Jump to content

Featured Replies

Jel ima neko da mi pozajmi ranac na jedno mesec i po ili sad moram u svoj frci i trci da shopingujem ranac?

Za koliko taj ranac moze da stigne iz Vladicinog Hana!

Ja moram da imam ranac najkasnije sledece nedelje!

:-D

Ja mogu da ti pozajmim jedan malo glomazan ali funkcionalan adveturer tool 100l koji mi slu?i za selidbe. A ne planiram da se selim do kraja septembra.

a mimi i ja idemo u sofiju 21. stoga, mozda postoji mogucnost da vam kupimo te rance, ako je neko zainteresovan i ako ih nije vise od...hm..nekoliko.  :spot:

da, da  :dance: Sofija

i ko se prvi prijavi moze da bira i  boju  lol::

hm....

ako dolazis u bg ovih dana kao sto si rekao, ponesi, ako ne, ici ce , valjda, neko drugi u i iz ns. ako niko ne ide  :bang: - dogovoricemo se vec, ima autobusa za vikend, mozda tako.  :roll:

Ja bi jedan kentaurus 60+10.

A kada bi vi stigle nazad? Ja putujem 30.6. znaci treba mi ranac negde najkasnije do 28.6.

:-D

Upravo sam dobila informaciju da je taj ranac koji ja hocu 65 eura sto po nekim mojim proracunima dodje... mnogo! Ako se ne varam...

:bang:

taj ranac koji ja hocu 65 eura sto po nekim mojim proracunima dodje... mnogo!

Aha. Po mom proračunu to ti je vi?e nego ?to ko?ta grand kanyon tih dimenzija u Intersportu.

A i ja se lo?im na ovu priču o Tashevu jer mi fali ba? toliki ranac  :cryy: , a probao bih i ne?to ?to nije McKinley  :-) .

Nego, je l ima neki jeftinij ta?ev od 60ak l ? Po?to li je onaj tracker 55+ ?

e ja sam zvala da pitam.. i lik mi je rekao bash za taj (track 55+) da je 70e..

mnogo je kume.. mnogo....

ili se to meni chini? :(

e ja sam zvala da pitam.. i lik mi je rekao bash za taj (track 55+) da je 70e..

mnogo je kume.. mnogo....

ili se to meni chini? :(

juce sam u metrou video da imaju solidnu ponudu... nisam ih zagledao ali sigurno spadaju medju jeftinije...... pogledaj tamo...

• 3 weeks later...

e pa malo da se i ja hvalnem :)

eeeee, izvinjavam se :)

PRVO da vas pozdravim ;) (inace ovo je prvi post ;) )

Drugo, uzeh neki ranac i vrecu, ranac 60L, vreca letnja, prava letnja ;), tj preporucuje se +5, tako pise na njoj  i sve to za cirka 50 evra. Akacu je ovih tj meseci pa vam se javim posle kad stignem :).

Najlepse u svemu tome je sto sam iz Nisa a sve sam ovo porucio iz Somobra :), sta da kazem, kad me krene krene me ;). Poz ljudi, pisemo se kad dodjem iz Nemacke i mozda se vidimo i na Fruskoj Gori ako stignem u povratku da svratim : ) pozzzzzzz

• 1 month later...

pederusa koja se rasklapa u ranac maleni....da li je to iko video negde?

Ok, neka se ovo ne shvati kao oglas već kao pomoć kolegama putnicima kojima je potreban ranac i onima kojima su hitno potrebne pare za Nemačku.

U Turskoj sam preko veze kupio odličan ranac po niskoj ceni iako već imam jedan, a po?to nisam strpljiv trgovac, hoću da ga prodam bud-za?to. Zapremine je 70 L, iznutra ima ?ipke za balansiranje, mre?icu protiv znojenja itd. Ljudi koji se razumeju i koji su ga pogledali ka?u da je dobar i da je 40 evra sasvim povoljna cena. Ali ja ne mogu čekat - spu?tam ga na 30 evra. Ako je neko zainteresovan, nek se javi na PM.

• 2 weeks later...

Sto se ranceva tice, ja vise volim da koristim one lovacke i ribolovacke modele nego ove nabucene planinarske. Moj stari ranac (koji sam nasledio od komsije pecarosa) izdrzao je svasta, a akao sam ga celu deceniju.

Pre dve, tri godine sam kupio jedan lovacki ranac u Dixi-ju na Novom Beogradu (izmedju 21. i 22. bloka) i ne mogu da se pozalim. Cvrst je, dovoljno velik, a uvek se na njega moze prikaciti dosta toga. Usput je i prilicno jeftin - platio sam ga 15-ak evra.

ako prolazite kroz Sofiju, tj, ako svracate do centra, ima jedna prodavnica torbi/rancheva, i mislim da se kupovina isplati. Kupio sam backpackerski ranac od 45 litara, za 15 eura (platio sam u eurima :) naravno da moze i u bugarskim parama. Nakon kupovine, isti ranac je izdrzao 3 nedelje vucaranja i solidnog opterecenja, tako da sta znam, super se pokazao. Jos par ljudi sa foruma (Marija i Jovan) kupili su na istom mestu rancheve istog proizvodjacha (neki no-name, valjda Eye ili tako nesto, mada su oni valjda uzeli malo vece (po zapremini) i izgleda da su se i njihovi dobro pokazali.

pogledajte, ako naletite, pa tako.

e da, to vam je na uglu bulevara Marije Luize (glavni bulevar kroz centar), i Pirotske ulice, znachi sam ugao, radnja je na uglu, i obichno ima rance/torbe/sve i svasta izlozeno ispred izloga.

Hej, ja sam moj pazarila u Istambulu, u ulici ranceva kako bih je nazvala.Sjajno je to sto su sve ulice specijalizovane i nemorate puno da se lomatate ako trazite nesto odredjeno.To je ona kojom se silazi sa grand bazara levood glavnog ulaza.Bas sam vam objasnila  :bag:

Iscenkala sam se za 10e i jos je ziv,mada je manji od Markovog, jer ne bi bilo teorije da podignem veci (zamislite mene od 46kg,kako vugli ranac od isto toliko litara  :cry22:)

Marko mislim da pricas o prodavnici www.stenata.com Ja sam tamo kupio moj tashev za 65 evar cinimi se! 65 evra od 80 + 10 litara! Tashev je zakon i za velike i za male ranceve. U stenati imate veliki izbor sve opreme za kampovanje i planinarenje!

Kiko, ma jok nije to ta radnja. Ova je na cosku pirotske i Marije luize, to je kad ides glavnim bulevarom ka centru (ako je ona poluukopana crkva svete petke centar), znaci ides tim bulevarom Marije Luize i skoro da si stigao pa sa desne strane je Pirotska (inace chuvena ulica u Sofiji, apsolutno svi znaju za nju). Znaci sam cosak. Sledeci lokal sa desne strane je MekDonalds, tako da ne moze da se promasi, a trebalo bi da je preko puta Tzum i ona dzamija.

• 7 months later...

Imam problemcic...

zbog svoje nespretnosti slomila sam veliku kopcu na delu koji ide oko struka na McKinley rancu i sad je potpuno neupotrebljiva tako da sav teret ranca nosim na ramenima sto nije nimalo lako kad lutam negde ili stopiram. Da li neko zna gde mogu da kupim tu veliku kopcu da je zamenim ili ako neko ima neki stari ranac pa mu ta kopca vishe ne treba pa da je udeli ili proda!

;D

ja bih probala u onim prodavnicama pozamanterije, gde mozes kupiti dugmad, trake za sivenje i sl. ima u beogradu u chumicu jedna, prilicno je skupa, ali i najbolje snabdevena.

Imas jednu radnju sa tim bas velikim kopcama u Balkanskoj....prosetacu ovih dana i pogledacu...cini mi se da nisu tako skupe....

има, има виђао сам то на Базару, али има и по тим старинским занатским радњицама у Балканској и понегде по Булевару, ако нису у мељувремену затворене...

на крају крајева, може се наћи и на пијацама, а сигурно на НБГ Бувљаку, тамо има све и још по нешто...