Jump to content

Featured Replies

Posted

Poštovani putnici,

Nadam se da ne ponavljam temu, ali nisam videla da je iko pisao detaljno o karipskoj državi Grenadi, pa bih bila zahvalna ako bi neko ko ju posetio ili zna nešto o njenim stanovnicima, načinu života, kulturi, specifičnostima, plesovima i slično da podeli sa mnom i ostalim putnicima? Zahvaljujem!

Budite srećni, putujte i volite se! Pozdrav! 

Bio sam ja na Grenadi nekoliko puta, u St Georges-u i na obliznjim plazama.
Nisam se dovoljno zadrzao da bih upoznao kulturni zivot i plesove nazalost.

Glavni grad je dosta zanimljiviji od vecine na Karibima, imaju tvrdjavu sa koje puca super pogled, dio oko nje i luka su dosta pitoreskni.
20170207148651548279547.jpg

Stekao sam utisak da se zivi dosta opusteno kao i na ostalim karipskim ostrvima, ljudi s kojima sam pricao su bili zadovoljni svojim zivotima, kazu rade koliko moraju (u prevodu zabole ih da se nesto previse cimaju :)), nema previse stresa, na ostrvu imaju sve sto im treba itd...
Opusteni su, ne gnjave, ne smaraju i ne vuku za rukav da kupujes kojesta, gledaju ljudi svoja posla i to je super.

Kupovina voca na pijaci mi je omiljeno iskustvo sa Grenade. Jednom su se 2 babe zamalo potukle oko papaje :LOLLL:. Naime gospodja je napala prodavacicu jer je mislila da je meni prodala sve najbolje proizvode jer sam stranac a njoj nudila neke bezveze.
54_1.jpg

Grenada, Dominika, Antigva, St Kits&Nevis, St Lucia su karipska ostrva na kojima jos uvijek moze da se osjeti neka autenticnost i normalan zivot lokalaca za razliku od npr Arube, Barbadosa, Bahama koji su skoro potpuno amerikanizovani.
Ne znam da li imaju ogromne hotele i rizortove, nadam se da ne, ja ih nisam vidio. Naravno i kod njih je stigao KFC ali imaju opravdanje za to :smile:

Plaze su pjescane, kacim sliku Morne Rouge koja se meni najvise svidjela.

66b9fc133498d8953c59ea80eb877419.jpg

• 2 weeks later...
  • Author

Hvala puno na odgovoru. Dočarali ste boravak na ostrvu i moram priznati da me je nasmejala situacija sa pijace. 

• 1 year later...

Thirsty Traveler, jedno pitanje: kakva je situacija sa vizama za Grenadu? Nama zvanično ne treba viza ali treba neki Pre-Clearance Letter unapred (preko Immigration officea u Grenadi na koji mi se nikad niko nije javio). Jesi ti sa srpskim pasošem išao tamo i bez kruzerskih varijanti?