Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav narode,

bih da iskoristim low cost WizzAir Milano-Podgorica i kasnije odem do Rima da gledam Lazio.

Trenitalia.it mi izadje skuplji nego avionska karta. Pa razmisljam i o hitchhike-u. 
Ima li neko savjete sta gdje kako? 
Od MIlano do Rima i dva dana kasnije od Rima do Milana. :smile:

Mislim da bi ti bilo jednostavnije da sedneš na trajekt Bar-Bari preko noći, pa odatle vozom ili busom do Rima. Nekom sam to gledao prošle godine, mislim da se moglo naći za oko 100€ tamo i nazad. Između Milana i Rima saobraćaju samo freccie, a ti vozovi budu baš skupi po redovnim cenama (jeftine karte odu čim se pojave, a to je mislim 3 meseca pred put). 

Uvek baci pogled i na italotreno.it, možeš i da se pretplatiš na njihov newsletter. Evo, upravo je završena promocija gde je MI-RO mogla da se kupi za 10 evra... A ni Ryanair nije za bacanje, ta linija ume da bude prilično jeftina

Edited by meelosh

• Author

Broda Bar Bari vise nema :smile:

hvala za Italo treno, za to sam bas saznao juce. I gledao komentare i ocjene po sajtovima, mnogi ih hvale.

Flixbus-a me strah, ne znam zasto. :biggrin: a i cecanje od 10-11h busom je puno :biggrin:

jos jedna stvar koja je iskocila kao moguca je Bla bla car, i o tome razmisljam.

a cak i rent-a-car pa da ja vozim, ali traze mnogi depozit za svaki slucaj od 500-800e +50 do 100e za auto, sto je premnogo. 

Mozda se budem i svercovao u vozu. :biggrin: cuo sam da je moguce i to, da nekad nema konduktera.

1 hour ago, LazioMiso said:

Mozda se budem i svercovao u vozu. :biggrin: cuo sam da je moguce i to, da nekad nema konduktera.

Ovo ti bas ne bih preporucio. Konduktera ce na tolikom putu sigurno da bude, a kazne su paprene.

• Author

Uzeću to u obzir. :smile:
A čuo sam da ljudi  plate karte od Milana do Parme ili Firenze i onda se "šlepaju" do Rima. :smile:

Teoretski da, ako bude dosta ljudi u vozu i kondukter ne uspe bas sve da popamti i ako ne bude kontrole. Ja bih se radije fokusirao na neke promocije, jer moze za sasvim pristojne pare da se predje ta razdaljina. Ili da mozda gledas da iseckas taj put na manje deonice i koristis regionalne vozove, ne znam koliko se isplati.

16 hours ago, meelosh said:

A ni Ryanair nije za bacanje, ta linija ume da bude prilično jeftina

Koliko vidim, nema Ryanairovih letova na toj relaciji. 

10 hours ago, Dragance said:

Teoretski da, ako bude dosta ljudi u vozu i kondukter ne uspe bas sve da popamti i ako ne bude kontrole. Ja bih se radije fokusirao na neke promocije, jer moze za sasvim pristojne pare da se predje ta razdaljina. Ili da mozda gledas da iseckas taj put na manje deonice i koristis regionalne vozove, ne znam koliko se isplati.

Koliko vidim, nema Ryanairovih letova na toj relaciji. 

Ha, vidi stvarno. Leteo sam pre neku godinu, izgleda da su ukinuli. Freccie su ih sve razbile, aerodromi i u MI i u RO su na 45-60 minuta od centra, nikome se više izgleda ne isplati da leti...

Švercovanje zaista ne savetujem. Svaki put kada sam putovao bila je kontrola između Bolonje i Firence, i ponovo između Firence i Rima, a i jedna pre Bolonje, koja nije uvek na istom mestu. Naročito je kritično FI-RO, jer imaš oko sat i po bez ijedne stanice i teško promaše... Imaju tablet sa mapom sedišta i tačno znaju koje sedište treba da bude zauzeto, a koje ne.

Nemoj da se svercujes. Mozda bi to i bilo moguce u nekom regionalnom vozu, na nekoj kracoj destinaciji, ali od Milana do Rima ne. Meni se recimo desilo od Firence do Pize da kondukter uopste nije stigao do mene da pregleda karte jer je voz bio pun, ali to je ipak bio regionalni i voznja je trajala oko sat vremena. Desilo mi se jos par puta na nekim kratkim destinacijama (oko 30-40 minuta) da se kondukter nije pojavio do mog izlaska iz voza. Ipak, ne podrzavam svercovanje u vozovima. Ako zelis besplatnu voznju, stopiraj. 45.440916, 9.172330 - tu je jedna pumpa gde mozes da pitas vozace da li neko ide do Bolonje; neka te ostave na nekoj area di servizio na A1 odakle mozes da nastavis ka Firenci (ili pak da hvatas voznje do Bolonje za slucaj da bude kasno, pa resis da odes na voz). Nekako mislim da Italijani bolje reaguju kad im pridjes i pitas ih za voznju, nego kad samo stojis na putu sa znakom ili podignutim palcem. Ako ne znas italijanski, nauci par recenica, toliko da mozes da pitas za voznju. Mislim da negde imam mapu sa svim aree di servizio, ali ne mogu da nadjem, pa pokusaj da skines to sa neta. Nikako ne pokusavaj da stopiras na samom autoputu, vez samo od stanice do stanice, i uvek prilazi ljudima i pitaj da te povezu. Srecno i ako se odlucis za stop, javi kako je bilo!

Edited by Rocky8

• Author

5 hours ago, Rocky8 said:

Nemoj da se svercujes. Mozda bi to i bilo moguce u nekom regionalnom vozu, na nekoj kracoj destinaciji, ali od Milana do Rima ne. Meni se recimo desilo od Firence do Pize da kondukter uopste nije stigao do mene da pregleda karte jer je voz bio pun, ali to je ipak bio regionalni i voznja je trajala oko sat vremena. Desilo mi se jos par puta na nekim kratkim destinacijama (oko 30-40 minuta) da se kondukter nije pojavio do mog izlaska iz voza. Ipak, ne podrzavam svercovanje u vozovima. Ako zelis besplatnu voznju, stopiraj. 45.440916, 9.172330 - tu je jedna pumpa gde mozes da pitas vozace da li neko ide do Bolonje; neka te ostave na nekoj area di servizio na A1 odakle mozes da nastavis ka Firenci (ili pak da hvatas voznje do Bolonje za slucaj da bude kasno, pa resis da odes na voz). Nekako mislim da Italijani bolje reaguju kad im pridjes i pitas ih za voznju, nego kad samo stojis na putu sa znakom ili podignutim palcem. Ako ne znas italijanski, nauci par recenica, toliko da mozes da pitas za voznju. Mislim da negde imam mapu sa svim aree di servizio, ali ne mogu da nadjem, pa pokusaj da skines to sa neta. Nikako ne pokusavaj da stopiras na samom autoputu, vez samo od stanice do stanice, i uvek prilazi ljudima i pitaj da te povezu. Srecno i ako se odlucis za stop, javi kako je bilo!

Znam italijanski tako da konverzacija nece biti problem. :smile: 

Imam jos mjesec daana do puta tako da cu stici da sve isplaniram kako treba. Ne bih volio puno ni da potrosim, a opet bih sto prije da se dogegam od Milana do Rima :smile:

Do sad sam samo dva puta bio iskljucivo u Rimu, ovo ce biti prvo proputovanje ovog tipa. :smile: 

I to prvo putovanje sam! 
Zelim to vec dugo godina i sad ispunjavam sam sebi :smile:

Evo, sada ima Italo neku promociju, nije tako dobra kao ona pre nekoliko dana, ali MI-RO i nazad izađe 45 evra. To je vrlo pristojna cena. Kao što rekoh, bilo je pre neki dan za 20 evra, ali teško da će se to ponoviti s obzirom da je polazak za manje od mesec dana i da je to bila vanredno dobra promocija...

• Author

Hvala, vjerovatno cu hvatati to.

Dosta mi je bitnije povratak do MIlano centrale uvece da stignem na poslednji voz (zbog stizanja na let koji je rano ujutru u utorak) :smile:

• Author

Jos jedna stvar,

Postoji li nacin doci od Rima do Milano od ponedeljka kasno uvece do utorka ujutro, kako bi se stiglo na Malpensu let 7h ujutru? 

Italo treno je nazalost poslednji u 22h sto mi ne odgovara, a Trenitalia krece u 00:00 sto mi odgovara ali stize u Milano centrale tek u 8h ujutru cime bih zakasnio na avion.

Tacnije datum 13.02 - 14.02.
Ukoliko bih promijenio datum putovanja, jeste da je bolja mnogo utakmica, ali djeluje da je na trku sve ovo. :smile:

Idi na neko gostovanje? Tako ces lakse da iskombinujes.
Plus nema teorije da dobijes kartu u delu gde su navijaci tako da ono...