Jump to content

Featured Replies

Posted

Ćao ljudi, ima li neko iskustva sa sezonskim poslovima u inostranstvu?
Poprilično sam dekintiran i student ovih dana, pa gledam da uštekam neku kintu u junu, julu ili avgustu.

Svi saveti i predlozi su dobrodošli!
(ovo mi je prvi post, nadam se da je u  skladu sa pravilnikom i tematikom Nesvrstanih!)

• Author

Hvala ti, šaljem mejlove vlasnicima ovih izlistanih farmi. Nadam se da nije kasno (jer rekoše da je najbolje prijaviti se u januaru).

• 3 weeks later...

Zasto si bas to izabrao?

Zasto npr ne ides na Maltu i tamo trazis posao?

Bilo koja oblast poljoprivrede i zemljoradnje nije ni malo laka.

U Poljskoj imas masu Ukrajinaca koji beru jabuku i rade na sortirkama,veruj mi,moj deda vise postuje i vise brine o svojim zivotinjama u stali,nego npr Poljaci o Ukrajincima.Prvo,veoma malo su placeni za posao koji obavljaju,kada radis na sortirkama ruke su ti non stop u hladnoj vodi,smestaj i hranu ne vredi ni pominjati.

A ni Grcku ti ne bi bas preporucila za branje mandarina i limuna,ali je bolji izbor nego Poljska.Opet u Poljskoj se lakse zaposliti nego u Grckoj.A ako imas nekog u Holandiji tamo je najbolja situacija,sve je modernizovano,i npr sedis u stolici koja se krece po nekim "sinama" i cupas luk? i mnogo su vece plate.

Vidi ovo za Maltu,moj ti je iskren savet.Mozes i lepo i korisno da spojis.

• 1 month later...

Hajde da pojasnimo i zasto. Kao neko ko je obisao ukrainu bas dosta mogu da vam kazem da ih je muka naterala da im se izivljava. Ljudi u ukraini rade za platu od 100e mesecno. Mnogi su srecni kada imaju posao. Ja sam se sisao u krivom rogu za 1.20euro. Castio drustvo od nas 5, pili po 2 piva i nas dvoje dva litra soka u tetrapaku, dve pice velike - 6 ili 7 e.

Ako izuzmemo kijev sve ostalo je uzas. Malo zive pogranicni ostalo propast.

Kijev prelep grad i za svaku preporuku.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by chivitli