Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav dragi putnici.. Dobio sam Irsku turisticku vizu i 15.Marta odoh u Dublin. Iskoristio bih i priliku, pa bih skoknuo i do Belfasta, kad sam vec tu.. E nasao sam na netu da izmedju UK( Sjeverne Irske) i Irske nema granicne kontrole, pa me zanima da li je to 100% sigurno i da li postoji mogucnost da bude neka kontrola, posto naravno nemam UK vizu.. Takodje bio bih zahvalan i za savjet sta vidjeti u Belfastu, gdje klopati, popiti pivo i slicno :smile: Hvala unaprijed, zivjeli :smile:

Hej, između ova dva dela Irske nema granice, to je tačno (dve EU zemlje, još malo :smile: ), Zakon i pravila i viza kažu NE, ne sme se, hapse i deportuju ALI moje dvoje prijatelja su pre 10 dana bili u Belfastu, iz pravca Dablina, bez UK vize. Sad, na svakome je da odluči. A da je Belfast grad koji valja videti, bez sumnje jeste. Nadam se @slabiji pol da će ti neko konkretnije odgovoriti. Sretan put! :wink:  

Pozdrav dragi putnici.. Dobio sam Irsku turisticku vizu i 15.Marta odoh u Dublin. Iskoristio bih i priliku, pa bih skoknuo i do Belfasta, kad sam vec tu.. E nasao sam na netu da izmedju UK( Sjeverne Irske) i Irske nema granicne kontrole, pa me zanima da li je to 100% sigurno i da li postoji mogucnost da bude neka kontrola, posto naravno nemam UK vizu.. Takodje bio bih zahvalan i za savjet sta vidjeti u Belfastu, gdje klopati, popiti pivo i slicno :smile: Hvala unaprijed, zivjeli :smile:

Nije 100% sigurno, jer postoji mogucnost da bude kontrole.

Sent from my iPad using Tapatalk

• Author

@jms_uk & @MarkoToro hvala vam na odgovorima.. :smile: Mislim da cu ipak rizikovati, jer stvarno sumnjam da cu skoro imati bolju sansu da obidjem Belfast:)

Ako se odlucis na taj korak, probaj da izaberes auto kao prevozno sredstvo - verovatnoca da te zaustave je skoro nepostojeca, samo odjedanput provalis bilborde sa funtama umesto evrima i skontas da si usao u UK. U vozovima bude ponekad kontrole, ali stvarno retko. Busevi su najrizicniji, mada bi stvarno trebalo da imas peh da te uhvate.

• 2 weeks later...
  • Author

Evo samo da podijelim iskustva :smile: ipak smo izabrali bus kao sredstvo prevoza (24€ povratna karta), i nismo imali nikakvih problema, ni na putu za Belfast, ni nazad. Kao sto je @Fungus rekao, granicu nismo ni skontali. A i lokalci su nam potvrdili da su kontrole stvarno rijetke. Sto se tice samog Belfasta, imali smo samo 10ak sati, i nismo uspjeli obici sve, no bez obzira, grad bih ocjenio kao preinteresantan i preporucio bih svima da rizikuju i da ga posjete, ukoliko se nadju u Irskoj :smile: