Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima!

Znam da nam je potrebna zelena karta za Makedoniju i Albaniju, a da li je potrebna medjunarodna dozvola za pomenute zemlje i Grcku?

Hvala!

Trebalo bi,jer se gleda saobracajna dozvola.
Iskucaj na kompu ovlascenje u par reci (vrlo je jednostavno) i odstampaj ga.Neka cale potpise,pa mozes i opciono da odes do opstine npr. (nije potrebno) i overis ga za svaki slucaj,da budes bas siguran.

Zeleni karton i osiguranje moras da posedujes obavezno!

Vozio sam kola kroz sve te države i druge okolne sa Srbijom (bez Albanije), auto koji je na lizing i pri tom registorvan na moju majku. JEDNOM su mi tražili ovlašćenje i to na ulazu u Tursku. Na ostalim graničnim prelazima samo saobraćajnu i ništa drugo. Ovlašćenje ako želiš da vadiš moraš do AMSSa sa ocem, pošto bilo koje drugo nije validno za prelazak granice.

Za Albaniju i Makedoniju moraš imati zeleni karton i to je bez razgovora. 

Međunarodnu dozvolu mi još niko nije tražio ni na granici ni prilikom zaustavljanja.

8 minutes ago, deleter said:

Ovlašćenje ako želiš da vadiš moraš do AMSSa sa ocem, pošto bilo koje drugo nije validno za prelazak granice.

Ne treba da ide u AMSS.
Bas skoro me je jedan klijent pitao da li mu je potreban ''zuti karton'' (ovlascenje iz AMSS-a) kako bi presao granicu i upravljao vozilom jer je tako cuo od nekog prijatelja kome nije bilo jasno kako moze da tek tako da vozi i predje granicu sa obicnim ovlascenjima (za upravljanje vozilom i prelazak granice R.Srbije).

Nije mu trebao, niti ga je iko trazio(ne samo njemu vec i ostalima) ,a i mislim da je cisto uzimanje novca jer su ljudi iz naivnosti i neobavestenosti (jer nije to nesto sto se radi cesto) skloni da poveruju i da budu ubedjeni da im je potrebno.Nije to nazalost jedina ''stavka'' koja je ''potrebna'' a ustvari nicemu ne sluzi.

• 2 weeks later...

U Grckoj policiju nisam ni vidio, vadio sam glupu medjunarodnu vozacku, cisto sumnjam da bi mi iko trazio. U Bugarskoj ovo ljeto isto imao medjunarodnu vozacku i medjunarodnu punomoc. U Sofiji mi se desi saobracajka, udare me ozada. Policija dosla da napravi zapisnik i trazili dokumente i to regularnu vozacku a punomoc ih uopste nije interesovala. I naravno zeleni karton, koji su trazili i na granici. BiH tablice, prepostavljam da je i za SRB isto