Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima! Imam nedoumicu oko tranzitne vize u Dohi, elem kupila sam danas kartu Qatarom za Buenos Aires i imam cekanje u Dohi od 13h i 30min, i ne znam da li mi je potrebna neka viza! Takodje sam procitala da neke avio kompanije placaju hotelski smestaj i transfer za layover od preko 8h, da li bi neko mogao da mi pomogne i resi nedoumicu? Hvala

Ne treba tranzitna viza.

Pogledaj na site Qatar-a.

Edited by pedjalon

Qatar ce ti obezbediti hotelski smestaj u slucaju dugog layovera iskljucivo u varijanti da nema konekcije.Ukoliko ti je layover tako dug zato sto si ti tako izabrala jer je npr karta sa duzim layoverom jevtinija onda to ne vazi.

Malo su menjali to ove godine, pa pored toga što mora da najkraći mogući layover bude 8h karta mora da košta iznad neke određene sume. U slučaju da imaš pravo na smeštaj, moraš nazvati njihovu kancelarije da tražiš da ti pošalju vaučer.

• Author

Hvala vam puno na pomoci! Pa iskreno ta karta uopste nije bila jeftina, bilo je i mnogo jeftinijih, ja sam kartu u jednom pravcu platila 1100€ 

• Author

Ljudi hvala vam na pomoci, danas sam se cula sa Qatar officom u Beogradu i oni su mi rekli da imam pravo na taj layover u Dohi i obezbedili mi vizu, transver i hotelsku sobu! Tako da to je sve na kraju zavisilo od tarife karte koju kupis i po kojoj ceni si je platio! 

22 hours ago, deki011 said:

Qatar ce ti obezbediti hotelski smestaj u slucaju dugog layovera iskljucivo u varijanti da nema konekcije.Ukoliko ti je layover tako dug zato sto si ti tako izabrala jer je npr karta sa duzim layoverom jevtinija onda to ne vazi.

Ovo sto si napisao nije sasvim tacno, ja nisam izabrala duzi layover zato sto je karta bila jeftinija nego zato sto taj dan nije postojala bolja konekcija, oni ti obezbedjuju hotelski smestaj u zavisnosti  tarife u kojoj si kupio kartu! Ako si kupio kartu sa nekim popustom ili po nekoj slaboj tarifi onda ti Qatar ne obezbedjuje smestaj I transver.