Jump to content

Featured Replies

Vidim da je ova tema zamrla, ali ću ipak da postavim pitanje, možda neko vidi i odgovori.

Aplicirao sam za kanadsku vizu i idem uskoro da dajem otiske. Ovog leta ću putovati negde po Evropi, pa ako mi viza bude odobrena i jave mi da im pošaljem pasoš, da li mogu lično da im odnesem u Beč? Svakako ću biti negde u blizini. Ne odgovara mi opcija da im šaljem pasoš jer će mi trebati dok putujem. Eventualno da pošaljem krajem avgusta kad se vratim s puta.

Hvala unapred.

• 5 months later...

Ljudi pozdravv! ?️Interesuje me mogu li poslati pasos za vizu bez Ircc papira? Izgubio sam ga a hitna mi je situacija! Licno da odem u ambasadu sa pasosem ili??? 

Hvala vam ako imate bilo kakve infoo! 

Edited by Danniele

• 1 month later...

Aplicirao sam online i imao uplatu od: $100 visa + $85 biometrics.

Sad trebam da pošaljem pasoš i na sajtu sam našao sledeće:

You’ll have to pay a Package Transmission service charge while submitting additional documents and/or passport at any Canada Visa Application Centre, unless you visit the same Canada Visa Application Centre where you had initially submitted your biometric information and have not previously submitted additional documents and/or passport to support your current application.

Da li ovo znači da ko je aplicirao online nema nikakve dodatne troškove slanja pasoša?

• 1 month later...

Pozdrav,

moze li pomoc oko popunjavanja formulara za turisticku posetu Kanadi?

- Da li svi dokumenti moraju biti na engleskom jeziku? Npr. dobila sam potvrdu iz banke na engleskom, ali promet racuna za poslednjih 6 meseci sve na srpskom jeziku (u banci nisu mogli da ostampaju drugacije), da li moram da odnesem na prevod kod sudskog tumaca?

- mora li se nabaviti dokaz o srodstvu? Ja sam mojoj rodjaki u Kanadi tetka (nisam rodjena) i ne znam kako nabaviti dokaz

- kad treba obaviti lekarski pregled i snimanje otisaka prstiju? Itd, itd,

Molim za pomoc, ne stojim najbolje sa engleskim jezikom, prvi put putujem na tako dalek put.

Hvala puno unapred,

Lea

• 2 weeks later...

Mama, tata i ja aplicirali smo za turističku vizu (poseta mamine prijateljice) još u maju prošle godine. Pet puta smo ispomerali karte, brda para nam je naplaćeno za to, a odgovora na status aplikacije nigde... Da li je neko u istoj ili sličnoj situaciji?

• 5 months later...

Zdravo,

ove jeseni planiram da apliciram za turističku vizu i zanima me da li neko ima iskustva sa agencijama koje pomažu prilikom apliciranja? 

Vidim da se usluge VAC-a ne preporučuju, ali postoji gomila drugih agencija..

Ono što mene 'plaši' kod te opcije da sama sve radim je popunjavanje formulara i činjenica da ne posedujem računar kod kuće, sve radim preko telefona i ne bih da nešto pogrešim. Plus, radim kao pripravnik volonter u advokatskoj kancelariji i nemam primanja niti 'pravi' ugovor o radu već samo ugovor o volonterskom radu i mislim da mi to može praviti problem pa bih više volela da mi neko to 'profesionalno' uradi. 

2 hours ago, MiraMiraMi said:

Zdravo,

ove jeseni planiram da apliciram za turističku vizu i zanima me da li neko ima iskustva sa agencijama koje pomažu prilikom apliciranja? 

Vidim da se usluge VAC-a ne preporučuju, ali postoji gomila drugih agencija..

Ono što mene 'plaši' kod te opcije da sama sve radim je popunjavanje formulara i činjenica da ne posedujem računar kod kuće, sve radim preko telefona i ne bih da nešto pogrešim. Plus, radim kao pripravnik volonter u advokatskoj kancelariji i nemam primanja niti 'pravi' ugovor o radu već samo ugovor o volonterskom radu i mislim da mi to može praviti problem pa bih više volela da mi neko to 'profesionalno' uradi. 

a agencija ce da ti "izmisli" novi posao ili sta? Oni samo popune formular na osnovu tvojih dokumenata...pa ne mogu valjda da izmisljaju bankovne  racune, vlasnicke listove iz katastra ili zaposlenje? Ako stvarno radis za advokatsku kancelariju, onda je blamage da ovako nesto uopste pricas...

U kontekstu dokumentacije koja bi mogla da mi pomogne oko dobijanja vize. Imam na umu šta bih priložila ali obzirom da nikada nisam aplicirala za turističku vizu nisam sigurna da li je moj ugovor i potvrda iz Komore dovoljna.

2 hours ago, MiraMiraMi said:

U kontekstu dokumentacije koja bi mogla da mi pomogne oko dobijanja vize. Imam na umu šta bih priložila ali obzirom da nikada nisam aplicirala za turističku vizu nisam sigurna da li je moj ugovor i potvrda iz Komore dovoljna.

pa jel imas neki drugi ugovor o zaposlenju? ako nemas, onda to ti je sto ti je...agencija ti ne moze izmisliti papire, kao sto rekoh, oni samo popunjavaju aplikaciju na osnovu onoga sto ti prilozis..

bilo bi dobro resenje o godisnjem odmoru,i izvod sa bankovnog racuna...

• 9 months later...

Pozdrav dragi forumaši!

Zanima me vaše mišljenje u vezi apliciranja za kanadsku vizu. Moj status je sledeći:

1. Trenutno sam zaposlen godinu dana kod istog poslodavca (full prijava, britanska firma, plata oko 730e) pozicija customer service

2. U prethodnih 5 godina sam obišao 16 zemalja ( Južna Koreja, Japan, Austrija, Italija, Španija, Turska, Malta, Grčka i zemlje u regionu) u pasošu imam i Američku vizu (brodsku) iako nikada nisam otišao na brod zbog bolje poslovne ponude u Srbiji

3. Imam pozivno pismo od strica (nije rodjeni stric) koji je rodjen u Kanadi i ima njihove papire koji bi mi obezbedio i smeštaj.

4. Obezbedjena sredstva na računu oko 4500e

5. Druga sam godina fakulteta (imam potvrdu sa fakulteta) iako imam 30 godina ?

6. Nemam nekretninu na svoje ime (živim sa roditeljima)

I u principu mogu da obezbedim svu neophodnu domumentaciju koja se zahteva.

Znam da niko ne može da mi kaže da li ću ili neću dobiti vizu, ali me zanima na osnovu vaših iskustava kakve su mi šanse za dobijanje vize. Nemam apsolutno nikakvu nameru da ostanem u Kanadi, samo bih hteo da proputujem i malo obidjem rodbinu.

Hvala vam unapred ?

6 hours ago, Duka94 said:

Pozdrav dragi forumaši!

Zanima me vaše mišljenje u vezi apliciranja za kanadsku vizu. Moj status je sledeći:

1. Trenutno sam zaposlen godinu dana kod istog poslodavca (full prijava, britanska firma, plata oko 730e) pozicija customer service

2. U prethodnih 5 godina sam obišao 16 zemalja ( Južna Koreja, Japan, Austrija, Italija, Španija, Turska, Malta, Grčka i zemlje u regionu) u pasošu imam i Američku vizu (brodsku) iako nikada nisam otišao na brod zbog bolje poslovne ponude u Srbiji

3. Imam pozivno pismo od strica (nije rodjeni stric) koji je rodjen u Kanadi i ima njihove papire koji bi mi obezbedio i smeštaj.

4. Obezbedjena sredstva na računu oko 4500e

5. Druga sam godina fakulteta (imam potvrdu sa fakulteta) iako imam 30 godina ?

6. Nemam nekretninu na svoje ime (živim sa roditeljima)

I u principu mogu da obezbedim svu neophodnu domumentaciju koja se zahteva.

Znam da niko ne može da mi kaže da li ću ili neću dobiti vizu, ali me zanima na osnovu vaših iskustava kakve su mi šanse za dobijanje vize. Nemam apsolutno nikakvu nameru da ostanem u Kanadi, samo bih hteo da proputujem i malo obidjem rodbinu.

Hvala vam unapred ?

jel upisujes 3. godinu u septembru? 

3. godina najlakse dobija vizu, jer racunaju da ces zavrsiti kad si dotle dogurao...ako mislis da ces uspeti da upises, onda mozda da sacekas septembar? Takodje, nisam siguran za Kanadu, posto se njihova obrada za vizu ne vrsi u Srbiji, ali ove zemlje koje imaju konzularno za vize bas u Bgu i ovde obradjuju zahteve, privatne faxeve bas mnogo ni ne konstatuju...

A ostali papiri mi deluju ok, msm, to je sad potpuno prosecno stanje, retko ko vise i radi u istoj firmi godinama...Mozda je plata malo niza, al jbg..kod tih kanadjana se nikad sa sigurnoscu ne zna sta hoce..Oni cak mnogo i ne gledaju posedovanje americke vize, sto je kod nekih zemalja veliki plus faktor..

Idi na brod, to je veliko zivotno iskustvo..makar jednom...

Ja sam bio 14 godina, mada uvek sa vecim pauzama, otprilike 6 do 7 meseci radim, pa odmaram 7-12 meseci ?...tako nisam izgubio vezu sa pravim zivotom, a opet sam i sljakao po lepim predelima hehe

Edited by bam-bam

Hvala na odgovorima ?

Da da, u septembru upisujem treću godinu ?

ja negde verujem da imam šanse za dobijanje, baš kao što si i rekao neko normalno stanje mi je, sreća pa sam putovao i imam eto to pozivno pismo, verujem da su mi to dva najjača aduta ?

• 2 months later...

Pozdrav ljudi! Koliko dugo ste cekali/cekate visitor visa za Kanadu? Ja cekam oko 140 dana a pise da je processing time ove nedelje 104 dana. Ima li jos neko sa slicnim slucajem? Nisu jos ni otvorili aplikaciju.