Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je neko imao iskustvo da mu je pukao novi biometrijski pasos? Meni se poceo da puca i jedna trecina se odvalila, doduse jos uvek sve stoji! 

Da li neko ima iskustva sta se dogadja ako si na putu i to ti se dogodi, da li mozes da predjes granicu - izadjes iz zemlje?

Planiram u Belorusiju za dva dana, letim za Vilnius sa wIZZ.om iz Billunda i samo sam par dana gore. Inace zivim u Danskoj.

Ince imam i Hrvatski pasos, koji sam jedno 10 puta vise koristio od Srpskog (cak drzao, sedem i spavao sa njim u zadnjem dzepu) i nije mu nista, ali sa njim nemogu preko grane :smile:

Edited by aronbrz

Drugar je imao takvu neku situaciju.

Na sred koncerta Fear Factory-ja vidi da mu nema pasosa u dzepu (tj. komplet novcanika).Nadje posle pasos,sav izgazen,sa slomljenim tim plasticnim delom.Uzas.

Ali vratio se on sa nama posle tog festivala.Ne secam se tacno sta je bilo na granici (OK,ispricao im je sta se desilo i verovatno im pokazao oba "dela" pasosa - tu plastiku i ostatak),ali se kazem vratio nazad u Srbiju.

Tako da kapiram da mozes da se vratis (uzdaj se da ce ovi na granici imati "zdrave logike",tj. da te nece maltretirati zbog toga),ali ces morati da napravis novi,ako zelis da i dalje putujes (trainhopping-om:smile:).

^^Obrati pažnju da aronbrz živi u Danskoj, te mu izrada novog pasoša i nije baš zgodno rešenje. Za povratak verovatno ne bi bio problem, ali za odlazak iz Danske u Belorusiju... ne znam šta bih mu savetovao. Ja se verovatno ne bih usudio. Nije problem ako ga vrate Danci, ali ako se zainate Belorusi, moraće da bleji na aerodromu ili kakvom pograničnom pritvoru do povratnog leta.

Šta, jel' za hrvatski pasoš treba beloruska viza?

• 2 weeks later...

Srpski biometrijski pasoši imaju grešku, to mi je objasnio jedan policajac. Napravljeni su tako da je jedan deo plastične stranice izuzetno tanak (možete videti ako pažljivo pogledate) i mnogim ljudima se dogodi da to pukne tokom putovanja. E sad, ja sam par godina nesmetano putovao sa napuklim pasošem, dok jednom u Beogradu nisam naišao na policajca govnara koji me nije pustio da uđem u avion. Pre toga mi nikad niko reč nije rekao. Jebiga, krčag ide na vodu dok se ne razbije.