Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

Planiramo put za Rio (2 nedelje) krajem marta ili tokom aprila (maksimalno 1 stop).

Pre 3 dana sam nasao BGD-RIO (preko Pariza) Air France-om za 671 EUR, 25. mart - 8. april. Danas sam video da je cena veca za 100 evra. Sada se kajem sto je nisam kupio.

Ako primetite dobru akciju za Rio u pomenutom periodu molim vas da javite.

Unapred hvala!

Edited by zustroy

31 minutes ago, zustroy said:

Pozdrav svima,

Planiramo put za Rio (2 nedelje) krajem marta ili tokom aprila (maksimalno 1 stop).

Pre 3 dana sam nasao BGD-RIO (preko Pariza) Air France-om za 671 EUR, 25. mart - 8. april. Danas sam video da je cena veca za 100 evra. Sada se kajem sto je nisam kupio.

Ako primetite dobru akciju za Rio u pomenutom periodu molim vas da javite.

Unapred hvala!

pokusaj ovo ako ti odgovara...do bolonje mozes preko Temisvara wizz-erom

http://www.momondo.be/flightsearch/?Search=true&TripType=2&SegNo=2&SO0=BLQ&SD0=RIO&SDP0=06-03-2017&SO1=RIO&SD1=BLQ&SDP1=16-03-2017&AD=1&TK=ECO&DO=false&NA=false&source=aff-tt&utm_source=tradetracker&utm_medium=affiliate&utm_campaign=246001&utm_content=20453

Do aprila imas jos puno vremena, ne moras zuriti mnogo sa kupovinom, vec cekaj povoljnu priliku. Bude cesto nekih superjeftinih karata za Brazil iz Evrope koje budu objavljene po raznim sajtovima, a cesto te informacije bivaju prosledjene i ovde na forumu, na temi "Jeftine avio karte". Mozda nece biti bas iz Beograda, ali, recimo, ako bude neka luda cena iz Italije za 200-300 evra, svakako se isplati uzeti, pa posle dokupiti konekciju iz BGa za Italiju. Razmotri i Budimpestu kao opciju, odande zna da bude povoljnijih karata nego iz BGa. Takodje, u krajnjoj liniji, mozes leteti i za Sao Paolo, pa odande superudobnim busem za nekih 7-8 sati stici do Rija, ili eventualno hvatati i neki let.

• Author

@tara70

Hvala puno na predlogu. "Problem" je u tome sto je ova povratna na 10 dana i nisu iskoriscena 2 vikenda, to je jos 4 dana. Posto planiramo da odemo i na Macu Pikcu, trudim se da karta bude na pune 2 nedelje.

@Dragance

Hvala i tebi Dragance. U pretragu cu uvrstiti par gradova iz Italije, Budimpestu i jos po neki do koga ima low cost. Potrebno je da povratna karta bude na 14 dana, kako bi imao sto vise vremena jer planiramo da posetimo Rio i Macu Pikcu.

Mozda gresim, ali vecina tih veoma povoljnih karata bude na samo 10 dana, to je u mom slucaju malo. Imam jos fore, nadam se da ce uleteti nesto povoljno.

Hvala!

Manja je verovatnoca da ces naci povoljne karte tako da uklopis da letis u petak, a da se vratis u nedelju/ponedeljak, iz prostog razloga zato sto su tim danima karte obicno skuplje. Moras biti malo fleksibilniji :smile:

Karte iz Rija za Kusko(Macu Pikcu) su dosta skupe(obicno preko 300 evra povratna), ne znam koliko si upucen u to. Ali, svakako da je jedinstveno mesto i definitivno vredi posetiti. Povoljnije opcija bi bila obici Iguasu vodopade, ili najbolje i jedno i drugo :smile:  Ako trazite "rajsko ostrvo" sa plazama, a da je blizu Rija, preporucujem Ilha Grande. 

Edited by Dragance

Bas kao sto @Dragance rece iz Budimpeste se mogu naci nekad "povoljni" letovi za neke dalje destinacije.Nemoj iskljuciti ni Bec jer ces se iznenaditi koliko povoljno se mogu naci karte za Cile i slicne ne bas popularne daleke destinacije,a opet nije bas daleko,nekih 6h voznje,ima cesto autobuskih polazaka,a i cena povratnih karata je pristupacna.
Zeznuto je kada imas malo dana na raspolaganju,a opet zelis dosta toga da vidis.Moj licni savet ti je da ne zuris sa Peru-om,nego da temeljno prodjes Brazil(Rio,Recife..),mozda Urugvaj i sl. i ostavis Machu Pichu,Cusco i sl. za drugi put,jer opet (moje misljenje) poenta je da uzivas,a ne da ides na mesta samo "da bi rekao sebi da si bio" (nemoj me shvatiti pogresno).. :-)

• Author

@Dragance i @WorldCitizen

Hvala na predlozima i dobroj volji da mi pomognete.

Gledao sam malo bolje kalendar i pokusao da napravim neke promene, mislim da je 17. april - 2. maj sasvim dobar period jer cemo uhvatiti par neradnih dana i 2 vikenda. Oboje smo zaposleni i mozemo max 10 radnih dana da uzmemo.

Devojka zeli Macu Pikcu, ja Rio - tako da je to vec prakticno odluceno. Znam da nece biti jeftino, ali makar imamo vremena da do tada skupimo novac :smile:

Cena karte za taj period je 636 AirFrance-om, Bec je tu negde, Milano je 409, Budimpesta 564. Budimpesta otpada jer je mala razlika u ceni. Milano je ozbiljnije jeftiniji ali bi u tom slucaju morali da menjamo aerodrome i krenemo na put jedan dan ranije (za vaskrs), jos cu rezmisliti o Milanu.

Gledao sam protekle akcije do Ria, cene nisu bile ispod 400 evra, s obzirom da bi nas put do Milana kostao barem oko 150 evra po osobi - mislim da se ipak ne isplati ici do Milana. Problem je u tome sto nemamo luksuz slobodnog vremena i usteda u ceni karte bi bila na stetu ukupnog boravka u Brazilu i Peruu. Na tu cenu treba dodati i maltretman odlaska i dolaska do Milana, menjanja aerodroma u Milanu, cekanje od 10ak sati na let od Milana do Madrida pa opet do Ria... mala novcana usteda i preveliko cimanje.

Mozda sam negde i pogresio u racunici, ako neko moze da me demantuje i dokaze - bio bi zahvalan! :smile:

Edited by zustroy

Prosle godine je, recimo, bila cena BG-Sao Paolo za 350 evra povratna, Alitalija. Javio drugarima i oni dosli :smile: Ove godine je bilo za 190 evra Rim-SP, Turkish, takodje iskoristili drugari. Zato savetujem da jos malo pricekas. Sad, kod tebe je malo drugacije, jer nisi fleksibilan, tako da mozes i da iskoristis te trenutne cene iz Italije, jer su dosta dobre. Mozda gledati neku open-jaw kombinaciju, da ti odlazak bude za Rio, a povratak iz Perua, ili obrnuto? Moze da izadje povoljno, ali, onda bi uzimao Rio-Lima/Kusko samo u jednom smeru, sto moze da bude i skuplje od povratne. Iskalkulisi vec :wink: 

• Author

To su vec bas, bas povoljne cene. Da li se mozda secas u kom periodu su bili letovi i koliko dana/meseci pre leta su bile u ponudi?

• Author

Edit:

Nasao sam tvoj post iz februara.

Razmislicu dobro, malo mi je nesigurno da cekam mesec-dva do puta i nadam se da ce se pojaviti neka povoljna opcija dok cene regualrnih karata rastu. Moramo ranije da prijavimo odmor itd. itd. Deluje tesko izvodljivo.

U svakom slucaju, mozes komotno jos da cekas i pratis cene, bar jos 2-3 meseca, pa ako bas uleti nesto izvanredno, kupis i zavrsis s tim. 

• Author

Cao priganice, hvala na ukljucenju u diskusiju! :smile:

Link koji si mi poslao(la?) je za Sao Paolo. Kada ubacim Rio u tom vremenskom razmaku, cena je 404. Ponuda Bgd-Rio za 636 je povoljnija od ove.

Samo se nadam da na kraju necu zazaliti sto nisam uzeo karte po 636 evra... cekam jos, nadam se kartama od oko 300 evra negde iz evrope, jer cu samo za tu cenu uspeti da ustedim neki dinar u odnosu na ovu ponudu od 636.

Brate za tih 636 ces moci da ih nadjes jos 10 puta do tad, nemoj da se cimas zbog toga.
Evo pogledaj ovde koliko cesto se pojavljuje, uzmi u obzir da je bio blackout period zbog OI.

6.10. je bilo iz Rima za nesto preko 400e, do Rima imas AS za 100-120e na akcijama, dakle ustedis 100e... ali moze i dosta bolje od toga.
Samo polako i strpljivo, bez drame.

• Author

U pravu si, tako i radim, nego glasno razmisljam... :smile:

Gledam svakodnevno secretflying, travelfree i fly4free. 

Na momondo sam napravio alert za par zeljenih datuma i razlicitih polaznih gradova. 

Valjda je ovo dovoljno?! :biggrin: 

Edited by zustroy