Jump to content

Featured Replies

2 minutes ago, mveruovic said:

@thirstytraveler Koliko sam ja skapirao ti si tamo radio, nisi bio gost? Ok, to

je tvoje misljenje, ja "idealizujem" ali imam pravo na to?

Svako radi ono sto misli da je dobro za njega, ja sam izneo svoj stav, ti svoj, covek je pitao pa nek donese zakljucke sam.

Imas naravno, nigdje ne pise da nemas.
To sto sam tamo radio ne pravi razliku, posao je bio takav da sam mogao da jedem i pijem isto sto i gosti, idem na "ture" na koje idu gosti, provodim u lukama vremena koliko i oni + sam sve to uradio vise desetina puta i imam kompletniju sliku.

Vrlo interesantna mogucnost nekonvencionalnog putovanja oko sveta je ziveti i raditi u nekoj zemlji nekoliko meseci ili cak godinu dana i onda temeljno upoznati kraj u kojem se zivi i praviti izlete i duza putovanja po celoj zemlji. I na kraju produziti tako u sledecoj zemlji i dalje. Citao sam price ljudi koji su to izveli tako sto su recimo predavali engleski u Aziji, radili na ribarskom brodu u Aljasci, kao konobari i barmeni u Njujorku, instruktori plivanja ili ronjenja po juznoj Americi, zaposleni u nevladinim organizacijama/ambasadama/dobrotvornim organizacijama... S tim sto je ovo nacin zivota, a ne kratkorocan 'odmor' od konvencionalnog zivota.

Prednost je sto zaista dobro upoznas mesta i uspostavis odnose sa ljudima.

• Author

Kao sto sam naveo gore,dobar deo evrope je posecen,tako da bi sad neka zeljena ruta bila Italija-Venecija,Svajcarska,Spanija-Barselona,Maroco ili Portugal,Amsterdam i zatim Moskva Rusija...zanima me sta mislite kako to moze da se organizuje da bude skladno,vase misljenje o rasporedu i nacinu putovanja,sta posetiti obavezno?

Cek ne shvatam , napisa da je veci dio Evrope posjecen a u tvom spisku samo Maroko je van Evrope . Ovo sto si naveo mozes posjetiti za deseti dio planirane sume . Zasto ne napises okvirno vrijeme (vrlo bitno) , koje drzave (bar priblizno) . Koji vid smjestaja zelis , prevoza itd itd . Ovako je sve preopsirno

• Author
1 hour ago, budva said:

Cek ne shvatam , napisa da je veci dio Evrope posjecen a u tvom spisku samo Maroko je van Evrope . Ovo sto si naveo mozes posjetiti za deseti dio planirane sume . Zasto ne napises okvirno vrijeme (vrlo bitno) , koje drzave (bar priblizno) . Koji vid smjestaja zelis , prevoza itd itd . Ovako je sve preopsirno

Dakle,da uprostim,dosta destinacija u svetu sam prosao,neke stvari sto zelim da vidim cu ostaviti nakon mog obilaska ovih gore destinacija prvo.

Napisao sam da je Amerika ostavljena za iducu godinu a do tada zelim sto vise da proputujem stvari sto nisam...Za pocetak sam izdvojio ova mesta sto ti kazes "mogu da se proputuju za desetinu odvojene sume" ,jer u nekima nisam bio a u neke se rado vracam da jis nesto vidim.

Italija (voleo bih iskljucivo videti Veneciju) 

Svajcarska (povrsno cisto zbog degustacije slatkisa,toliko me i ne zanima bas)

Spanija (Iskljucivo Barselonu)

Maroco (kao prvi put,malo detaljniji obilazak i mozda odvojeno najvise vremena) 

Holandija ( iskljucivo Amsterdam ) 

Rusija ( iz Amsterdama je plan da dodjem do Moskve a posle sa par ljudi detaljnije gore da procesljam) 

Sto se tice vremena,plan je leto,jun-jul-avg... imam vremena oko 30 dana .

Prevoz sve prihvatam,avion,voz,bus,brod :biggrin:

Smestaj moze da bude sve od spavacih kola,motel,hotel,apartmani,sobe pa ako mora i pod otvorenim nebom.

Edited by Blitzkingz

Super, imas plan, sad idi na gugl, pa se organizuj. Ne znam da li ocekujes da ti neko odavde sve izdiktira gde, sta i kako? Preopsirno je to sto trazis, potrazi malo sam, pa postavi konkretnija pitanja. Nemoj da ispadne da se drugi trude vise od tebe oko tvog puta. Ako ti je problem da trazis, nemas vremena ili mogucnosti, onda najbolje idi do prva agencije, oni ce ti rado pomoci.

