Jump to content

Featured Replies

Posted

Ne znam da li je neko imao/čuo sličan slučaj. Imam radnu i boravišnu vizu Malte (nije u pasošu, izgleda kao naša lična karta), s obzirom da sam se nedavno udala i promenila pasoš zbog novog prezimena, u situaciji sam da mi na vizi stoji staro a u pasošu novo prezime. Imam kod sebe stari pasoš, poništen naravno, sa starim prezimenom, ne znam da li to možda olakšava nešto. Trenutno sam u Srbiji, gde ne postoji konzularno Malte, najbliže je u Rimu, i čekam njihov odgovor na email. Naše konzularno odeljenje u Ministarstvu ne zna koja je procedura :o 

Da li je neko imao slična iskustva, koja je procedura u takvom slučaju?

Tamo gde si vadila tu vizu, tamo verovatno mozes i da je zamenis. Ako ta viza moze negde na Malti da se produzi, onda mozes i tamo negde da pitas. Verujem da nije velika komplikacija, ali sigurno postoji procedura.

• Author

Da to sigurno, nego je moje pitanje bilo vezano za sam dolazak do tamo. Jer sam ja trenutno u Srbiji, pa ne znam da li će mi praviti problem kad budem išla ka Malti...

35 minutes ago, fuzzy said:

Da to sigurno, nego je moje pitanje bilo vezano za sam dolazak do tamo. Jer sam ja trenutno u Srbiji, pa ne znam da li će mi praviti problem kad budem išla ka Malti...

Ne bi trebalo, samo kupi kartu na novo prezime, da se slaze sa putnim dokumentom.