Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je moguce da dobijem turisticku vizu za Luksemburg ako nemam stalni radni odnos?

• 6 months later...

zna neko koliko se cega viza za lux predao sam u belg..ambasadi i evo vec cekam 3 nedelje a sve uslove sam ispunio od radnog odnosa do prijave ma sve cak i resenje o godisnjem odmoru a idem na pozivno pismo (garantno pismo) i da li je to sengej zona posto mi kuma rekla da bi jednom otisla samnom do nemacke posto tamo sta ja znam imaju one markete njihove i dali ja smem da odem sa tom vizom do nemacke hvala na odgovoru:)

schengen je schengen i mozes slobodno da se kreces u schengen zoni svuda. Ako imas vizu za jedan ulazak pazi da negde ne izadjes, posto se neces moci vratiti bez obzira koliko ti dugo vazila

pazi planiram da odem sa kumom do nemacke da odemo u onaj supermarket da kupujemo pa dali mogu da odem i koliko se ceka viza imas li predstavu?:)

Mozes slobodno da se kreces po bilo kojoj sengen zemlji, ali ne mozes da skoknes recimo do Velike Britanije pa da se vratis za Lux .... do Nemacke mozes svaki dan... :LOLLL:

Ljudi ... po googleti put na ovom forumu! Evropa je jedna zemlja i nema granica! Da mozes da ides iz Luxemburga u Nemacku, Francusku, austriju, Madjarsku, Spaniju, Svedsku, Dansku ... ako imas samo jedan ulazak ... i onda mozes da se vratis u Luxemburg! Ali ako izadjes iz sengen zone ... recimo odes u Svajcarsku onda ne mozes da se vratis. Kako ti za Svajcarsku treba posebna viza ... ne mozes da se zeznes! :-)

ok hvala ljudi to sam hteo da znam....ali opet pitam se pitam sta im toliko treba da mi odobre vizu predao sam 30 aprila i jos cekam pa me ponovo pozvali im jos jednom donesem resenje o godisnjem odmoru posto je na onom resenju isteko datum vamo tamo...pa jel neko vadio skoro vizu za lux dobio sam pozivno...da i jos nesto postoji li mogucnost posto nema dir.linija  beograd-lux da sletim u dizeldorf pa posle kolima da odem postoji li problem zbog carinske kontrole?

Ti stvarno to opet pitash ili zezash?  :o

Naravno da mozesh da sletish i u Tanzaniju ako zelish, ali Tanzanija nije u EU a vidish, nekim divnim cudom, Nemacka jeste. Mozesh da sletish bilo gde u EU i da udjesh u bilo koju drzavu koja je u EU. Carine ima na aerodrumu i dalje je nema i ne verujem da cesh imati problema na carini.

Zashto te ne zovu za vizu? Nemamo pojima, zovi ti njih! Odnesi im taj papir koji ti traze pa ih pitaj, ako ne pitash nikad necesh saznati. Zashto si se toliko uspanicio?

Da je neko vadio skoro vizu sigurno bi ti rekao, poshto si vec pitao to. Ocigledno da nije.

Smiri se i spakuj se.  ;D

i zbog ovoliko pitanja ocekujemo putopis iz Luksemburga, Dizeldorfa, Amsterdama, Pariza... ili bilo kojeg drugog grada EU

Ali ako izadjes iz sengen zone ... recimo odes u Svajcarsku onda ne mozes da se vratis. Kako ti za Svajcarsku treba posebna viza ... ne mozes da se zeznes! :-)

Svajcarska bi trebalo da postane puna clanica Shengen sporazuma do 1. novembra 2008, zajedno sa Lihtenstajnom. Ne zaboravimo da i Norveska i Island, koje nisu clanice EU-je, pripadaju ovom sporazumu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Schengen_Agreement#Switzerland_and_Liechtenstein

Zanima me da li proveravaju pasoshe na granicama ovih istocnoevropskih novopristupljenih clanica Shengenu (Poljska, Ceska, Slovacka, Baltik), meni su jednom gledali pasos na granici Portugala i Spanije, u principu ne prave probleme osim ako vam je taj baksuzan dan  ::crazy:

Luksemburg mi se dopao, predstavlja osvezenje u odnosu na njegove susede, nema puno turista, lepa je Notre dame, prastara utvrdjenja na kojima je smesten cine ga neobicnim, karakteristicni modroplavi krovovi kuca, pregrst ulichica, zanimljivih coskova itd. Luksemburg sam opisao uz dvadesetak drugih gradova u putopisu koji sam poslao zimus. Nadam se da ce ugledati svetlost dana, odrazava jurnjavu na poluprazan stomak koja je odlika svake interrail ture.

mislim stvarno cu odustati od putovanja za lux....znaci evo 2 jun a ja nisam dobio jos nikakav odgovor od njih.. :psuje:

Zovi ih... ili se spakuj i idi u Afriku... sta si toliko zapeo za taj Luxemburg  ;D ...

nit manje zemlje nit vece peripetije za vize

:hihi:

...ma zvao sam ih papiri su kao u lux cekaju odgovor ... ma idem kod kume dugo se nisam video sa njom.

hehe dobi ja vizu javili mi danas da je gotova jupiii :banana:  tako da drusto cujemo se ali...se izgleda lomilo na meni ipak sam ja moju vizu cekao tacno mesec dana:)