Edited by Dragance

• Author
6 minutes ago, Dragance said:

Super, imas plan, sad idi na gugl, pa se organizuj. Ne znam da li ocekujes da ti neko odavde sve izdiktira gde, sta i kako? Preopsirno je to sto trazis, potrazi malo sam, pa postavi konkretnija pitanja. Nemoj da ispadne da se drugi trude vise od tebe oko tvog puta. Ako ti je problem da trazis, nemas vremena ili mogucnosti, onda najbolje idi do prva agencije, oni ce ti rado pomoci.

Haha,naravno da ne zelim,sto si popizdeo :biggrin: , ako iskrolujes gore mozes da naidjes na "vase misljenje i sta obavezno posetiti" ,hvala na strpljenu,sto se tice ovako opsirnog posta samo sam hteo da odg na par postavljenih pitanja :biggrin:

Chill samo ljubav,samo mir ! :tongue:

Niskotarifne u kombinaciju sa vozovima laganica da obidjes . Plus jedan savjet . Maroko trenutno preskoci a do vrijeme potrosi na Rusiju .

Planiramo treci dio naseg putovanja Iran , Irak , Kurdistan . Turska .

I poprilicno smo dobro obavjesteni o situaciji u tom dijelu svijeta , u Maroku je naizgled bezbjedan . Ljetovalista ok , dok neko ne zapuca . Ali  unutrasnost je vec jako diskutabilna . Nije bas  za relaks obizak . 

• Author

Pa zayo sam gore

5 minutes ago, budva said:

Niskotarifne u kombinaciju sa vozovima laganica da obidjes . Plus jedan savjet . Maroko trenutno preskoci a do vrijeme potrosi na Rusiju .

Planiramo treci dio naseg putovanja Iran , Irak , Kurdistan . Turska .

I poprilicno smo dobro obavjesteni o situaciji u tom dijelu svijeta , u Maroku je naizgled bezbjedan . Ljetovalista ok , dok neko ne zapuca . Ali  unutrasnost je vec jako diskutabilna . Nije bas  za relaks obizak . 

Zato sam gore i naveo ili Maroko ili Portugal,mada nije z'goreg provesti i koji dan vise kod Putina :smile:

• 1 year later...
  • 3 months later...

Hm...ti stvarno verujes da je taj lik bio ozbiljan kad je rekao da ce Ficom na put oko sveta? :smile:

Kad je ono Fica prestao da se proizvodi?'85-'86-'87?

Znaci,u najboljem slucaju taj Fica ima 30 i neku godinu.Svako vozilo od 30+ godina (a pogotovo Zastavino) je,hm,prilicno upitno koliko bi izdrzalo na nekom duzem putu.

Mani se praznih prica...

• 5 months later...

Nisam putovao oko sveta, nisam bio taj srecnik. Iako sam morskim putem obisao veci deo sveta. 

Oputovao sam obe Amerike, od Njujorka do San Franciska, ne panamskim kanalom. 
Pocetkom 2013. godine.

46 dana ako se dobro secam, na Grand Princess.

Edited by PosetilacKaPutniku

• 3 weeks later...
On 1/11/2017 at 11:36 PM, noskich said:

Vrlo interesantna mogucnost nekonvencionalnog putovanja oko sveta je ziveti i raditi u nekoj zemlji nekoliko meseci ili cak godinu dana i onda temeljno upoznati kraj u kojem se zivi i praviti izlete i duza putovanja po celoj zemlji. I na kraju produziti tako u sledecoj zemlji i dalje. Citao sam price ljudi koji su to izveli tako sto su recimo predavali engleski u Aziji, radili na ribarskom brodu u Aljasci, kao konobari i barmeni u Njujorku, instruktori plivanja ili ronjenja po juznoj Americi, zaposleni u nevladinim organizacijama/ambasadama/dobrotvornim organizacijama... S tim sto je ovo nacin zivota, a ne kratkorocan 'odmor' od konvencionalnog zivota.Prednost je sto zaista dobro upoznas mesta i uspostavis dnose sa ljudima.

Apsolutno se slazem s ovim!!!

Ja trazim suputnika-suputnike za putovanje od 30dana ili 2-3mjeseca, ispadne definitivno povoljnije tako putovati, jer kad se ide na 7dnevno putovanje PRESKUPO ISPADNE. 

Zelim putovati IZVAN EUROPE, a sto se europe tice - autom bih isla na road trip.

Ima li netko tko trazi suputnika?

Jesen 2019 - do proljeca 2020 sam slobodna za putovanje :) 

Hvala.