Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

ja sam novi ovde a neki me mozda znaju, elem.

Muci me briga poludubokih / dubokih cipela koje su relativno udobne i ne propustaju vodu i sa njima moze da se ode u skolu/posao, malo po shumi (da se ne smeju ljudi sto su ribarske plasticne cizme :) ).

Svojevremeno sam imao bledu kopiju dubokih marina koje su bile kozne malo ladne zimi zbog bruksa ali nisu propustale vodu, naravno ne 100% ali prvih 1h-2h gackanja po snegu kishi ili bljuzgavici.

Kupio sam skoro neke poluduboke marine , bez bruksa, u njima se znoji noga propustaju vodu ako je vide samo, a ne da gaze po njoj, sada su se raspale i traze nove. Jel neko zna dal ima neke cipele koje ne propustaju vodu npr. u Novom Sadu :) posto odatle tipkam, bio bih vam vecno zahvalan. Nasao sam neki link ovde na forumu i naleteo na ovakve

http://www.hanwag.de/hanwag/Products/product.asp?ItemId=27591&SectionId=3100

takve otprilike ciljam, boja moze da bude i crna :), mada ove konkretno su bile oko 200e  :-\

hvala unapred i puno pozdrava,

Ivo

A da li si otisao da vidis sta ima u Planiki i Alpini?

Obe prodavnice imas u Novom Sadu. Planika je bila u Jevrejskoj, negde preko puta sinagoge, a Alpina u Pasicevoj. Ima finih trekerica, ponekad i ozbiljnijih cipela, a bar ove koje sam ja kupio ne propustaju vodu sem ako ne stojis u

istoj neko vreme.

http://www.alpina.si/si/izdelki/sport_04/trekking/

E, da, pogledaj sta ima u Intersportu...

:mrgreen:

Mda, da li su marine u stvari martine?

• Author

Hvala Acke na informacijama icu da pogledam,

a da cipele duboke martine su kupljene u martin shopu ali nisu standardne nego neke kao fancy. A na njima pise da su napravljene u nekoj dalekoj istocnoj zemlji, mislim da kina pravi top stvari naspram ovih :)

Ma uzeo bi i obicne martine opet, samo sam poceo da sumnjam u njihov "novi" kvalitet tj nekvalitet.:(

pozdrav,

Ivo

• 2 weeks later...

možda malo kasnim, ali kad su cipele u pitanju, najtoplije bih preporučio ove, klasičnog su izgleda, sa bruksom, ne propuštaju vodu, a prilične su udobne, kako u gradu, tako i na terenu (ja jedne već 4 godine nosim po planinama i nebrojeno puta su mi spasile prste) - plus, vrlo ih je teško uništiti

Meni se te "caterpillar" cipele nikako nisu dopale... možda zato što imaju metalne brukseve napred i nazad, za 1 dan non-stop hodanja po planini sam dobio dosta gadne rane na palčevima i petama, grozno  :shockkk: nikada ih više nisam obuo. Mislim da metalni bruksevi nisu baš zgodni za veranje po planini :)

verovatno zavisi od pentrača  : )

doduše, ja se zaista uglavnom krećem po krševitim, kamenitim predelima, pa su mi jako zgodne jer sam spretan u toj meri da bez bruksa verovatno ne bih imao ni prste na nogama

a hodao sam i po četiri-pet dana okolo, bez rana ili žuljeva

• Author

Malo sam lenj po pitanju shopinga, doduse bio sam do intersporta u merkatoru imaju neke space salomon (plastic fantastic) pise na njima da ne propustaju vodu ali su toliko space da bi ih samo nosio na skijanju i po snegu.

A te catpilar su taman kakve zelim samo me Lazina prica odbija od njih, ko zna nemamo ni svi istu nogu a kamoli da isto koracamo, mada nisam ih video od te godine kada ih je Lazar pazario u gradu :(, sada ima samo neke fancy catpilar ili kako se vec pise.

pozdrav,

Ivo

Možda ja nekako nezgodno gazim, meni nijedne cipele ne traju dugo... mada, čak i da su potpuno udobne, ti metalni bruksevi su ipak prilično teški, a ako želiš ceo dan ozbiljno da pešačiš svaki suvišni gram opreme ti je ljuti neprijatelj....  :death:

...pogledaj na ovom sajtu ( http://www.merrell.com/Shop/Category.aspx?C=MensFootwear ), ja ih imam vec cetvrtu godinu i pokazale su se kao odlicne...imaju vibram djon protiv klizanja, radjene su uglavnom od gore-texa tako da noga dise i regulisu temp...uz njih sam dobio knjizicu kao za kola i garanciju! cini mi se tri meseca...ima ih u delta-sportu, u knezu...