoznici, uopšte nemaju sopstvene autobuse, nego su samo agencija preko kojih, valjda, se može rezervisati za one agencije koje imaju sopstvene autobuse (bar je tako za Istanbul). Kažem ti da sam zvao dosta njih, jer sam želeo da uklopim vreme koje meni odgovara. :)

Pa ako ideš dalje što ne uzmeš flexipass, voz do Istanbula ima svaki dan. A ako ideš dalje, onda će ti se isplatiti i onaj flexipass za matorce (ne znam jesi li 26+ ili 25-).

Svasta procitao bez konkretne informacije...

Put do ISTANBULA izgleda ovako:

Autobus Beograd-Nis

Svakodnevni polasci za Sofiju sa autobuske stanice u Nišu u 4:30 i 16:00

Svakodnevni polasci iz Sofije za Niš u 7:30* i 16:00*

*Polasci iz Sofije su po Bugarskom vremenu. (1400 din jedan pravac)

Iz Srbije okrenes broj telefona autobuske stanice u Sofiji +359295 49692 i na broken Srpskom rezervises kartu do Istanbula (38-50 evra povratna)

UZIVAJTE U PUTU.

Nas sestoro krece 30.12.... javljam utiske.

Pozdrav!  ::arabia:

Ja bio u ponedeljak u Istanbulu. Iz Pojata sam uhvatio novopazarski bus do istanbula - 40 evra u jednom pravcu.

On 12/28/2010 at 1:29 PM, Oorosh said:

Autobus Beograd-Nis

Iz Srbije okrenes broj telefona autobuske stanice u Sofiji +359295 49692 i na broken Srpskom rezervises kartu do Istanbula (38-50 evra povratna)

UZIVAJTE U PUTU.

Auuuu koja komplikacija..Beograd-Niš..Niš-Sofija---Sofija-Istanbul...pa koliko to presedanja..Ma idi molim te,glupost..Pa i do Londona može sa 1 presedanjem))))

Ima iz Šapca nedeljom  u 11h...može da se rezerviše mesto usput u beogradu,Nišu...

On 12/29/2010 at 8:56 PM, babareebu said:

Ima iz Šapca nedeljom  u 11h...može da se rezerviše mesto usput u beogradu,Nišu...

Moze li da se dobije neki njihov kontakt telefon?  :)

On 12/28/2010 at 1:29 PM, Oorosh said:

Autobus Beograd-Nis

UZIVAJTE U PUTU.

E svaka ti chast ako nisi video nikakve konkretne informacije...no ok...samo ti idi okolo naokolo i uzivaj...

I ja bih kontakt tih iz Shapca ako moze  ;D

najlaksi put je- voz iz bg-a do sofije, naravno, taj voz staje svuda gde i inace staju vozovi koji idu za nis...ima ih 2, vecernji, i jutarnji...taj jutarnji stize oko 6 popodne u sofiju, i onda sa bus stanice vatas bus, ima na svaki sat skoro, do 10 uvece, do istanbula...put traje 8-9 sati, autobusi su vrlo komforni, i cena karte je oko 18 evra u jednom pravcu...voz bg- dimitrovgrad je 1100 din ( mozda je sad poskupeo na 1300), i onda u dimitrovgradu das 4 leva ( 2 evra), bugarskom kondukteru, do sofije, to je standardna cena..nikako ne kupovati kartu bg-sofija, jer je to medjunarodna karta onda, i kosta daleko skuplje...

ovo je najbzi i najjednostavniji put, pogotovu sto su bus i vozna stanica u sofiji jedna pored druge....a busevi do stambola ( uglavnom turske kompanije) su stvarno vrhunski...

savetujem kompaniju has, imaju najbolje buseve...www.hasturizm.tr..

On 1/4/2011 at 3:45 PM, bam-bam said:

ovo je najbzi i najjednostavniji put, pogotovu sto su bus i vozna stanica u sofiji jedna pored druge....

Ja ne znam gde je buska i zeleznicka u Sofiji, ali svakako smatram da ovo nije najbrzi i najjednostavniji put, jer sam dosao novopazarskim autobusom (doduse, cegao ga u Pojatama, ali to je zbog Nove godine kada mnogi prevoznici nisu isli) do Istanbula za 40 evra.

a busevi do stambola ( uglavnom turske kompanije) su stvarno vrhunski...

savetujem kompaniju has, imaju najbolje buseve...www.hasturizm.tr..

Ja sam video nekoliko turskih prevoznika, stvarno imaju extra buseve, ali neki od tih su samo spolja extra, mercedes benz, super, ali kada udjes, onda vidis da u njemu putuju svakakvi ljudi.

Ja trebam da se vratim u utorak ili u sredu iz Stambola za Bg, ali uopste nemam ideju kako, buduci da nemam pojma na kojim sve stanicama staju nasi prevoznici (koji ce poceti da voze iz Srbije za koji dan, bar je su mi takvo objasnjenje dali neki prevoznici pre Nove godine)...

Evo dakle ja ovako...ipak...polazak sa BAS-ove stanice NISEKSPRES 09.01. u 00:45 za Sofiju...u Sofiji sam u 10h ujutro...uzela sam otvorenu povratnu, cena je 4.660 din. Povratna mi vazi 90 dana, tak da ne moram da zurim sa povratkom. Iz Sofije hvatam oko 12h bus za IST, cena okvirna 25 eur. U IST sam oko 21h uveche 09.01. Brze nije moglo, jeftinije mozda, ali obzirom da posle 2, 3 dana idem avionom za Izmir, pa za Kushadasi, necu da zalim ako sam malo jache platila kartu do Sofije i natrag.

Javljam se kad se vrnem...sretni vam svima praznici...a tebi Babareebu mnogo hvala za telefon koji si nashao, ja sam morala ipak da vec sad reshim pitanje polaska, obzirom da sam is*izdela od Bosfortravela, koji tek sutra uveche bi znao da mi kaze da li imaju polazak u nedelju 9.og. Ma...vazi  shto bi ga bilo :roll:

On 1/6/2011 at 3:07 PM, bg83girl said:

Brze nije moglo, jeftinije mozda,

Joj...  :cry22:

Brže je moglo ako bi se išlo direktno do Istanbula. No u svakom slučaju, lepo se provedi.  :)

Kako se vraćaš? Ja bih u ponedeljak ili u utorak trebao krenuti iz Istanbula put Beograda, ali još uvek nisam siguran kako i kojim prevozom...

Marco, hvala puno, potrudicu se...a vala dovucicu se do IST makar peshke ishla...bila sam tamo vec 5 ili 6 puta, da ne pricham da sam stigla i do Ankare, Izmita, Musha, Bitlisa, Van jezera i Tatvana...za one koji ne znaju, ova mesta sa smeshnim imenima su sam Istok Turske uz maltene Iransku granicu...ganjala sam se sa Kurdima i kravama, kozama, stenama...al' je bilo cool  ;D

Elem...Marco...a shto ti lepo ne odesh na Esenler otogar (glavna autobuska u IST) i za 25 eur stignesh do Sofije, a onda brate mili lagano il' na voz il' na bus do BGa...eno ti Nish ekspres ili Lasta Eurolines ili ko god vec...ima polazaka za BG koliko ti dusha hoce...25 eur bus do IST i josh recimo toliko do BGa...ili voz, to je josh jeftinije...

Rado bih ti nekako pomogla...al' ovo je sve od info shto sad imam...do dushe imam tamo gomilu prijatelja, ako ti bash bude stani-pani frka, jedino da zovem nekog od njih da se raspita...

On 1/6/2011 at 3:07 PM, bg83girl said:

Evo dakle ja ovako...ipak...polazak sa BAS-ove stanice NISEKSPRES 09.01. u 00:45 za Sofiju...u Sofiji sam u 10h ujutro...uzela sam otvorenu povratnu, cena je 4.660 din. Povratna mi vazi 90 dana, tak da ne moram da zurim sa povratkom. Iz Sofije hvatam oko 12h bus za IST, cena okvirna 25 eur. U IST sam oko 21h uveche 09.01. Brze nije moglo, jeftinije mozda, ali obzirom da posle 2, 3 dana idem avionom za Izmir, pa za Kushadasi, necu da zalim ako sam malo jache platila kartu do Sofije i natrag.

