Jump to content

Featured Replies

Posted

jel neko citao vest o mogucem ukidanju kombi prevoza od sl godine!? Jel ovo realno ili neko lupetaranje....Ako jeste, sta cemo sada?!

Snaci ce se. Nisu ni do sada poslovali 100% legalno. Ovo je klasicna fora drzave da proba da cedi suvu drenovinu ili da napakuje vise posla domacem avio-prevozniku. Uostalom, ko moze zabraniti coveku da poveze svoje prijatelje u svom kombiju preko granice :wink:

On 11/24/2016 at 10:39 PM, nova putnica said:

jel neko citao vest o mogucem ukidanju kombi prevoza od sl godine!? Jel ovo realno ili neko lupetaranje....

Odakle ti to,jel se ti drogiras?:tongue:

Salim se,nego stvarno odakle ti taj info?

Ako jeste, sta cemo sada?!

Pa,ici cemo ostalim prevoznim sredstvima,ko da su kombiji jedini,pa cemo da pocrkamo bez njih:rolleyes:

Nisi pratio fabulu radnje poslednjih dana... Neko je već ovo, čini mi se, postovao na drugoj temi, ali sad ne umem da nađem:

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/nebezbedan-i-neprihvatljiv-ukida-se-kombi-prevoz-u-srbiji/qpx5s61

"NEBEZBEDAN I NEPRIHVATLJIV" Ukida se kombi prevoz u Srbiji?

Kombi prevoz bi trebalo po novom Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju da bude ukinut od februara jer je nebezbedan, međutim prevoznici upozoravaju da i pored toga neće odustati od posla.

Ajde što država hoće da uzme lovu, ali ne mora baš da nas pritom *ebava u zdrav mozak.

1 hour ago, Duya said:

Ajde što država hoće da uzme lovu, ali ne mora baš da nas pritom *ebava u zdrav mozak.

Pa onda nije zanimljivo biti na vlasti,nema tu one drazi! :biggrin: Posto ne mogu vise kao pre da *ebavaju putem FT1P i slicnih "za gradjane osmisljenih" regulativa i zakona,mora nesto novo da se ubaci..
Nemoj im oduzimati barem to zadovoljstvo,mozda se naljute i pocnu da rade nesto.. :-)

E svasta da covek procita u vestima...nisam znao za to.

Samo bih voleo da cujem koji su to argumenti zbog cega tacno je kombi prevoz putnika "nesiguran".Ja ne mogu sad da se setim nijednog bitnog faktora,kojim bi se to klasifikovalo kao nebezbedno (tipa nebezbednije od bilo kog drugog cetvorotockasa).

• Author
On 11/29/2016 at 5:42 AM, Laza GNR said:

Odakle ti to,jel se ti drogiras?:tongue:

Salim se,nego stvarno odakle ti taj info?

Pa,ici cemo ostalim prevoznim sredstvima,ko da su kombiji jedini,pa cemo da pocrkamo bez njih:rolleyes:

Ma naravno da nisu jedini, idem ja i bez njih, ali ne mozes uvek! Dobro ih je imati za neke letove.

Kapiram da ce (ako se stvarno desi da ukinu taj kombi prevoz) glavne alternative postati autobusi i Bla Bla Car servis.

17 hours ago, Laza GNR said:

Kapiram da ce (ako se stvarno desi da ukinu taj kombi prevoz) glavne alternative postati autobusi i Bla Bla Car servis.

mislim da je blablacar u srbiji jako losa alternativa...ti ljudi putuju svojim poslom negde, i umesto da eventualno pokriju benzin, oni hoce da debelo zarade..ko da su taxi jbt...

uvek me iznervira tolika drskost da nakrkaju cene koje su cesto i dosta vece nego kad bi isao kombijem, koji te btw. kupi od gajbe i vozi na adresu koju sam odredis....ako ne vece, onda su bar iste...ali nize nikako...

dok su po nekim zemljama evrope gde sam koristio blabla uvek bile bar upola nize od onog sto bi platio da sam isao regularnom autobuskom linijom ili vozom.....

dal je moguce kakvi smo to ljudi ovde.......

12 hours ago, stevancelinac said:

Ili njemački Flixbus koji prvo ponudi ultra jeftine karte a onda nakon uništenja domačih autoprevoznika vrati cijene na staro.

Nece im dozvoliti ni da udju na srpsko trziste. Vec su dali izjave da im dozvolu ne mogu dati barem 2 godine zbog ___________ (dodas sam kakav god glupi izgovor).

1 hour ago, bam-bam said:

dal je moguce kakvi smo to ljudi ovde.......

Vrlo moguce :smile: Specijalisti za "oderi ga sad, ko zna kad ce opet biti prilike".

uvek nas je krasila sposobnost da zajebemo sistem, ko zna mozda u srbiji krenu da naplacuju prtljag ili fazon pranje i servis sapatnicama sa blablacar 

Nema zezanja sa tim Flixbusom.

Uspeli su da istisnu Megabus iz Nemacke.A sad se sire i na Balkan (mozda i u drugim pravcima.

1 hour ago, stevancelinac said:

Ne znam za Srbiju, ali u BiH su najavili dolazak: https://www.balkan.ba/niskotarifni-autobusni-prijevoznik-flixbus-stize-u-bih/

Penetrirali su za rekordno kratko vrijeme. U HR već podižu cijene (npr Zagreb - Milano je na početku jednosmjerna bila čak 9 evra, kada su počistili konkurenciju sad vidim da je 49+ Evra)

Odlicno.
Prevoznici u BIH isto to rade i jedni drugima, svako ko dodje da unisti takve je dobrodosao sto se mene tice.

Da, Flixbus je progurao Megabus ali i brojne druge autobuske  kompanije.

Mnogo je kontroverzi oko te kompanije.

Vjerovatno će im se zlatno dobra uskoro završiti jer je Njemačka na zakonskom putu da uvede putarine. Čini se da se Flixbus oteo malo kontroli i da je postao ozbiljna prijetnja Deutsche Bahnu-u. Mada sam negdje u Njemačkoj čuo trač da zapravo Deutsche Bahn stoji iza samog Flixbus-a. Baš neprovjerena informacija.

I mene boli glava od naših prevoznika. Ali, nikako mi se ne sviđa ideja da nanosim keš Njemačkoj. Bilo bi mi okej da postoji fer konkurencija, ali kao i sve njemačke kompanije u bilo kom poslovnom sektoru, prvo politički izlobiraju nove zakone kao što je to npr uradio LIDL u Srbiji, pa onda jašu. No, to je tema za sebe, možda za neki pitpuno drugi forum:)

Moguće je da Flixbus ili neko želi da počisti kombi prevoz i da dođe na čisto tržište. Ako je tako, neće se sve završiti samo na kombi prevozu. Naravno, ovo sve nagađam...

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • Author

Voz imam dva puta dnevno. Let je ujutru. Znaci, treba da stignem tamo dan ranije. Komplikuje. I to neki polazak iz Vrsca. Ni ne vidim polazak iz BGD-a. Ma uzas.

Edited by nova putnica

Kombi prevoz je zrtva nekoga iz vlasti ko poseduje preduzece/a za drumski saobracaj (autobuse) i koji cisti da obezbedi sebi monopol.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk