Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

Hoću da odem na NZ, turistički, na 2-3 meseca, što duže to bolje.... Zavisi od vize.

1. Da li će biti problem što sam zaposlen tek mesec dana (bio sam zaposlen 10 godina, pa tri meseca nezaposlen i sad opet radim) i nemam ništa od imovine ( imam decu i ženu)?

2. Želja mi je da ostanem što duže jer imam nekoliko prijatelja tamo i hoću sve živo da vidim, pa bih voleo da mi viza traje ako je moguće i tri meseca. Da li bi pomoglo da kupim i uz aplikaciju za vizu pošaljem i nekoliko vaučera,rezervacija i karti za raznorazne događaje tamo? Naravno sve bi bilo datumski uklopljeno.

Ko zna nek odgovori na ova dva pitanja a posle ima toga još ihahaj.

Džabe bumpuješ, slabo stojimo s novozelandskom populacijom. Al ajde, možda neko naiđe.

Ne znam mnogo o novozelandskim konzulima, ali ti već meni koji te prvi put u životu vidi zvučiš kao čovek koji bi tamo da pobegne i ostane. A konzuli ko konzuli, posao im je da provaljuju takve.

• Author

Znači ako im pošaljem dokaze o rezervacijama i ako napišem da imam prijatelje, zvučaću kao neko ko želi da "pobegne" i ostane tamo ?!

On 8/12/2016 at 3:06 PM, diyer said:

Pozdrav svima,

Hoću da odem na NZ, turistički, na 2-3 meseca, što duže to bolje.... Zavisi od vize.

1. Da li će biti problem što sam zaposlen tek mesec dana (bio sam zaposlen 10 godina, pa tri meseca nezaposlen i sad opet radim) i nemam ništa od imovine ( imam decu i ženu)?

Samim ovim sto radis tek mesec dana na novom poslu a vec imas mogucnost odmora (osim ako si vlasnik ili partner u firmi) je nesto sto izaziva sumnju da ces se vratiti,pa jos kada dodamo da nemas imovine na svoje ime,pa kad dodamo da imas zenu i decu,a jos ako na razgovoru za vizu i na pitanje "Koliko planirate da ostanete tamo?" ti im kazes "Sto duze to bolje!" i sam mozes da naslutis kako ce to zvucati njima.

Najbolje je da potrazis nekog ko je bio tamo ili je tamo pa da s njim/njom sednes i uzivo ili putem skype-a popricas o svemu.

Daleko u proslosti,ja sam sanjao o tome i kao tinejdzer posle skolovanja zeleo da odem na NZ i da zivim tamo,ali je onda kroz kontakt sa nekim osobama koje su zivele tamo i/ili samo proputovale i nakon pribavljanja mnogih informacija i detaljnijih objasnjenja doslo do "reality check-a" i ta prica se zavrsila na tome.

• 3 months later...

Cao ljudi!

Eee ovako!Imam 30 godina,stan na svoje ime,pare na racunu,master mi je u trajanju 2016/2017...Verujem da ce mi zavrsna tema mastera biti u vezi sa NZ(studiram turizam).

Sta jos mogu da uradim da bih bio sigurniji da cu dobiti vizu na recimo 3 meseca?

Jel postoje neki advokati ili agencije koji sredjuju papirologiju?

Unapred hvala za svaki odgovor!