Jump to content

Featured Replies

Posted

Ne znam da li vec postoji ova tema,uglavnom kao sto naslov kaze,u skorije vreme bih se uputio u tu avanturu,nije bitno kako i nije bitno s'kim.

Ako je neko zainteresovan moze da padne neki dogovor,za sada imam oko 10 k eura otvojeno za to,pa me zanima sta vi mislite o svemu... (koliko je novca dovoljno,vremena,neki cool plan,raspored itd) ... 

Takodje zelim da kazem da bi Amerika u ovoj turi bila izostavljena,zato sto je tura isplanirana pred kraj iduce godine. Poz

Ja bih ti rekao da ides :smile: Kako mislis, sa kojim prevoznim sredstvom ili pesaka :biggrin:

• Author

Prvobitan plan je da picim kruzerom,ima jos par opcija agenciski ili o sopstvenoj reziji :smile: ,u sustini nisam bas siguran koliko novca je potrebno za taj kruzer,bas je tesko navatati nekog ko je isao :smile: ,tako da svaka opcija je moguca i pristajem na sve :biggrin:

Koliko vremena planiras da izdvojis za ovu akciju (okvirno) ? Mislim da je to kljucni element prilikom planiranja ovakvog neceg...

Planiras li da radis u medjuvremenu dok si na putovanju ?

Kakva je situacija sa zemljama za koje ti treba viza da li njih planiras da posjecujes ?

Da li planiras couch sourfing ili spavanje u satoru na otvorenom ?

Mislim da ti je ovo samo prvi set pitanja, na koja bi morao dati odgovor pre svega samom sebi.

Kruzer je jedna od opcija i relativno povoljno mozes da prodjes ali samo uz hvatanje discounta i uobicajeno ne za world tour nego za evropu/karibe/amerike pojedinacno, sa norwegianom cene takvih aranzmana mogu da se nadju za 1500e pa na gore medjutim ako si iz Srbije uslovno receno problem su vize kako bi se sve iskombinovalo.

Takodje jedna od opcija su i avio prevoznici koje nude arround the world karte mada opet ostaje kao problem ovo sto je napisao ThirstyTraveler kao i vize koje sam prehtodno spoemenu.

Orijentaciono - http://www.flightplanet.com.au/airfare/EtihadVirginRoundWorld

Mada drugaciji aranzmani kad se nahvata akcija mogu da budu i za 1000$ jeftiniji.

• Author
1 hour ago, priganica said:

Koliko vremena planiras da izdvojis za ovu akciju (okvirno) ? Mislim da je to kljucni element prilikom planiranja ovakvog neceg...

Planiras li da radis u medjuvremenu dok si na putovanju ?

Kakva je situacija sa zemljama za koje ti treba viza da li njih planiras da posjecujes ?

Da li planiras couch sourfing ili spavanje u satoru na otvorenom ?

Mislim da ti je ovo samo prvi set pitanja, na koja bi morao dati odgovor pre svega samom sebi.

Kruzer je jedna od opcija i relativno povoljno mozes da prodjes ali samo uz hvatanje discounta i uobicajeno ne za world tour nego za evropu/karibe/amerike pojedinacno, sa norwegianom cene takvih aranzmana mogu da se nadju za 1500e pa na gore medjutim ako si iz Srbije uslovno receno problem su vize kako bi se sve iskombinovalo.

Takodje jedna od opcija su i avio prevoznici koje nude arround the world karte mada opet ostaje kao problem ovo sto je napisao ThirstyTraveler kao i vize koje sam prehtodno spoemenu.

Orijentaciono - http://www.flightplanet.com.au/airfare/EtihadVirginRoundWorld

Mada drugaciji aranzmani kad se nahvata akcija mogu da budu i za 1000$ jeftiniji.

Ukratko,posto idem za Ameriku iduce godine,planiram da uzmem bolovanje ili neplaceno na sadasnjem poslu dok ne proputujem to sto sam zamislio,dakle kao sto sam i gore naveo Amerika je iskljucena u ovoj turi...Okvirno je to nekih 3-4 meseca vremena,posle bih nastavio sa poslom dok ne odem preko bare...

Sto se tice spavanja pod vedrim nebom mogu da prodju,ali smatram da do mog polaska mogu dovoljno jos novca zaraditi za ne neki toliko luksuzan smestaj ali koliko toliko pristojno...

Bitna stavka je da je dobar deo Evrope posecen,tako da to nije generalni obilazak svega :smile:

Sto se tice kruzera slazem se sa tim odvojenim rutama,mada nisam siguran da li su mi toliko ruke odresene i vredi li tog novca :smile:

Kako mislis po USA da ides? Kola rentiras ili nesto drugo? Spavka?

Kruzer je super stvar, ali ne svetski kruz jer od 100 dana 70 dana si na moru, sljustis pare dok si reko piksla.

Da tao nesto planiram bila bo ova ruta . Transibiskom Rusija ,Mongolija ,Kina , P onda Indija Nepal VIjetnam . Japan , odatle Meksiko i skroz do juga Juzne Amerike .

kruzerom ces vidjeti 20-30 gradova i to po pola dana .

3 hours ago, Blitzkingz said:

To je tvoj neki plan? Gde si gledao ponude?

Neznam da li se na moj post odnosilo ! Ako jeste , to je neki moj predlog . Za plan bi mi trebalo par dana da ga napravim . Za 10kevra bi se moglo tu ubaciti jos stosta .

• Author

Pa generalno ako gledas nije to losa svotica novca da se obidje :smile: ,moze da se napravi lep obilazak slazem se,jos da se nadje ekipica bilo bi full :biggrin:

Stvar sa putovanjima je da sto vise imas vremena to te jeftinije izadje. Kada nisi ogranicen vremenom onda mozes da ciljano biras da ulazis u zemlje van sezone, sa sporim ili cak i besplatnim prevoznim sredstvima (voz, bus, stopiranje, bicikl, motor...) i vrlo jeftinim ili besplatnim smestajem (lokalne krcme/jeftini hosteli, couch surfing, kampovanje).

Ovako kad das sebi odredjeno vreme onda moras kupovati avionske karte, taksi, rezervacije smestaja... sve mnogo skuplje.

Dobro je imati budzet, ali posto je rec o velikoj sumi (neki bi sa njom mogli da putuju godinama) mislim da nije pametno u startu planirati kako da sve potrosis. Radije bih gledao da prodjem sto povoljnije, da dobijem solidan kvalitet za pristojnu cenu, nego da se bahanalisem ne bih li sve potrosio.

Sta mislis,neke odvojene ture? Baci neki linkic? 

Nemam link, tj imas raznorazne ponude i kompanije, ali za neka "egzoticna mesta" mnogo ces lakse i jeftinije da obidjes kruzerom. Za neka ostrva ti i ne treba vise nego sto pristanes rano ujutro i kasno uvece ides nazad.

• Author
11 hours ago, noskich said:

Stvar sa putovanjima je da sto vise imas vremena to te jeftinije izadje. Kada nisi ogranicen vremenom onda mozes da ciljano biras da ulazis u zemlje van sezone, sa sporim ili cak i besplatnim prevoznim sredstvima (voz, bus, stopiranje, bicikl, motor...) i vrlo jeftinim ili besplatnim smestajem (lokalne krcme/jeftini hosteli, couch surfing, kampovanje).

Ovako kad das sebi odredjeno vreme onda moras kupovati avionske karte, taksi, rezervacije smestaja... sve mnogo skuplje.

Dobro je imati budzet, ali posto je rec o velikoj sumi (neki bi sa njom mogli da putuju godinama) mislim da nije pametno u startu planirati kako da sve potrosis. Radije bih gledao da prodjem sto povoljnije, da dobijem solidan kvalitet za pristojnu cenu, nego da se bahanalisem ne bih li sve potrosio.

Slazem se,treba malo dobre organizacije...Suma novca je odvojena ali nece po svaku cenu biti potrosena radi bahacenja,kao sto sam i napisao dobar deo EU sam obisao...Nesto sto bih voleo da vidim sada je UK,Rusiju,Spaniju i neki jos deo Italije...Kasnije da se iskombinujem za kruzer sto se tice egzotike.

48 minutes ago, mveruovic said:

Nemam link, tj imas raznorazne ponude i kompanije, ali za neka "egzoticna mesta" mnogo ces lakse i jeftinije da obidjes kruzerom. Za neka ostrva ti i ne treba vise nego sto pristanes rano ujutro i kasno uvece ides nazad.

Idealizujes kruzer.
Prvo, ne pristaje se u svakoj luci rano ujutro niti se ide nazad kasno uvece.
Mnogi brodovi i dan danas  imaju Arubu od 07:30 ujutro do 12:30 (pola 1 popodne) npr, idiotarija.
Drugo, u neke luke se ne pristaje uopste nego mora da se ide "tenderom" pa se tu gubi dosta vremena na put od broda do luke, cekanje u redu i sl.
Trece, nekad se pristaje u sred nicega i da bi vidio nesto zanimljivo u tom vremenskom roku moras da uplatis turu preko same kruz kompanije a one gotovo svaki put kostaju vise nego sto vrijede.
Itd...
Na kraju je svakako najbitnije da li neko zeli da dozivi sto vise ili da "vidi" sto vise, uslika se i to je to.
Koliko god da su mala neka ostrva npr ti za jednu posjetu od 5-6 pa i 10-12 sati ne mozes da ih dozivis al eto, bio si, vidio si, tu je slika za Instagram #traveltheworld i te fore.

Pa jbg, ti onda ulozi 1 000 000 evra na put oko sveta pa "dozivi" sve destinacije :biggrin: Ne idealizujem, bio sam par puta i svidja mi dosta stvari. Za neka mesta mi je dovoljno i 6 sati, na neka cu se vratiti i 10 puta. Sve zavisi sta ko zeli, neko zeli fotku za instagram, neko zeli da provede kratko vreme na nekoj destinaciji i pali dalje, ukusi su razliciti.

Kruzeri cista glupost , eto da se osjecas bogato u stvari tek na kruzeri shvatis da nisi . Zamisli imas pola dana da posjetis Rim ! Prevoz od luke do grada cirka 70km , i nazad naravno . I ostaje ti citavih 4-5 sati za posjetu Rimu .

Ali nekim je bitno samo izbaciti fotku sto je i kako vidjeo nebitno

Tacno BU2, mislim da Snezana upoznaje svet daleko bolje sa svojim bajkom nego cela kruzerska elita..:-)

Snezana i njoj slicni su na drugom kraju spektra . Oni vide najvise i osjete i pomirisu i sta god vec , ali za to treba imati petlje iliti hrabrosti . Eto imali smo hrabrosti proci gdje se ne ide ali za takav vid putovanja po svijetu nemamo hrabrosti . najiskrenije

@thirstytraveler Koliko sam ja skapirao ti si tamo radio, nisi bio gost? Ok, to

je tvoje misljenje, ja "idealizujem" ali imam pravo na to?

Svako radi ono sto misli da je dobro za njega, ja sam izneo svoj stav, ti svoj, covek je pitao pa nek donese zakljucke sam.

• Author
38 minutes ago, budva said:

Snezana i njoj slicni su na drugom kraju spektra . Oni vide najvise i osjete i pomirisu i sta god vec , ali za to treba imati petlje iliti hrabrosti . Eto imali smo hrabrosti proci gdje se ne ide ali za takav vid putovanja po svijetu nemamo hrabrosti . najiskrenije

Slazem se treba biti ludo hrabar,mnogo reskirati,ali bez sumlje da se tako dozivi potpun uzitak.Potpuno sam uveren da ne bih imao toliko hrabrosti :smile: i divim se takvim ljudima :biggrin: