Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav,

Upoznao sam devojku u Poljskoj pre neke 2 godine, otišao sam tamo i sad bi želeli da nastavimo sa životom zajedno. Zanima me šta mi sve treba da bih se preselio tamo definitivno, imam i posao sređen. Da li neko ima iskustva sa ovim?

Ozeni je to ti je najlaksi put,  posle samo ona treba da te prijavi na njenu adresu I dobijas boravisnu sa kojom mozes da radis. Druga opcija je da imas nesto sto poljacima treba a oni nemaju pa da se isplati firmi iz poljske da ganja radnu dozvolu I papire za tebe. Treca opcija ako imas jos neki pasos osim naseg tipa Bosanski pa da ulazis I vracas se sa drugim pasosem svakih 90 dana. Sto opet dodje opcija broj jedan je najbolja I najbrza. 

Edited by Resurection

• 2 weeks later...

Ako si upoznao djevojku prije dvije godine i imate dovoljno dokaznog materijala (zajednicke slike s porodicom, s putovanja...), mozes aplicirati za privremeni boravak na osnovu vase veze (konkubinata). Ja sam tako aplicirao i dobio boravak na godinu.dana. Nije ti potrebna nikakva viza , boravak sredjujes na licu mjesta, a ako imas sredjen posao, to ti je cak i cvrsci argument na osnovu kojeg ces 100% dobiti boravak (ali moras racunati na to da neces moci raditi sve dok ne dobijes dozvolu, trenutno to traje oko 5 mjeseci)