Jump to content

Featured Replies

21 minutes ago, Lilienthal said:

Možda si pobrkao sa Bolivijom? Peruancima su vize ukinute 20. maja 2017.

http://www.msp.gov.rs/sr/index.php/component/content/article/18072-2017-05-18-09-40-26?lang=lat

hm, znam da mojim prijateljima iz perua nije trebala viza 2007...dal je moguce da su je posle bili uveli, pa sad ponovo ukinuli? svasta je moguce :)....mozda je neko vreme bila politika izjednacavanja viznog rezima sa eu, ne b li im se vise umilostivili :)))....ili smo mislili da uskoro ulazimo u eu, pa kao aj da sredjujemo i vize hahhah...znam sigurno, jer su mi u istom trenutku dolazili i oni i ortak iz ekvadora, kome je trebala viza, iako je dolazio iz italije i imao regulare shengensku vizu...

Edited by bam-bam

13 hours ago, rosaM said:

ali katar i iran su nam isto ukinuli vize

Ovo je odlicna vest takodje, zasto niko ne prica o tome? Qatar Airways imaju dosta letova, a Iran je definitivno zanimljiva destinacija za posetiti.

Mada na sajtu MSP ni reci o tome. Sada je pitanje da li je to tacno sto tvrdis ili sajt nije azuriran? Imas li neki link o ovome?

http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama/100-spisak-zemalja-za-putovanje-u-inostranstvo/10545-katar?lang=cyr

http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama/100-spisak-zemalja-za-putovanje-u-inostranstvo/10537-iran-konz?lang=cyr

PS U pravu si bio, sajt nije azuriran sto ne cudi uopste:

https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requirements_for_Serbian_citizens

Ipak je Wikipedia najpouzdanija...

Mada, da budemo potpuno precizni, viza za Iran je i dalje potrebna osim ako slecete na neki od naznacenih aerodroma: Visa required, except for Passengers with a normal passport traveling as tourists can obtain a visa on arrival at Bandar Abbas (BND), Esfahan (IFN), Gheshm Island (GSM), Kish Island (KIH), Mashhad (MHD), Shiraz (SYZ), Tabriz (TBZ) and Tehran Imam Khomeini (IKA) for a maximum stay of 30 days. They can apply to extend their stay.

A za Katar je viza elektronska. Znaci nije ukinuta u smislu da se samo pojavis bez icega.

Tako da situacija sa vizama nije crno-bela, treba ili ne treba, vec ima tu dosta nijansi. 'Ne treba' pod odredjenim uslovima i ispunjavanju specificnih zahteva. 

Edited by noskich

ali viza on arrival se racuna kao da nemaju vize...

prema oficijalnom sajtu Katarskog ministarstva, nama i jos 27 zemalja evrope su ukinute vize

ovo za Katar je novo...ali ovo za Iran je vec dugo dugo

2 minutes ago, rosaM said:

ali viza on arrival se racuna kao da nemaju vize...

prema oficijalnom sajtu Katarskog ministarstva, nama i jos 27 zemalja evrope su ukinute vize

ovo za Katar je novo...ali ovo za Iran je vec dugo dugo

Moze da se racuna, ali eto ako se ide u Iran busom a ne avionom treba viza.

A za Katar se prijavljujes online unapred. Ni za jedan slucaj ne bih rekao da su vize ukinute. Ukinute su po meni onda kada je to bezuslovno, ne moras da ispunjavas nikakve posebne uslove niti da se prijavljujes izasta vec je samo dovoljno da pokazes pasos i ne moras ista da placas. Ako se samo pojavis sa pasosem i moras da platis za ulaz onda opet to nije ukinuto, vec je samo lako dobiti ulazak.

a odakle bi neko usao u Iran busom? Sve zemlje su okolo u Rasulu, 

ne znam ni da li ima od Azerbejdzana...

Qatar airways je tako javio nama clanovima...

da li imate taj link sa tom informacijom da moramo da se elektronski registrujemo za katar?

6 hours ago, rosaM said:

a odakle bi neko usao u Iran busom? Sve zemlje su okolo u Rasulu, 

ne znam ni da li ima od Azerbejdzana...

Qatar airways je tako javio nama clanovima...

da li imate taj link sa tom informacijom da moramo da se elektronski registrujemo za katar?

Tursku, Jermeniju i Azerbejdžan ne bih baš nazvao u rasulu...

