Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo,

pravim plan za neko jesenje putovanje, pa su mi pažnju privukle, trenutno, relativno jeftine karte za Montevideo. S obzirom da je to, drugi kraj sveta, gde nikada nisam bio, a baš sam se zainteresovao, ima li možda nekoga kome bi ova destinacija bila interesantna. Takođe, ako je neko već bio u Urugvaju, svaka informacija iz prve ruke je dobrodošla :smile:

On 9.9.2016. at 3:54 PM, Bon said:

Zdravo,

pravim plan za neko jesenje putovanje, pa su mi pažnju privukle, trenutno, relativno jeftine karte za Montevideo. S obzirom da je to, drugi kraj sveta, gde nikada nisam bio, a baš sam se zainteresovao, ima li možda nekoga kome bi ova destinacija bila interesantna. Takođe, ako je neko već bio u Urugvaju, svaka informacija iz prve ruke je dobrodošla :smile:

bon, bio sam prosle godine u urugvaju, montevideo i punta del este...

mogu ti samo reci- idi i uzivaj, montevideo je sad moj grad numero uno na svetu :)...

• Author

Deluje mi zanimljivo ali s obzirom na daljinu kod nas je prilična nepoznanica. Drago mi je da čujem i ličnu preporuku nekoga ko je već bio. Ako može još samo podatak kakva je situacija što se tiče prevoza tamo i da li možda treba posebno na nešto obratiti pažnju. Hvala bam-bam :smile:

Невена, okvirno sam gledao period kraj novembra početak decembra, mada nisam vezan za neki određen datum.

urugvaj ti je latinoamericka svajcarska, sve je odlicno odradjeno, sve funkcionise, ali sa latino sarmom....takodje, jako liberalna zemlja....jedino sto je prilicno skupo...

sam montevideo me po konfiguraciji puno podseca na beograd...isto ima sredisnji greben, i na njemu dugacku zilu kucavicu, kao nas bulevar, a onda se spusta sa obe strane ka rekama, tj. moru...mada more i nije neko moram priznati, ali ima plaza cak i blizu centra...jako je zelen grad, maltene svaka ulica ima drvored....

punta del este je prelepo mondensko letovaliste, ali u drugacijem kontekstu od evropskih pojmova, tu je veliki spanski pesnik rafael alberti, u izgnanstvu od frankove diktature, napisao svoje cuvene poeme...ne cudim se kako je tamo nasao inspiraciju :smile:

• Author

Koliko sam istrživao na internetu, uglavnom se svi slažu da je Urugvaj jedna od najuređenijih i najstabilnijih zemalja u Južnoj Americi. Turistički još nije toliko komercijalizovana i to ima svojih prednosti. Znači vredi otići, a što se tiče skupoće, kad sam preživeo Izrael i Hong Kong mislim da mogu i Urugvaj :biggrin: Hvala još jednom bam-bam :smile:

2 hours ago, Bon said:

Koliko sam istrživao na internetu, uglavnom se svi slažu da je Urugvaj jedna od najuređenijih i najstabilnijih zemalja u Južnoj Americi. Turistički još nije toliko komercijalizovana i to ima svojih prednosti. Znači vredi otići, a što se tiče skupoće, kad sam preživeo Izrael i Hong Kong mislim da mogu i Urugvaj :biggrin: Hvala još jednom bam-bam :smile:

nesam bio u izrael, al ti je urugvaj skuplji od hong konga....al nije bas toliko strasno, ko skandinavci, engleska, nizozemska i njima slicni :smile:

preporucujem dve opcije:

1. provedes par dana u Montevideu a onda uskocis u trajekt do Buenos Airesa, koji je samo sa druge strane reke a ima mnogo vise da ponudi od Montevidea. postoji direktan trajekt od Montevidea do BsAs, ali vecinom je kombo bus+trajekt. Bus te vozi do interesantne destinacije Colonia del Sacramento gde mozes da provedes par sati do ceo dan i onda se ukrcavas u trajekt preko Rio de la Plate.

2. provedes par dana u Montevideu pa iznajmis auto i krenes na road trip duz obale preko Punda del Esta, Jose Ignacio, Punta del Diablo do Cabo Polonio. Cabo Polonio je ribarsko naselje u sred ogromnih pescanih dina do kojeg je jedino moguce doci cetvorotockasima koji te cekaju na ulazu u nacionalni park. Evo ti video koji sam ja snimio na jednom takvom roadtripu: 

Edited by egopop

• Author

S obzirom na trenutnu situaciju u Argenitini, ipak mi je nekako mnogo bliža ova druga varijanta ali nije isključen ni Buenos Aires. Super je video i sve što više gledam ovakve snimke sve me više fascinira ova destinacija. Hvala egopop :smile:

Ako resis da ides kasnije, gledaj da uklopis kad je karneval u Montevideu, to vredi videti. Karneval traje dosta dugo, preko mesec dana, ali, najzanimljiviji vikend je pri kraju, zove se Llamadas, mislim da je negde u februaru, tad imas defilee slicne onim na sambodromu u Riju, s tim da je ovde na ulici i ne placas ulaz :smile: Urugvaj je lepa i opustena zemlja, malo skuplja u odnosu na ostale juznoamericke zemlje, malo i  sredjenija, ali, ipak nemoj ocekivati bas Svajcarsku :smile: Vredi provesti jedan ceo dan u Colonia del Sacramento, a ne vidim razlog zasto ne bi otisao i do Argentine, ne znam na kakvu situaciju mislis?

stvarno, sta se to desava u argentini?

ako je covek tako blizu, greota je ne otici preko reke do buenos airesa....

• Author

Gledao sam i to za karneval, vrhunac je oko 10. februara a ne bih baš čekao do tada. A što se tiče Argenitine mislio sam na finansijski kolaps od pre neku godinu, inflacija, crni kurs, štrajkovi, po forumima kažu i da je bezbednost daleko lošija nego ranije, tako da ne znam. Mada nije isključen ni Buenos Aires jer je jako blizu, ipak je još sve u fazi razrade plana.