Jump to content

Featured Replies

Posted

Prvo je bio plan da leto 2008. provedem u Pekingu podrzavajuci nasu kosarkasku reprezentaciju ... ali se  :potty: nisu plasirala! Onda sam planirao da idem na EP u Svajcarsku i Austriju ali su nasi fudbaleri dokazali da su i oni  :potty:! Zato sam se vratio na prvu ideju ... idem u Peking ali da podrzim one koji jedino vrede ... Vaterpliste ... da ih podrzim do jedinog zlata koje nedostaje ovoj generacije! Mislim da je vec vreme za pripreme. Plan je da odem na vidim Jermitaz i bele noci a onda odatle transmongolijskom u Peking! Imamo na ST sjajan putpis o tome putu ali ja imam jedno pitanje ... da li je moguce da kupim kartu od St. Petersburga do Pekinga i da usput pravim pauze ... recimo u Moskvi bi ostao par dana i onda bih nastavio  put dalje!?

PS: Ako neko hoce samnom ... vise je nego dobrodoso!

Voz ide od Moskve do Pekinga. Ako hoćeš usput da praviš pauze, moraš za svaki deo da kupiš posebnu kartu. Ako imaš jednu kartu za ceo put, nema izlaženja.

Inače, ove godine je karte trebalo uzeti mesec dana unapred, a za sledeću ne smem ni da mislim koliko će brzo da se razgrabe... sigurno će milion ljudi iz Zapadne Evrope imati ideju da transsibirskom ide u Peking.

Jedino je nezgodno što se karta može kupiti valjda max. 45 dana unapred. Predosećam da će tu biti najveći problem...

• Author

Gde da je kupim, koliko kosta i da li je ista cena ako kupujes a svaku deonicu posebno i ako kupujes a ceo put odjedanput! Mada ... ja cu od Moskve direktno do Pekinga ... verovatno! :-)

Gde da je kupim

Na sajtu http://www.rzd.ru

koliko kosta

Uh... ima cenovnik negde na sajtu.

da li je ista cena ako kupujes a svaku deonicu posebno i ako kupujes a ceo put odjedanput

To ti kažem, nije ista cena. Mnogo je jeftinije sve odjedanput :)

Sajt ima englesku verziju, al na njoj nema skoro ničega korisnog...

Na naslovnoj stranici, u levoj margini, imaš "расписание поездов"  - to ti je red vožnje.

Tamo imaš polja откуда, куда и дата (датум)

Moras da pišes ćirilicom (može i srpskom), dakle откуда: Москва, куда: Пекин  :)

Kad ti se pojavi tabela, klikneš na broj voza (prva leva kolona) i videćeš da li ima slobodnih mesta, koliko, u kojoj klasi, itd.

Iznad tabele sa vozovima imaš "наличие билетов" - to su ti cene. Voz ne ide svaki dan, pa moraš da potrefiš datum.

Inače, kad kupiš kartu preko neta, dobiješ jedan bar kod, klikneš print, i posle taj papir u Rusiji pokažeš na šalteru na ž. stanici, a oni ti daju kartu. Veoma efikasno :)

Necemo valjda proci pored Bajkalskog jezera i Ulan Batora a da neoverimo;).Ja vec 2 godine trazim saputnika za Mongoliju al ovog leta idem i sam ako treba.Ideja je prava avanturisticka,a ako bi se u toj prici ubacio i Tibet bilo bi sjajno.Kinezi su zakomplikovali ulaz u Tibet,traze se dozvole.

kada bi se ta sportska halabuka zavrsila...otprilike? upisana mi je kina u planove ali bih ja isla kad se slegne prasina...

• Author

OI su od 8.8. do 28.8. i mogu da ti kazem da to uopste nije halabuka. Ja sam prosle godine bio na SP u fudbalu i mogu da ti kazem ... iako smo mi izgubili sve utakmice ... osecaj je bio predivan. Ljudi iz svih krajeva sveta, srecni, nasmejani, igraju, pevaju, zezaju se ... to treba doziveti! OI su na 4 godine ... ne smeju se propustati! Cejln ... mgli bi zajedno a?

