Jump to content

Featured Replies

Ovo je veličanstveno. Svaka vam čast!!! Već neko vreme mi se mota po glavi da organizujem putovanje na iSLAND. malo se bojim troškova. Jel može malo detalja o cenama?

Toliko je dobra ova prezentacija da moze temaslobodno da se zakljuca :biggrin:.

Bio tamo pre mesec dana. Bilo je super ali leti je naravno sve lepse

• 2 weeks later...
  • Author
On 12/4/2016 at 8:26 PM, du-ki said:

Ovo je veličanstveno. Svaka vam čast!!! Već neko vreme mi se mota po glavi da organizujem putovanje na iSLAND. malo se bojim troškova. Jel može malo detalja o cenama?

moze :smile:
Kao sto rekoh, proprilicno skupa zemlja.
Cena prevoza do nje nas je izasla oko 240e. Letelo se iz Budimpeste, ali sletalo u BGD.

Iznajmljivanje auta nas je kostalo 570e za nekih 8-9 dana. Ima i jeftinijih varijanti, ali stvarno ne preporucujem nista osim SUV. Cak je i nasa Vitara bila slaba za neke uspone.

Sto se tice restorana, bas smo ih izbegavali, jer jako udaraju po dzepu, ali i sve zavisi od vas, u kom ste fazonu. Mi smo bili da istrazujemo zemlju i hranimo se nista specijalno.

Sa nasom taktikom i kupovinom hrane po marketima, za 10 dana se ne potrosi vise od 200e.
I to vam je otprilike to sto se tice troskova na Islandu. Svakako racunajte da ce vas izaci oko 1000e. Sto je veca ekipa, to je jeftinije naravno.

Eto, nadam se da sam makar malo pomogao da se odlucis :smile:
Pitaj sta te zanima slobodno

p.s. suveniri su papreno skupi. U reykjaviku su najjeftiniji magneti 8eura. Preprucujem mali suvenir shop na Seljalandsfossu, prosto ne mozete da izadjete a da ne kupite nesto :smile:

Sjajne su vam fotografije, odličan je putopis, i voleo bih da ga i ja ponovim. Samo je taj Adobe Spark teško sranje, moram reći. On se skroluje kako on oće a ne kako ja oću, baš je bila muka čitati. Bilo bi bolje da je u nečem manje fensi.

• Author

stvarno? 
Prvi put cujem. Svi moji nemaju problem sa tim, jako je lepo uradjeno ako radi kako treba :smile:

Sad mi bas krivo.

Sad gledam na desktop Firefoxu na Win 7 i nije loše, sasvim se fino skroluje točkićem miša. Čitao sam od kuće na (dobrom) 10" tabletu, Firefox na Win 10, na touch screen-u je katastrofa.

Pozdrav svima,

Island je trenutno jedna od najskupljih zemalja na svetu. Po mom mišljenju i najlepših, ako ne i najlepša. Bio sam tamo i na zimskom i na letnjem road trip-u. Zima je super zbog Aurore Borealis, ali leto je ipak leto. 24 sata dnevnog svetla i mnogo vremena za organizaciju posete prelepih prirodnih atrakcija, kao i simpatičnih gradova. 

Za sve zainteresovane, organizujem putovanje na Island na leto 2017 u trajanju od 13 dana/11 noćenja. Polasci su planirani za dve manje grupe od po 9, zajedno sa mnom. Prva grupa je 19.7.2017., druga 2.8.2017. Obilazi se pun krug sa posetom svim atrakcijama i još nekim za koje malo turista zna. Ono što je posebno značajno je da se obilazi i centralni deo - Highlands. Askja kaldera koja se može obilaziti jedino u leto - sa kupanjem u krateru, Landmannalaugar - predeo sa planinama duginih boja i geotermalnim izvorima, obilazak Langjokull glečera... Pored toga, idemo na Whale Watching na severu Islanda sa pecanjem ribe. Za kraj je planirana Plava laguna - relax na kraju avanture. 

Sve navedeno je uračunato u cenu + prevoz + smeštaj. Kartu sami kupujete za navedene datume uz moju pomoć. Sve je mesecima unapred bukirano, jedino je tako na Islandu moguće. Inače, najteža zemlja za organizaciju putovanja jer cene skaču iz dana u dan. 

Kompletan program pogledajte na http://www.guidefor.me/program_island/

Ostalo je još mesta, ali aviokarte stalno poskupljuju pa je poželjno što pre bukirati. Kupljena aviokarta vam obezbedjuje mesto u jednoj od dve grupe.

Posetite i lajkujte Facebook stranicu kako bi bili u toku sa najnovijim informacijama za ovo putovanje i ostale zanimljivosti vezane za avanturistička putovanja genelano https://www.facebook.com/guideforme/

Za sve zainteresovane, telefon i mailovi za dodatne informacije su u programu (link gore).

Pozdrav,

Marko

Svaka čast PredragB, fotke su fantastične, ruta takodje. Možda i najbolji fotopis sa Islanda koji sam video. Nije mi jasno kako niste posetili Latrabjarg klif gde je najznačajnije stanište puffina na Westfjords? Bili ste baš blizu po prikazu vaše rute, nekih 40-ak km od Latrabjarg-a. 

Edited by gfm avanturista

• Author

Pozdrav Marko,
Pitanje ti je skroz na mestu za Latrabjarg :smile:
Dosli smo na raskrsce, gde jedan put vodi ka Rauðisandur plazi, a drugi ka Latrabjargu.
Jako sam zeleo da izaberem drugu opciju, jer sam sanjao o tome da budem na toj litici.
Nazalost put je ocajan u tom delu a i vreme je bilo katastrofalno, pa smo skrenuli ka plazi, jer je bila bliza. 
Po ne znam koji put ovo govorim ali... eto razloga da ponovo posetim ovu zemlju :smile:

Pozdrav,

Taj put 612 i nije tako loš, ali po lošem vremenu može biti baš gadno. Eto prilike za još jednu posetu najlepšoj zemlji na svetu :smile:(po meni). Jedina zemlja u koju bi se uvek vraćao. 

• 1 month later...

jedno pitanje. koliko je vas islo? i otprilike jel svako po 1000e ili ukupno? Hvala =)

Hvala na brzom odgovoro... :wink: 
tako sam i mislio nego cisto da proverim... =D 

Zdravo Predraze, 

Prvo svaka cast na poduhvatu, slike i snimci su predobri , poremetio si mi totalno planove za ovu godinu :smile:

Krenuo sam da pravim "studiju izvodljivosti" za septembar 2017 pa ako nije problem da mi kazes nesto vise detalja: 

1. Sta ste koristili za rezervaciju smestaja i koliko ste ga placali? Preko bookinga cene u mestima gde ste vi bili Grundarfjörður ,Reyðarfjörður itd pocinju od 90-120 USD negde i vise po nocenju za 4 osobe sto mu dodje 30-40 USD po osobi (najmanje), da li ste i vi toliko placali? 

2. Koju firmu ste koristili za rent a car i da li ste rezervisali unapred ili ste na licu mesta regulisali auto?

3. Pitanje za Predraga i ostale clanove, da li neko zna na koju putanju i koju avio kompaniju da se fokusiram u trazenju najjeftinije karte za Reykjavik? Za sada mi deluje da je najbolja varijanta Wizz Air Budapest-Reykjavik ali ima opcija i da se ide prvo u Malme (iz Budapest,Nis - Ryan Air) pa Kopenhagen - Reyjkjavik kao sto je Predrag uradio. Cisto ako neko ima vise iskustva.

Hvala unapred na odgovorima!

On 12/4/2016 at 1:22 PM, PredragB said:

• Author

Pozdrav :smile:

Za rezervaciju smo koristili Airbnb i Booking. Vecina rezervacija je isla preko prvog. Nazalost, cene su te. Na jednom mestu nas je izaslo i 180 na vece.

Za rent a car smo koristili https://icerental4x4.is/
Nismo imali nikakve primedbe i preporucujemo ih. Unapred smo uplatili, slagacu te, oko 100e. Inace nas je izaslo 600e, za 8 dana.

Moja preporuka je BG - REY, za jedan smer, ako uspes da nadjes karte. Obrati paznju da cene karata variraju. U jednom momentu je let iz BG bio iste cene kao i iz BUD, ali se promenilo, pa opet mesec dana pred put vratilo na isto. Kako god, spremi se na sledece

UcD5djd.jpg

Odnosno, da prespavas na aerodromu u Oslu, s obzirom da je presedanje u pitanju :smile: Dolazi se kasno u noc, a rano je let, tako da je neizvodljivo ici do grada radi smestaja.
Ali, imas razne kafice po aerodromu, koji se zatvaraju oko 22h, ali im ostaju udobni separei za prespavati koji sat :smile:
Za povratak predlazem preko Kopenhagena.

Ako te jos nesto zanima, slobodno pitaj