Što se tiče Katar, apsolutno nam je i dalje potrebna viza i ne postoji je mogućnost dobiti po dolasku. https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Qatar#Online_visa

Bas ovde na forumu je nekolicina ljudi putovala za Iran i svi su po pravilu usli busom iz Turske. Najjeftinija opcija je Balkan Fleksipas do Turske i kroz nju, pa bus do granice sa Iranom i dalje. Vise o tome na temi o putovanju za Iran...

Trolujemo temu, ali koliko sam pročitao u medijima Srbija je ukinula vize za građane Indije i Irana, ali ne i obratno. Ta visa on arrival za Iran, zar se ne plaća tipa 70 evra na aerodromu?

16 hours ago, blizanci said:

Trolujemo temu, ali koliko sam pročitao u medijima Srbija je ukinula vize za građane Indije i Irana, ali ne i obratno. Ta visa on arrival za Iran, zar se ne plaća tipa 70 evra na aerodromu?

Ako se placa onda ne vidim kako je viza 'ukinuta'?

Ovo je licni blog jednog coveka, toliko o ozbiljnosti. A tekst je realan. Stvarno je Ivica odradio posao odlicno.

On 15/09/2017 at 12:52 AM, noskich said:

Ako se placa onda ne vidim kako je viza 'ukinuta'?

Mozda u smislu da postoji opcija VoA, pa da je 'ukinuto' apliciranje u ambasadi unapred?

• 1 year later...

Pozdrav, jel vadio neko skoro vizu? Trebao bih da letim iz Bangkoka za Siem Reap u aprilu, pa me zanima dal moze mozda po sletanju tamo ili da vadim u BKK? Hvala!

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Da odgovorim sam sebi :) ovo znaci da vise ne moramo da idemo preko posrednickih agencija vec direktno mozemo da se prijavimo za vizu na https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tu proces traje 2 - 3 radna dana, ja sam dobio vizu 2 radni dan, dobijete link na kom skinete PDF njega odstampate i to je to.

Po sletanju na aerodrom pravo ka imigracionom i samo pokazete papir i pasos.

14 hours ago, nemanja said:

Da odgovorim sam sebi :) ovo znaci da vise ne moramo da idemo preko posrednickih agencija vec direktno mozemo da se prijavimo za vizu na https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tu proces traje 2 - 3 radna dana, ja sam dobio vizu 2 radni dan, dobijete link na kom skinete PDF njega odstampate i to je to.

Po sletanju na aerodrom pravo ka imigracionom i samo pokazete papir i pasos.

bitma je razlika sto ova viza vazi i za kopnene prelaze, a ne samo za aerodrome, kao sto je bio slucaj kod posrednickih agencija....ima listing granicnih prelaza na samom linku koji si ostavio https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/documents/20181/117155/List-of-evisa-port.pdf/c774e24b-1ab8-4fb6-9ac1-dcdfaccecf8e

@Lazar da 30 dana, ti trazis datum od kad zelis da ti viza vazi, u roku od 3 radna dana dobijes odgovor, ja sam trazio 26/03, 2. radnog dana 25/03 su mi poslali vizu, mozda su cak pozurili i mislili da imam vec let 26. ili tako nesto.

Odobrili su vizu do 25/04.

• 3 weeks later...

Hej ljudi, ja sam na 5 min od vijetnamske ambasade u Pnom Penu i na 2 klika od onog sajta vietnamvisapro.com gde je processing fee samo 6 dolara i sad videh ovo! 

U ambasadi ce potencijalno da me izmrcvare pitanjima i viza moze da bude skuplja. A na vietnamvisapro tvrde da cu platiti samo 6 dolara + 25 za stamping na granici = 31!

Planiram kopnom da predjem iz Kambodze i volela bih da mi neko potvrdi da tih 25 dolara koje platimo preko ovog novog sajta u linku iznad, jeste jedini trosak koji imamo, ili ce na prelazu dodatno da nam naplate STAMPING FEE? i u tom slucaju, koliki je taj stamping fee za single entry?

Hvala!

Edited by Aki

ne razumem kako moze viza na nekom sajtu biti jeftinija od ambasade,cena vize je uglavnom fiksna i to ambasada odredjuje,verovatno ces ustedeti taj fee od 6 dolara ako odes u ambasadu,zasto bi ti s tog sajta radili nesto dzabe,za vizu se ide u ambasadu i nema tu sta da se trazi na nekim sajtovima osim ako nisi u mogucnosti a kako si u pnom penu onda i jesi u mogucnosti..a drugo ako odsedas u hostelima kod jezera ima tu agencije koje isto tako rade vize za neki fee,das im pasos i vrate ti sutra s vizom,uglavnim to rade oni kojima je mrsko prosetati se do ambasade

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока