Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

Naime zanima me u kojim patikama/cipelama/sandalama prelazite kilometre (vi koji volite da pesacite) kada idete u istrazivanje nekog grada (dakle aktivni ste i na nogama veci dio dana) ?

Kada ste osudjeni na jedan ranac i turu od 15-20 dana, koji je vas izbor obuce ?

Ja nemam problem sa gojzericama i dubljim cipelama (kada je hladno vrijeme) ali cjenim da mogu da dobijem vecu udobnost kada je fino vrijeme. Od trenutnih, superstar, chuck taylor, i razlicitih nike modela koje nosim nicim nisam u potpunosti zadovoljan, neke prosto nisu dovoljno udbone u nekima mi se skuva noga, neke se (nike running modeli) ultra lako prljaju i tako... pa me zanima da li neko ima slican problem i kako ga je djelimicno ili u potpunosti rijesio ?

Ps.

Primera radi setajuci znam da predjem u toku dana i do 40000+ koraka (po nekim racunicama to je oko 27km)

Ja i dalje imam i koristim ( pretezno od proleca do kraja jeseni) G-Star plice patike koje imam oko 6-7 godina,koje su prosle par kontinenata,neunistive su bukvalno,a zao mi da ih dam ili bacim.Inace prelazimo slicnu kilometrazu jer ja volim da pesacim pa makar mi npr. prodavnica bila na pljucometar.Na vecini slika na kojima sam,ako se baci pogled na obucu videce se one.
Kada je toplo vreme i priroda ili pak opet razgledanje grada u pitanju,imam neke Memfis sandale koje su bile oko 20EUR i koje su prosle sve i svasta,a i dalje su kao da sam ih juce kupio.Jedino se unutrasnji deo gazista malo pohabao,ali nista strasno. :-) 
Inace isao sam sa njima kroz pustinju,tezak  mulj,potoke..Samo ih operem posle i dobro isusim i provetrim i teraj.Stvarno nisam pogresio iako sam se premisljao da li njih da uzmem ili Quechua koje su bile slicne sa cenom ali su mi delovale nekako suvise "plasticne"..

Vec godinama kupujem iskljucivo lagane patike, i u smislu tezine (jedva primetis kada ih nosis sto na stopalima sto u ruci), i u smislu ventilacije (materijali u kojima stopala disu). Problem sa nekima od njih je sto je ventilacija toliko dobra da nisu idealne za kisu, ali i po kisi u toplijim krajevima su dobre jer se vrlo brzo osuse.

Primeri:

Adidas Clima Cool model od pre jedno 6-7 godina, i dalje me dobro sluzi (zena ima Clima warm koji je savrsen za kisu/sneg):

adidassc30.jpg

Zatim New Balance koji inace ne volim, ali je u saradnji sa Vibramom napravio super model:

newbalance-minimus-10-trail.jpg

A po ultra jeftinoj ceni se u Aldiju moze naci njihova verzija ovoga za 15-20 dolara, imali su razne verzije, ne mogu da nadjem sliku sada.

Znaci pravilo je: ultra mala tezina, mekani materijali kroz koje koza dise, ergonomski dizajn obuce. E sad ne znam kakvo je stanje u Srbiji po pitanju ovakve obuce.

Svidjaju mi se ove prve, ali obzirom da je stari model, verovatno ih je tesko i naci u prodaji. Da nemas mozda neki link gde bi moglo da se kupi? Ja ne nadjoh nista guglajuci.

Ne verujem da ih sad mozes naci, poslednji put sam ih video u prodaji 2014-te, a Climawarm verziju 2015-te. Meni su se toliko svidele da sam ih bio narucio iz Nemacke, nije bilo da se kupi uopste u Australiji. A zena je kupila Climawarm u Japanu. Hteo i ja, nije bilo broja naravno. 

Zato kad nadjes model koji ti odgovara dobro je napraviti zalihu. Kada udjem u prodavnicu gotovo uvek mi se desava da mi se bas ni jedan model ne dopada. Ni ove New balance Vibram mi se nisu odmah dopale na prvo oko, ali nakon sto sam ih probao bilo mi je jasno da su dobar izbor. Izuzetno udobne. 

A ove Aldijeve su toliko dzabalesku da je estetski momenat sporedan. Vise su mi se svidjali stariji modeli, ovako izgleda kasniji model:

253348.jpg?h=08c6ad25 

Edit, evo iskopao sam ti, imaju sada neke novije modele, koncept se zove Adidas Climacool Boat Lace pa trazi to ime: 

http://www.zx-instock.com/D-adidas-climacool-boat-lace-blue-sneakers.html

http://www.ebay.com/itm/Adidas-Mens-Climacool-Boat-Lace-Shoe-White-Black-Kayaking-water-shoes/222385115991?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140602152332%26meid%3D6e4ded0239a946f79b573959ff9e36fe%26pid%3D100011%26rk%3D2%26rkt%3D3%26sd%3D400920555457

Edited by noskich

• Author

Drago mi je da delimo iskustvo ovog tipa...

Ja sa laganom obucom (posto to gledam pre svega za hiking cipele) imam problem sto nisam nasao stvarno udbonu i patiku koja moze da traje do sad.

Trenutno imam nike lunaglide7 koja je udobnija i po mojoj vagi teska 267grama po patici ali extremno lako se prlja, brzo se trosi djon i uospte lako se cijepa tako da moram mnogo da mislim o istoj, i manje vise ista mi je situacija sa svim running patikama. Ove adidas nisam vidjao do sada, tako da cu ih probati ako naletim na iste da vidim kako deluju.

Zanima me da li neko od vas gilja mozda u nekoj light/ili ne bas hevi light treking/hiking patici (tipa merrell, meindl, la sportiva, scarpa) ?

Pa ako neces da ti se mnogo prlja uzmi tamnije boje. A djon mi se relativno brzo trosi na ovim Aldijevim jeftinim, traju mi godinu dana uz mnogo hodanja (recimo makar 20-ak sati nedeljno).

Adidas i New Balance nemaju problem sa djonom, ali su zato 4 puta skuplje.

Ove navedene proizvodjace nikada nisam probao.

Edited by noskich