Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav!

Mi smo porodica iz Bosne i Hercegovine. Ja sam dobila prijedlog ugovora o radu, ali smo baš izbezumljeni oko cijena zdravstvenog osiguranja.

Meni će posao dati besplatno osiguranje, ali to ostavlja muža i djecu za uplatu.

Nije da sam očekivala da nam uplaćuju za djecu i njega, ali kod nas se zna sistem: Ja radim, a oni imaju zdravstveno preko mene.

Može li mi netko reći koliko po osobi košta kvalitetno i za djecu sigurno zdravstveno osiguranje? Trebala bih da imam plaću 11000. Mislim da nikako nećemo moći sastaviti kraj s krajem, a kamoli nešto uštediti.

Nije nam to trajno, to da imamo samo jedan posao, ali prvih par mjeseci je bitno da nam se dječica prilagode svemu (2 i 3,5 god.) pa idemo na to da jedno radi, a jedno čuva djecu.

Može li se s 11000 preživljavati ili živjeti?

• Author
10 minutes ago, zekana said:

Nije da nismo dobili nikakve informacije i nije da nismo čitali puno, ali su toliko velikog raspona te procjene da ja ne znam u šta više da vjerujem...

Za troškove života je potrebno, vele, od 5000 do 13000 RMB, a za zdravstveno od 500 do 3500 FUNTI!!!

• 1 year later...
  • 8 months later...

Još jednom, moram da postavim par pitanja na ovu temu.

Naime, kao hronični bolesnik moram da znam kakva je mogućnost nabavke pojedinih lekova

u Kini,  na licu mesta. Da li moje putničko osiguranje pokriva troškove izdavanja lekova za moju  hroničnu bolest

ako sa dijagnozom dođem u Kinu i pokažem lekaru koji su mi lekovi potrebni, kakva je šansa da dobijem

recepte i da mi se lekovi izdaju - prodaju šta god tamo u Kini?

Ovde su izmenili propise, nekada je moglo da se izdaju recepti na duži vremenski period,

kada neko ide u inostranstvo, ali je sada to izmenjeno i lekovi se ne izdaju nego za period od maksimalno mesec dana.

Kako nemam nameru da se šetam tamo i ovamo, morao bih da znam mogu li tamo nabaviti određene lekove.

Ako je neko voljan da pomogne, može mi se javiti ovde ili na wechat korisničko ime:   Povratnik

Hvala svima unapred