Javljam se kad se vrnem...sretni vam svima praznici...a tebi Babareebu mnogo hvala za telefon koji si nashao, ja sam morala ipak da vec sad reshim pitanje polaska, obzirom da sam is*izdela od Bosfortravela, koji tek sutra uveche bi znao da mi kaze da li imaju polazak u nedelju 9.og. Ma...vazi  shto bi ga bilo :roll:

Daaa..to ti je najbolja varijanta,jer ovi svi počinju da voze od 16/JAN..zbog praznika..Ako stigneš u Istanbulu,vidi bus Istanbul-Teheran,mene to interesuje za maj/jun mesec)))))

On 1/8/2011 at 2:57 PM, babareebu said:

Daaa..to ti je najbolja varijanta,jer ovi svi počinju da voze od 16/JAN..zbog praznika..Ako stigneš u Istanbulu,vidi bus Istanbul-Teheran,mene to interesuje za maj/jun mesec)))))

Koliko sam ja uspeo saznati još dok sam bio u Beograd, neki prevoznici kreću za Istanbul 9 januara, a mislim da su ovi iz Pazara išli i 2 januara a 4 ili 5 se vraćali iz Istanbula.

Marco, hvala puno, potrudicu se...a vala dovucicu se do IST makar peshke ishla...bila sam tamo vec 5 ili 6 puta, da ne pricham da sam stigla i do Ankare, Izmita, Musha, Bitlisa, Van jezera i Tatvana...za one koji ne znaju, ova mesta sa smeshnim imenima su sam Istok Turske uz maltene Iransku granicu...ganjala sam se sa Kurdima i kravama, kozama, stenama...al' je bilo cool  ;D

Meni se Istanbul malo svideo, taj neki centar, bar ono što sam ja mogao da primetim, istočni deo Turske je isto tako zanimljiv, ja sam prošao tuda jer sam išao za Gruziju, pa smo imali pauze bukvalno na svakih 2 sata, tu i tamo sam uspeo videti ono što se ne vidi u centru Ankare ili Istanbula. Prvi put sam bio u Turskoj pa je tako za mene ovo zanimljiv događaj (inače sam ja još 26 krenuo iz Bg-a, 28 sam bio u Tbilisiju, 29 krenuo za Jerevan, i tu sam do ovoga momenta). :)

Elem...Marco...a shto ti lepo ne odesh na Esenler otogar (glavna autobuska u IST) i za 25 eur stignesh do Sofije, a onda brate mili lagano il' na voz il' na bus do BGa...eno ti Nish ekspres ili Lasta Eurolines ili ko god vec...ima polazaka za BG koliko ti dusha hoce...25 eur bus do IST i josh recimo toliko do BGa...ili voz, to je josh jeftinije...

Rado bih ti nekako pomogla...al' ovo je sve od info shto sad imam...do dushe imam tamo gomilu prijatelja, ako ti bash bude stani-pani frka, jedino da zovem nekog od njih da se raspita...

Ne verujem da ću vozom. Najverovatnije, budući da ne znam gde staju ovi naši prevoznici i budući da ne znam Istanbul (a za taxi mi se ne daje), ću otići za Sofiju ili Bukurešt, zavisi šta mi više odgovara. I to je to. :) Hvala ti za pomoć i info.

cena autobuske karte od istanbula do sofije je 18 evra sa HAS-om, a 20 sa drugim prevoznicima..ima i za 25 evra, ali toliko kostaju 2 polaska od 12 koliko ih ima dnevno..ne vidim cemu putovanje sa najskupljom kartom?

mada, sad kad sam video koliko si platila bus do sofije BGgirl, nije ni cudo da razbacujes pare...da si isla vozom, platila bi duplo jeftinije, a putovala mozda samo 1-2 sata duze, i jos mogla lepo da spavas u vozu....

neam pojma, ja preko istanbula putujem za daleki istok zadnjih bar 6 godina, i to po 2-3 puta godisnje, tako da sam valjda do sad uspeo da skapiram koja je najbolja i najjeftinija varijanta, i koji prevoznici valjaju, a koji ne...

e sad, ako ti marco polo, kazes da je iz novog pazara bolje, ok, mozda, ali ja jug srbije..a za onog ko putuje iz bg-a, svakako nije.....

i jos samo da se ogradim....posto je meni istanbul samo prolazna destinacija, do one do koje putujem, zelim da prodjem sto brze i jeftinije, a ne da bugarima i turcima ostavljam pare bezveze, kad za tu razliku od moje cene, i ove koju pominje bg girl npr, mogu da zivim nedelju dana u kambodzi :)..

poz

Izvini Bam Bam, ali sa kojim pravom mi se obracash komentarom da se razbacujem parama!? Mozda je za tebe razbacivanje, ja sam sama rekla da mi nije zao da platim vishe, a da se vozim udobno i SIGURNO. Dakle hvala ti lepo na ovakvom komentaru, maloumna nisam, znam za voz, ali mi se nikako voz ne uklapa, jer zelim da stignem na bus u 12h za IST, to kao stavka 1, drugo, ne bih da se igram sa vozom, nikad nisam putovala ranije, ne znam koliko je siguran itd. Koj' se djavo ja uopshte tebi pravdam...

Dalje, valjda smo ovde da se pomazemo, a ne da mi neko digne pritisak tipa 3 sata pred put. Stvarno nije bilo potrebe za ovakvim komentarom. Ja sam se ovde izlomila da nadjem kakve takve info i ako pomognem usput nekome, extra, jer IST znam ko svoj dzep i dosta putujem na toj relaciji. Ah da, ne vidish chemu putovanje najskupljom!? Nisam ni rekla da cu kupiti najskuplju druze, vec da je to OKVIRNA, dakle ima i za manje, a vidish meni se zuri, treba i na avion i na sto chuda da stignem, tako da...No, hvala shto brinesh...

Za tvoju info do sad sam putovala samo na safe, AVIONOM, zato i nisam smela da se drznem da sednem u voz odmah prvi put kao kopnenom varijantom. Hvala ti na osvrtu na moj post, al' hajde sledeci put to malo bar lepshe upakuj, ne morash da me ...

Ne tvrdim da sve znam za razliku od tebe, naprotiv, pitam za SVE...eto, toliko si mi sad pomerio zivce da nemam volje da te pitam za savet vezano za buseve iz Sofije, a znachilo bi mi...

On 1/8/2011 at 2:57 PM, babareebu said:

Vazi se drug, pogledam ako stignem, zapisacu si u podsetnik, nema frke...ako nishta drugo, pitacu prijatelje iz IST koji bash rade u turizmu, garant znaju...  ;)

u pravu si, izvinjavam se....BG girl

ali morao sam da kazem da bi drugi ljudi znali, da je ceo put jeftiniji....jer karta voz+bus kosta od bg-a do istanbula 32 evra, bar ja toliko uvek platim, ista cena je evo vec 5 godina..i obratno je isto toliko....znaci, 64 ukupno...

a sto se sredstava za prevoz tice, meni je licno bolji voz , jer mogu da se protegnem, spavam itd...a inace, voz je siguran, pa u svakom vozu imaju panduri, ne vidim sta bi moglo da se desi...takodje, za sofiju imaju 2 voza, jedan jutarnji, koji stize oko 5-6 popodne u sofiju, i onda se opusteno vataju busevi za istanbul, ko treba da dodje rano sledeceg jutra..

a ima i vecernji voz iz bg-a, koji stize u sofiju u 8 ujutru, tako da bas lepo vatas i bus u 12h....

ne vidim kako je onda bus sigurniji, kad moze da se uvek desi neko drkanje na granici...

jos jednom se izvinjavam ako je nesto zvucalo bezobrazno, nisam imao nameru, ali evo, cisto da znas za sledeci put...

i ja dobro znam istanbul, ziveo sam tamo nekoliko meseci ranije...ali to je sad nebitno btw..

I ja sam se sad istresla vala za svu nervozu...sorry, ali si mi bash zgazio zivac  ;D

Slazem se ne 100% nego 1000% sa tobom...ja sam prva rekla da nikako nisam ubola najjeftiniju varijantu, al' veruj mi da su me ovi iz Bosfortravela toliko poremetili 3 dana pred put, da je bilo: daj brate samo da se dogegam do tamo. Ne treba ljudi da se ugledaju na mene, naravno da moze za manje para, voz pa na bus ili chak voz all the way ko ima snage...nego je meni prepukao film od odlaganja...a i iskreno ja i vozovi...malo mi je bila frka, priznajem...

Dalje...aj' sad kad smo se oboje lepo istresli, da te ovako smirena u nirvani pitam o veliki Manitu gde da nahvatam Has ili Metro Plus ili koji god vishe na autobuskoj, tj gde su im shalteri? Bash na avtogaru il'? Btw meni je frka panika da tim nekim busem u 12 krenem iz Sofije za IST

Evo  :tt: ... za smirivanje zivaca  (i tvojih i mojih) i izvinjenje  :happyyy: