Jump to content

Featured Replies

Posted

Sinoc bio na nekoj svirci u BG-u i posle toga setam Knez Mihajlovom ulicom.Zaustavlja me neka zena (tj. neka baba,seda kosa,pola zuba fali,itd.) i kao "Sine,jel mozes da mi pomognes?".Znam vec sta je u pitanju i sta ce da kaze/trazi,al ajde,da je saslusam...

- Kako?

- Jel imas da mi das 100 dinara (nesto manje od 1 evro,za ove sto ne koriste dinare)?Treba mi za lekove.

U sred noci (bilo je 03:45) njoj trebaju pare za lekove...i to se tek tad setila...:rolleyes:

Trebao sam malo da se igram,tipa na kartu - A za koje to lekove (50% njih ni ne zna ime leka za koji traze pare,a drugih 50% da neki generalni odgovor,obicno  kazu da je za srce)?A sto ne odes u Hitnu pomoc ako ti je lose ili sto to ne podignes to na recept,lekovi za srce idu besplatno na recept (onda se vade da nisu osigurani)?Ako nisi osiguran,idi u socijalno,dace ti potvrdu da si lice sa ispodprosecnim primanjima ili bez primanja,pa ces dobiti i te neophodne lekove (tu vec dalje pocnu svasta da petljaju sa izgovorima),itd.,itd.

Ali sam ovaj put preskocio to.Nemam bas toliko vremena za zajebavanje sad.Reko:

- A jel mozes ti meni da pomognes? :smile:

Ona cuti,gleda me.

- Treba meni 100 dinara da jedem,gladan sam :smile:

- Pa imas ti piće... (pokazuje rukom na six-pack piva,sto drzim)

- Da,to mi je da pijem,ali mi treba i da jedem.

Opet me gleda,pa:

- Je li,jel ti hoces meni da pomognes ili neces? (vec onako,blago nervoznim glasom)

- Pa pomozi ti meni,gladan sam :smile:

- Ti si bezobrazan! (ljutitim tonom)

I okrene se ona i ode i sedne na obliznju klupu.

- Sta bezobrzan?Sto hocu da jedem? :smile: 

I dalje mi odgovara sa klupe "bezobrazan si" i okrece glavu od mene.

- Znaci,ja kad pitam drugog za pomoc-ja sam bezobrazan,a ti kad pitas nisi? :smile:

Bruka...

Kad neko ocito laze,nemam milosti prema takvima.Uvek krenem tim testom "Ajde ti pomozi meni".U 95% slucajeva nisu voljni da ti pruze pomoc,vec se odmah naljute/odu kod druge zrtve.Samo da ti izvuku pare im je bitno (ali bukvalno samo to).A sto i drugome treba pomoc-za to ih bas briga.Bruka...

Kako vi izlazite (ili ne izlazite?) na kraj sa takvima? :smile:

EDIT:

I koje sve metode/price ti prosjaci koriste?

Edited by Laza GNR

U principu ih izbegavam jer ne mozes sa sigurnoscu reci da li im davanjem pomazes ili odmazes. Ako su pijanice, narkomani, profesionalni prosjaci koji rade za nekoga... davanjem novca im samo produzavas agoniju. Izuzetak su mi bili stari ljudi, medjutim promenio sam misljenje kada sam udelio jednoj starijoj zeni pa se nakon toga u prici ispostavilo da ona prima penziju od koje moze da sasvim solidno zivi. Tako da vise ne dajem prosjacima.

Edited by noskich

Ja izbegavam da dajem novac,vec kada mi kazu da im treba za hranu i pice,ja odmah pitam sta im se jede u tom trenutku i pije,nesto iz prodavnice,pekare ili fast food-a ako prodavnica ne radi i sl.
Zelja ima raznih,a tek reakcija od onih "Sta god,nemoras mnogo da se trosis!" ,"Oooo "kume", 'si resio da castis,pa idemo onda u Fransh!" pa sve do onih drskih gde se u trenutku namrgode i prokomentarisu nesto u bradu i izgube interesovanje za pribavljanje koristi.
Ima raznih,na zalost sve vise ovih drskih jer se kao "podrazumeva" da treba da das neku kintu.

Evo ovde u Wien, čovek mi traži 2e, da jede, znači čoveku farmerke mokre od pi....a i prljave od go.....a, ja dam 5e, samo vidiš čovek uzima 5 flaši piva.. Ja izneverovo..