Nisu vise ni te olimpijske igre kao sto su nekad bile,al pravo je vreme posetiti Kinu u tom periodu.Da se nismo videli u Nemackoj?:)Ja sam pokusao da poguram plave i u Jermeniji al bezuspesno:).Moramo posetiti Mongoliju,ja sam za,pokusacu da ide jos neko sa namai napravimo dobar tim za takvo avanturisticko putovanje.

fala, momci. ja bih iz vise razloga morala ipak kasnije, ali vama zelim dobar provod.  :)

123

СИТИ-СТАР Словакия-Украина-Россия или

СИТИ-СТАР Сербия-Румыния-Украина-Россия

http://www.slovakrail.sk/index.php?id=citystar---zlava-pre-kazdeho

"Zľava je urcena pre cestujucich medzi Slovenskom a Ceskou republikou, Bieloruskom, Ruskom, Ukrajinou, Nemeckom, Rakuskom, Svajciarskom Greckom, Chorvatskom, Bulharskom, Rumunskom, Slovinskom, Macedonskom, Srbskom a Ciernou Horou."

http://zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/putnicki_saobracaj/medjunarodni_saobracaj/opsti_uslovi_v1.html

"vozne karte po ponudi CITY STAR u saobraćaju sa Češkom,  Slovačkom, Rusijom i Ukrajinom važe dva meseca"

http://zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/putnicki_saobracaj/medjunarodni_saobracaj/komercijalne_povlastice_v01.html

"CITY STAR je ponuda za prevoz putnika prema kojoj se izdaju vozne karte s povlasticom za putovanja u odlasku i povratku u saobraćaju između Srbije s jedne strane i Austrije, Češke, Hrvatske, Rumunije, Rusije, Ukrajine, Slovačke i Slovenije s druge strane. Ponudu je  namenjena manjim grupama. Grupa može imati najviše do 5 odraslih putnika i 1 dete. Povoljnost ponude CITY STAR se ogleda u tome što samo jedan putnik plaća punu cenu prevoza (u koju je takođe uključena povlastica), dok svi ostali odrasli saputnici plaćaju polovinu ove cene, a deca saputnici samo četvrtinu cene."

http://www.railfaneurope.net/pix/sk/ticket/20061020_CST_DevinskaNovaVes_Ussuriisk.jpg

http://www.railfaneurope.net/pix/sk/ticket/20070714_001.jpg

итд

Однако об этих билетах в кассах главного вокзала в Белграде, Новом Саду и Суботице кассиры не знают.  :bang:

Может Wasteels Белград?

Можно билеты купть на станции Штурово в Словакии (100 Евро) - сам покупал.

• 4 weeks later...

Pozdrav svima,

Zainteresovala me je ideja....Da li moze neko da mi kaze kada bi se krenulo na to putesestvije, posto

sam shvatio da bi do 8.8. trebalo biti u Pekingu.

Hvala unapred!

pripazite na vozne karte - bilo ih je nemoguce ovog leta naci (plackartni)...

a ako seckate put, onda gledajte da to bude do Irkutska pa dalje do UlanBaatora i onda do Pekinga.

sve u svemu - svaka deonica puta je zaznuta za pronalazenje karata.

Preporucujem da kupite sve karte unapred (sto se tice Rusije pa sve do UB-a), sto znaci, da cete na neki nacin morati sebe da vremenski isplanirate, kada i koliko cete se vremenski gde zadrazvati...

Rusija je skupa, mongolija prejeftina, a Kina tu i tamo, zavisi sta, prosek neki...

Planirajte i do Sangaja da skocite, a za Tibet - ako uspete - super bi bilo... :)

pozz

Zasigurno je da imamo ekipu za odlazak,ja i jedan decko sigurno,sto vise nas bude put ce biti kraci,bar ja tako mislim.Imam druga u Moskvi koji bi trebao da nam rezervise karte,a vreme za odlazak je pocetak avgusta.Po mojoj racunici a los sam matematicar najjeftinije mi je da dodjem do Moskve avionom za 200 e i ustedim vreme i peripetije oko viza.Onda uz jednu laganu setnju po crvenom trgu pravac Bajkal sa nocenjem.Mongolija me najvise interesuje,jer u Kini sam bio al je ona ipak nasa krajnja tacka, tj Sangaj.Mozemo ubaciti i Hk,a Tibet bi za mene licno bio najveci uspeh.Da li zna neko jel moguce mongolska viza da se dobije na granici?Hvala i pozdrav

Mongolska i ruska viza - preporučljivo da uzmes u MUPu - biznis, poslovnu vizu za 3 eura :)

Kinesku ne bih preporucio te vrste, vec klasicnu turisticku.

Neznam dal je info tacan ali sam cuo da se viza za Mongoliju neizdaje vise u Supu?

• Author

Lazare ja pokusao na ovom sajtu da nadjem bilo koji voz za koji ima karte i uvek pise da karata vise nema ... bez obzira na datum! :-(

Не пише да нема карата, него да датум није добар. Воз не иде сваки дан, па мораш да потрефиш датум... ево рецимо унесеш "москва", "пекин" (без "г"), 12.02 (без тачке на крају), и добијеш ову  страницу на којој имаш време поласка, време стизања, колико се дуго путује, километражу, да ли је воз фирмиран (Фирменный, ти су скупљи) итд. Ако кликнеш на број воза, видећеш да ли и колико има слободних места, ако кликнеш на име воза, видећеш маршруту - дакле где се успут зауставља и када.

Ако пише "Свободных мест нет" то значи да нема места.

Ако пише "Нет поездов в указанную дату" то значи да тог дана не постоји воз за Пекинг.

Ситуацију са слободним местима можеш да видиш само за возове који крећу у наредних 45 дана, и (чини ми се, али нисам сигуран) преко нета само за њих можеш да узмеш карте. За касније возове можеш да видиш када полазе, када стижу, колико дуго иду итд, али не можеш да видиш ништа друго (тј ако кликнеш на број воза, рећи ће ти "Дата вне допустимого диапазона. Справка выдается максимум на 45 дней от текущей даты." а то значи отприлике то :)

Не знам како се купују/резервишу карте за више од 45 дана унапред, и мене интересује.

To za mongolsku vizu u MUP-u je kontradiktorno, meni su jednom rekli da izdaju, drugi put da ne izdaju, treci put da izdaju, onda da ne izdaju i na kraju su mi je dali, samo treba biti uporan :)

Znam da nije tu sve cisto i kako treba,al bicu uporan.Mozes li mi reci sta treba videti u Mongoliji sem U.B,svaki savet je dobrodosao.

Znaju li Mongolski policajci sta pise na toj vizi sto se izdaje u supu,da ne bude zabune?:)

Pa...  :bag:

Ako imaš sreće, osim mlađanih carinika koji uz najbolju volju ne uspevaju da skeniranjem tvoje mađarske vize postignu nešto korisno, tu će se zadesiti neki gospodin starog kova koji će postići da okupljeni nakon malo malo većanja u nekom sobičku reše da je bolje da te uz par duhovitih opaski puste praveći se da je sve pod kontrolom, nego da se ganjaju sa tobom koji im sediš na granici satima i danima boreći se za svoja putnička prava  gent

Znaci to ;poslovno u Mongoliju;pije vodu al ne sa sigurnoscu.Nebi da placem pred granicu,imaq li sta sigurnije?I kazi nesto o zemlji,daj neki znak:)

Hvala Lazare,sa zadovoljstvom sam ga citao al mi nikad dosta:).Poslovna ,nego sta;).

• 1 month later...

Javite se kad stignete tamo...

Ja letim za Beijing za nedelju dana i tamo sam godinu dana, kapiram da će mi biti milo da čujem srpski u Beijingu....  :angel: